De Kampioenen van 2011 zijn gelukkig toch gehuldigd gelijktijdig met de beurs. Maar de vraag is nu zijn de goede kampioenen gehuldigd !!! Bij de jeugd is het flink fout gegaan , hoorde dat deze hun beker weer moesten inleveren en dat de jeugd op de voorjaarsbeurs nogmaals voor het voetlicht mag komen. Wel een blamage van het rekenbureau. Maar een schade vergoeding van € 14.500 vragen voor geleverde wanprestatie. Zijn we weer kiet. Dan kan de € 2,00 verhoging die vorig jaar voor één jaar was vastgesteld vanwege de film er weer af. Niet dat ik dit zo gauw zie gebeuren. Als het er eenmaal bij is gaat het er niet zo gauw meer af. Net als met de friet , gaan de aardappel prijzen omhoog gaat de friet omhoog. Nu de aardappel prijzen laag zijn gaat de friet niet of zeer weinig omlaag , leuk voor de patatboer maar niet eerlijk zou ik zeggen. Om terug te komen op de prijsuitreiking , het vorige bestuur schijnt te hebben besloten dat alleen de eerste 5 hok en de eerste 3 duif kampioenen worden gehuldigd. Ik vind dit wel wat weinig , als je bij de eerste 10 hok en eerste 5 duifkampioen Nationaal staat is dat toch wel een prestatie wat gewaardeerd hoort te worden.

Ik weet nog toen Shakira in 2002 1e Nationaal Kampioen Jong werd er een geweldige feestavond in Nuland was. De laatste jaren is het op de beurs , een feestavond zal wel te duur wezen , na de financiële blunders van de laatste jaren. Vorig jaar was ik in Dortmund op een feestavond en dat was in één woord super. Veel bekende artiesten traden op , wel was de entree ik dacht € 20,00 maar dat was het zeker waard. Zondag ben ik dus naar Houten geweest ik was er om 10.30 uur en kon de auto lekker dicht bij parkeren. Voor mij natuurlijk wel fijn maar wel een teken dat het niet druk was en dat bleek ook zo. Wel verschillende bekenden gesproken en dat is ook wel weer leuk , zal geen namen noemen anders vergeet ik er soms en wie wil er niet in de weekbabbel staan …. haha. Zelf de portemonnee open getrokken bij de Compuclub voor de nieuwe versie 7.00 , ook bij GPS wat spullen van DAC gekocht. Bij de Prange Suppeman , Gert-Jan Beute een fles van dit bruine vocht meegenomen , kreeg er ook één cadeau die ik had gewonnen door de goede prestaties van dit jaar. Gert-Jan zag ik eerst niet staan …. haha , is maar liefst 37 kilo afgevallen … suppe..r , Gert-Jan en Klaasje net als alle andere bekenden het ga jullie goed.

Loge’s

Onze oudste 2 kleinkinderen Femke en Sanne waren hier om te logeren , hun ouders waren een weekendje naar Duitsland. Ook hun grote hond was een weekendje hier. Gelukkig was het droog zodat ze lekker in de tuin op de trampoline konden spelen , ook waren ze lekker aan het fietsen. Binnen zijn ze aan het knutselen geweest , ook een poosje achter de computer spelletjes gedaan waar opa niet zo veel van snapt. Ze hebben ook een mooie tekening gemaakt voor hun kleine neefje Dennie die jarig is. Het waren voor ons drukke dagen , maar wel heel erg leuk natuurlijk zo met die twee meiden.

Op eigen hok

Vrijdag en zaterdag zijn alle duiven weer lekker in bad geweest. Altijd weer een mooi gezicht als ze er direct in gaan , sommigen zitten al in het bad als er nog geen water in zit. Ook de overnachtdoffers zijn in hun rennetje in bad geweest. Kunnen ze ook lekker binnen blijven als ze poeleken. Er is gewoon leidingwater in gegaan , heb er vorig jaar ook weleens warm water bij gedaan. Misschien ook wel goed om de dons te laten vallen zo’n wat warm badje. Een volgende keer als ik ze een bad geef zal ik er eens wat warm water bij doen. De duiven zien er goed uit , al mooi glad met mooie witte neusdoppen. Ook elke dag wat dons op de mest dit is natuurlijk ook een goed teken. Voor de rest is er niet zo veel over te vertellen. Ze krijgen 2x per dag hun eten en nu 1 of 2 keer per week Allerlei van Ronny van Tilburg. En op maandag Superelixer 4+ van DAC een soort kruidenmix wat ze het hele jaar door krijgen. Ook krijgen ze regelmatig wat snoepzaad. Verder ben ik bezig om de duiven op papier te koppelen , ook weer een leuke bezigheid. Regelmatig veranderd er weer een koppel en als dan het uur U is aangebroken en je pak de duiven in de hand dan kan het soms nog zomaar veranderen. Je blijft zo met de duiven bezig op wat voor manier dan ook , niet dat ik er veel verstand van heb , het is meer van : “ Op goed geluk ” of van “ De domste boer heeft de grootste aardappelen “.

De weekbabbel iets later dan gewoonlijk dit vanwege bezoek beurs en verjaring van onze kleinzoon die 3 jaar is geworden , gefeliciteerd Dennie.

Heeft U vragen stel ze gerust mijn email adres is te vinden op de site bij te koop en contact.

Tot de volgende weekbabbel , goede gezondheid en hou je haaks.

Ad de Jong

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Evelien's Journaal - Nog even ...

De HABRU dag in Doetinchem, waarover ik schreef in mijn vorige journaal, is na de veiling van de vele geschonken ...

Evelien's Journaal

Juiste volgorde - John Logemann

Hoewel ik mij liever met de duiven bezig hou en met de mensen die zich met duiven bezig houden, ben je hoe dan ook ...

John Logemann

COLUMNS

Nico van Veen - Duivensport in ...

Tijdens mijn vakantie in Griekenland had ik zoals gewoonlijk een duivendag ingepland. Van te voren had ik via ...

Nico van Veen

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Wintervoer en wintervorm - Willem Mulder

. Wie heeft niet eens de wens om een tijdje op een onbewoond eiland te zitten? Ver van huis en de dagelijkse zorgen. ...

Willem Mulder