De meeste Afdelingen hebben weer een klokvlucht. Het is wel een koud begin dit jaar , het zit dus niet echt mee. Er zullen wel weer melkers zijn die zeggen dat we later moeten beginnen. Als het dan volgend jaar mooi weer is dan zijn er weer die zeggen dat we te laat beginnen. Ach , zo blijft het altijd wel wat. Wat dat betreft zijn duivenmelkers echte zeurkousen , het is niet gauw goed. We beginnen te vroeg of we beginnen te laat , te vroeg los , te laat los , te weinig korte vluchten , te veel overnacht vluchten , de vracht te duur , te grote inkorvers en ga zo maar door.  Eén ding lijkt me onvermijdelijk , je dient goede gezonde duiven te hebben om voorin de uitslag te komen. Of je er nu 10 of 200 te verzorgen hebt je zal er veel voor over moeten hebben om voor in de uitslag te komen. De liefhebbers die er 200 inkorven en er met de pet naar gooien zullen altijd krabbers blijven en mooie prijsmakers voor de andere liefhebbers zijn en blijven. Maar o wee als je er 200 meegeeft en je heb topduiven en je heeft er alles voor over en je bent geen prijzenmaker maar prijzenpakker dan deugt het ineens niet meer. 

Dan is het weer de trek van die 200 duiven die mede bepalend zou zijn. Als in een dorp een aantal liefhebbers zitten die met z’n allen 400 duiven mee hebben , dan zou de trek daar naar toe nog groter kunnen zijn. Kijk eerst of het bij U zelf en de duiven alles klopt voordat er kritiek is op een ander. Het draait om goede duiven die een optimale verzorging krijgen om prestaties te leveren en daar moet je net als topsporters veel voor over hebben. Want duivensport is topsport niet alleen voor de duiven maar ook voor de liefhebber.

Eieren zoeken
Eerste Paasdag komen de kleinkinderen eieren zoeken. Opa moet ze meestal verstoppen in de tuin en dan is het zoeken geblazen. Dennie (3 jaar) zei gisteren nog dat ze geen duiveneitjes gingen zoeken want dat kan niet want daar komen babyduifjes uit. Toch zal ik het duivenhok maar op slot doen voordat ze daar toch eieren gaan zoeken …. haha. Ook liggen er voor allemaal enkele kleine presentjes verstopt waar ze altijd weer blij mee zijn. Later gaan ze dan ook nog eieren schilderen , ook een leuke bezigheid wat ze graag doen. Wel een hele drukte zo maar wel een gezellige dag zo met z’n allen.    

Wedden dat
Zaterdagavond was Bas Verkerk op de televisie bij het programma “ Wedden dat ik het kan “ .  Bas moest van vijf duiven de ringnummers op noemen. Bas deed dit perfect en zette hiermee de duivensport toch in een positief daglicht , tenminste dat vind ik. Nu zullen er onder U wel zijn van ,  ja maar dat kan ik ook wel , nou dan had U zich al lang op moeten geven en niet achter de geraniums of aan de bar blijven zitten om te vertellen hoe goed dat u wel bent. Bas super gedaan , mijn complimenten heb je , al heb je daar natuurlijk niet veel aan.

Op eigen hok
Eigenlijk zouden we Strombeek vliegen maar op deze losplaats mag niet meer gelost worden. Afdeling 7 is uitgeweken naar Grimbergen dit is 2 km dichterbij dan Strombeek. Het wordt steeds moeilijker om losplaatsen te vinden. Jaren geleden zei ik al koop om de 50 of 100 km een stuk grond om te lossen , helaas is dit niet gebeurd. Had van het geld wat de DOC affaire heeft gekost goed gekund. In de toekomst kan het een groot probleem worden om een goede losplaats te vinden. Maar gelukkig konden ze nu in Grimbergen gelost worden. Dit gebeurde om 11.00 uur , onderweg hadden de duiven met een koude noordnoordwesten wind te maken. Tegen een beetje kou kunnen de duiven wel , beter dan menig liefhebber. Toch werd het een vlucht waarop niet zoveel getekende duiven voorin de uitslag staan , ook vele die we vroeg verwachten waren te laat. Maar dat is vaak zo in het begin van het seizoen ,  je weet ook nog niet welke jaarling het goed gaat doen op weduwschap . Dus is het nog maar bossen welke als getekende de mand in gaan. Hier zijn alle duiven in concours gezet ( 46 stuks ) 30 doffers en 16 duivinnen. De doffer die vorige week gewond thuis kwam is thuis gebleven en heeft een week rust of die volgende week weer mee kan dan maar even bekijken. Ondanks de koude staat het concours in de club nog geen 12 minuten open (1 : 4). Van de 30 doffers stonden er in de club 16 in de uitslag dus wel goed. Als eerste was er om 12.35 een kleinzoon Shakira die vorig jaar als later jong alleen de eerste 4 vluchten had gehad , hij was toen zo kaal dat ik hem niet meer kon spelen en dan nu op de eerste vlucht de derde in de club , een goed begin voor deze doffer. Als tweede kwam Donker Shaki zijn naam verraad al dat het een zoon van Shakira is. Vorig jaar werd hij eerste Asduif Natour Afdeling 7 , voor deze ook een goed begin. De derde was een volle broer van de 4 teletekst doffers en dus half broer van Shakira. Bij de duivinnen is het een ander verhaal , in de club maar 2 van de 16 op papier , onbegrijpelijk daar deze zeer goed trainen en maandag bij de duivendokter mankeerden ze niks. Vorig jaar stonden er meestal wel een stuk of 10 in de uitslag. Van de week eens goed in de gaten houden , de mest was goed met een donsje erop wat wil je nog meer , misschien gaat het beter als het wat warmer wordt.

Bij de Compuclub stond zaterdagavond dat onze duiven om 10.45 in Duffel waren gelost dus van deze uitslag klopt niet veel. De snelheden zijn meer dan 300 meter per minuut hoger dan nu wordt aangegeven , de echte uitslag zal dus heel wat anders zijn dan wat er nu op staat. Zondagmorgen is het veranderd in Grimbergen los 11.00 uur , ik begin met de 12e plaats tegen 2955 duiven. En er staan er 24 in de Regio 3b uitslag waarvan 20 van de 30 doffers.

Komende week ook maar weer afwachten waar er gelost gaat worden op het vliegprogramma staat voor onze Afdeling 7  Quievrain , we zullen wel zien.
De volledige uitslagen zijn te zien op mijn site bij Prestaties , nu bij Vitesse 2012.

Heeft U vragen stel ze gerust mijn email adres is te vinden op mijn site bij te koop en contact.
 
Mijn site www.dejongheukelum.nl of www.duivenwereld.nl/addejong
Tot de volgende weekbabbel , goede gezondheid en hou je haaks.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor