De echte winterkweek zit er al weer aan te komen , mocht u dit doen dan kan er eind november gekoppeld worden. De duiven bij elkaar doen is geen probleem , zeker niet als ze tiptop in orde zijn. Zo op het oog kan alles wel goed zijn maar toch is het verstandig om ze na te laten kijken voor dat er gekoppeld wordt. Ik ga dan naar Ko de duivendokter , kijk eens op de site www.duivendokter.nl Laten de eieren te lang op zich wachten of ze leggen zeer onregelmatig dan bent u te laat en kan u een mooie winterkweek wel op uw buik schrijven. Het is niet zo van , o ik zal vandaag eens gaan koppelen. Nee de echte winterkwekers zullen al wel enkele weken hebben bijgelicht zodat de duiven er klaar voor zijn en de eieren iets sneller gelegd worden. Anderen lichten niet bij en vinden het best als het wat langer duurt eer de eieren in de schaal liggen. Als die maar vlot komen geeft dat natuurlijk niks.

Zelf doe ik dit jaar niet aan deze vroege kweek , vroeger ook wel gedaan hoor. Maar door de vele roofvogels durf ik ze als ze oud genoeg zijn niet op de klep te zetten en ze dan naar het dak gaan. Zelf nu eerst maar eens even wat rust nemen wat betreft de duiven. Het seizoen 2012 is weer lang genoeg. Diegene die aan winterkweek doen , veel succes en dat er maar veel topduifjes gekweekt mogen worden.

Pret bij de Sint.

Nu de Sint weer in het land is , is het voor de meeste kinderen leuk maar wel spannend. Sommigen zijn heel zenuwachtig en zijn geheel uit hun doen anderen vinden het weer prachtig. Zoals al verschillende jaren gaan de kleinkinderen naar de Sint in het dorpshuis in Spijk. Daar mogen ze de Sint een hand geven en met de zwarte Pieten een beetje gaan dollen. Ook mogen ze een taaitaai pop mooi maken met verschillende soorten snoep en deze mee naar huis nemen. Vanwege ziekte konden Femke en Sanne niet komen , maar de andere drie mochten voor hun nichtjes ook een taaitaai pop maken zodat ze er ook één kregen. Bedankt Sint … Super.

Beurs 26 – 27 november

De NPO beurs is weer eind november zo net voor de Sinterklaas. Wat ik van vorig jaar hoorde is dat er niet zoveel was verkocht , het is zo net voor 5 december toch voor velen al een dure maand en kan men zich geen grote uitgaven permitteren. Velen gaan er naartoe omdat je een bekende ziet en dan even bij kan praten. Vorig jaar was ik er net voor twaalven en kon de auto zo voor de deur zetten daar er al veel bezoekers naar huis gingen. Op de voorjaarsbeurs de auto weleens zo’n end weg geparkeerd dat die bijna niet meer te vinden was. Nee , geef dan maar de evenementenhal in Gorinchem waar achter de hal duizenden gratis parkeerplaatsen zijn.

Op eigen hok

Voorbije donderdag is er hier een verhuizing geweest , de 9 overnacht doffers zijn naar hun nieuwe hokje gegaan. En zaterdag zaten ze allemaal in hun eigen bak , hopelijk houden ze die ook zodat het gelijk rustig is op het hokje. Voor de rest is het hier rustig , mistig en koud weer. Niks lekker dat vochtige weer , als ik op de temperatuur meter in het hok kijk is het in de morgen 1 of 2 graden….brr De meeste ouden staan op 1 pen of hebben de laatste gegooid. De doffers van 2011 hebben er nog één meer staan , komt ook wel goed. Er is me gevraagd wat voor voer geef je de duiven nu. De doffers krijgen van Matador 3 delen Start , 3 delen Vlieg en 1 deel Turbo door elkaar. Waarom zo , ach ik vind dit zo prachtig mooi voer. De duivinnen krijgen winter rust van Matador er zit veel gerst in waar ze niet zo dol op zijn , had wat zakken ingeslagen dit geef ik nu aan de duivinnen. Ook emails gehad met de vraag is Prange Suppe zo goed , ik weet niet of het daar aanligt maar zoals ik al vaker schreef de cirkel moet rond zijn. Dat is zo met goed hok , goede duiven en goede verzorging. Maar ook met wat je ze geeft , zo krijgen ze hier dinsdag en woensdag Prange Suppe en dat is misschien wel een gedeelte van het cirkeltje. Nooit TE veel aan de duiven geven , mijn oma zei altijd waar TE voor staat in nooit goed behalve TEVREDEN.

Heeft U vragen stel ze gerust mijn email adres is te vinden op de site bij te koop en contact.

Tot de volgende weekbabbel , goede gezondheid en hou je haaks.

Ad de JongIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Evelien's Journaal - Nog even ...

De HABRU dag in Doetinchem, waarover ik schreef in mijn vorige journaal, is na de veiling van de vele geschonken ...

Evelien's Journaal

Juiste volgorde - John Logemann

Hoewel ik mij liever met de duiven bezig hou en met de mensen die zich met duiven bezig houden, ben je hoe dan ook ...

John Logemann

COLUMNS

Nico van Veen - Duivensport in ...

Tijdens mijn vakantie in Griekenland had ik zoals gewoonlijk een duivendag ingepland. Van te voren had ik via ...

Nico van Veen

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Wintervoer en wintervorm - Willem Mulder

. Wie heeft niet eens de wens om een tijdje op een onbewoond eiland te zitten? Ver van huis en de dagelijkse zorgen. ...

Willem Mulder