Vorig jaar om deze tijd hadden we al sneeuw en zoals het er nu uit ziet wordt het wat kouder de komende 14 dagen. Volgens weerprofeten zou het vanaf half november de winter invallen met veel sneeuw , dit hebben ze in ieder geval mis , zo kan je zien dat het ook maar mensen zijn die gewoon brood eten. Of het kouder wordt kan ik aan de vissen in de vijver nu niet zien , elke morgen en namiddag komen er twee reigers die willen gaan vissen. Ik word er helemaal niet goed van , ben je net weer binnen komt er weer één terug , soms vliegt er één op het duivenhok , als de duiven dan in de ren zitten stuiven ze gelijk naar binnen. De vissen in de vijver zijn ook geschrokken en zijn naar beneden gedoken , die zie je voorlopig niet. De reigers willen natuurlijk ook de winter doorkomen , hopelijk voor ons hebben ze gauw een ander plekje gevonden waar ze kunnen gaan vissen , vlakbij in de Linge kunnen ze dit ook wel denk ik zo. Maar ach , nu maar in de gaten houden of ze komen , dan maar een keer in de benen om ze weg te jagen , blijf je in beweging.

Op eigen hok

Alle duivinnen zaten bij elkaar in het jonge duiven gedeelte. Zaterdag heb ik ze uit elkaar gehaald , hier toch heel de morgen regen , dus maar wat in het hok bezig geweest. De nonnen zitten nu al in hun hokje waar ze volgend seizoen op gespeeld worden. Op dit moment zijn het er nog 17 of dit zo blijft weet ik niet er kan er nog zomaar één tussen uitvallen. Ze kunnen nu alvast wennen aan hun hokje met kapelletjes. Ook kunnen ze bij goed weer in de ren , ook komt het rennetje op de klep dat voor de jongen is bedoeld om hun omgeving te kunnen bekijken. Nu mogen de nonnen daar gebruik van maken zodat ze alvast kunnen leren waar ze volgend jaar van de vlucht of na hun trainingsrondjes naar binnen horen te gaan. En ook belangrijk , ze zitten in het rennetje hopelijk veilig voor eventuele aanvallers. De weduwduivinnen voor 2012 zitten nu ook in hun hokje totdat ze gekoppeld worden. Ze zijn uit elkaar gedaan omdat mijn hokkrabber het jonge duiven hok schoon wilde maken zodat het een poosje leeg kan staan en misschien is dat wel goed een tijdje leegstand. In het jonge duiven hok heb ik aan de achterwand een loketkast , ook aan één zijwand , aan de andere zijwand zitten kapelletjes. Wat me nu op viel de laatste jaren , als de jongen naar hun plekje gaan zitten eerst de kapelletjes vol , daarna de loketkast aan de achterwand en in de loketkast aan de zijwand zitten maar enkele duiven. Wat daar de oorzaak van is , wie het weet mag het zeggen. Denk er nu wel over om de loketkast aan de zijwand eruit te halen en er kapelletjes aan te hangen. Toch durf ik er eigenlijk niet zoveel aan te veranderen , ze hebben het denk ik wel naar hun zin , in 2010 1e in de Afdeling 7 en in 2011 2e. Iedere verandering hoeft natuurlijk geen verbetering te zijn. Dus eerst nog maar eens veeeel nachtjes over slapen voor er wat veranderd wordt.

Zoals ik al eerder schreef de doffers zien er prachtig uit , lekker strak verenpak en mooie witte neusdoppen. Niet dat ze in vorm zijn , maar dat hoeft nu ook niet , ik denk dat een goede gezonde duif er het hele jaar mooi uit hoort te zien. Als volgend jaar de vluchten beginnen dan mogen ze van lieverlee in vorm komen. Ook de overnachtdoffers hebben het naar hun zin in hun hokje , deze zien er ook prima uit. Zo te zien aan de mest hebben ze alle een eigen broedbak , ze zijn lekker rustig , als ze het met de vluchten volgend jaar maar niet te rustig aan doen …. haha. Later nog overwennen en over een maand of acht weet je alweer hoe het is gegaan op de overnacht , slechter als in 2011 kan het haast niet.

Heeft U vragen stel ze gerust mijn email adres is te vinden op de site bij te koop en contact.

Tot de volgende weekbabbel , goede gezondheid en hou je haaks.

Mijn site www.dejongheukelum.nl

Ad de JongIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Evelien's Journaal - Nog even ...

De HABRU dag in Doetinchem, waarover ik schreef in mijn vorige journaal, is na de veiling van de vele geschonken ...

Evelien's Journaal

Juiste volgorde - John Logemann

Hoewel ik mij liever met de duiven bezig hou en met de mensen die zich met duiven bezig houden, ben je hoe dan ook ...

John Logemann

COLUMNS

Nico van Veen - Duivensport in ...

Tijdens mijn vakantie in Griekenland had ik zoals gewoonlijk een duivendag ingepland. Van te voren had ik via ...

Nico van Veen

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Wintervoer en wintervorm - Willem Mulder

. Wie heeft niet eens de wens om een tijdje op een onbewoond eiland te zitten? Ver van huis en de dagelijkse zorgen. ...

Willem Mulder