Geweldig wat een weer hebben we de laatste tijd , deze week weer af en toe aan het klussen geweest aan het fondhokje. Daar is het ook prima weer voor . Toch verwachten sommige weersvoorspellers dat de tweede helft van november de winter begint met veel kou en sneeuw. We wachten maar af voorlopig is het heerlijk om buiten te zijn. De vissen zwemmen nog boven in de vijver dus voorlopig nog geen kou denk ik dan maar. Het lijkt me nu gezond weer voor mens en dier. Nu het weer normale tijd is zijn de avonden weer langer en kunnen de koppel schema’s gemaakt worden. Als je duiven hebt dan kan je er altijd mee bezig zijn , te veel is ook niet goed denk ik zo er is meer in het leven dan alleen duiven. Op de tv kan je ook naar verschillende sporten kijken zoals schaatsen , biljarten , darten , wielrennen of voetbal. Ook leuk om naar te kijken en anders zit er een knop aan. Of er kan wat met de kleinkinderen gedaan worden is natuurlijk ook leuk , maar meestal wel vermoeiend.

Nieuwe site Afdeling 7

Huib Bransen de secretaris van onze Afdeling is een nieuwe site aan het maken. Het ziet er nu al prachtig uit , het schijnt heel veel werk te zijn om zo’n nieuwe site te maken. Daarom een applaus voor Huib , super mooi man. Als u ook eens op de site Afdeling 7 wil kijken ga dan naar www.afdeling7.nl. Zelf weet ik niet zoveel van computers , de kleinkinderen krijgen als ze naar school gaan en 4 jaar zijn al ieder week een computerles. Als opa wat wil weten dan vraag ik het aan kleindochter Femke van 8 jaar.

Feestavond Regio 3b

De kampioenen van de Regio 3b van Afdeling 7 zijn weer gehuldigd. Dit keer in het clubgebouw van de Groene Olijftak in IJsselstein. Er was een goede opkomst de zaal was mooi vol. Als eerste werden de tour kampioenen uitgereikt door Gerrit Krijgsman , Erwin van Wijk en Herman Bouwmeester met voor een ieder een bijpassend woordje. Hierna was er een buffet dat was klaargemaakt door Paul v d Berg. Er was in overvloed en het was verrukkelijk , chefkok Paul krijgt van mij en vele anderen drie sterren. Het vervolg was een bonnenverkoop geschonken door de kampioenen wat weer een mooi resultaat opleverde dit om de gemaakte onkosten te kunnen betalen. Hierna werden de Generalen Snelheid uitgereikt ik zelf was 1e onaangewezen , 1e aangewezen en 1e duifkampioen snelheid. Direct hierna was het de beurt voor de Generalen Totaal waar 1e onaangewezen totaal Comb. Hauser - Krijgsman werd tevens 1e duifkampioen totaal , ik zelf werd 1e aangewezen totaal. Het was een mooie huldiging wat door het bestuur in elkaar was gezet , bedankt jongens voor het vele werk dat er voor gedaan moet worden.

Op eigen hok

Net als bij de meeste liefhebbers is er op het hok niet zoveel te beleven. Of wel , sommigen zijn de late jongen aan het africhten als het goed weer is. Deze liefhebbers boffen wel dat het de laatste tijd vaak goed weer is. Zeker 15 jaar geleden toen ik nog in Herwijnen op de boerderij woonde was er in de winter een man die bij ons vooraan in de weg iedere keer duiven los liet. Toevallig was ik een keer in december de greppel aan het open maken toen hij er weer aan kwam om de duiven te lossen. Natuurlijk een praatje gemaakt , de naam van de beste man weet ik niet meer maar hij kwam dacht ik uit Zeist. Hij richtte zijn zomer/late jongen met goed weer heel de winter door af en dit werden later zijn beste duiven vertelde hij mij. Dus zo blijkt maar weer een ieder kan/mag het op zijn/haar eigen manier doen. Dat is ook het mooie in de duivensport , als je dan een bepaald systeem heeft dan is het beste , als het goed gaat tenminste , om daar in grote lijnen bij te blijven. Natuurlijk kan je een keer wat anders proberen. Zoals ik nu Rescovery Superior van Jaap Koehoorn na de vlucht geef. Of het mede daardoor is dat ik Keizer Generaal van de Afdeling ben geworden zal ik nooit weten , het is in ieder geval niet nadelig geweest. Het schijnt geknipt eiwit te zijn , dan zeg ik het zal wel. Daarom trek je eigen plan , maak je eigen schema en geloof niet wat ze allemaal zeggen , geloof alleen je zelf en de kwaliteit van je eigen duiven dan komt het wel goed. Ik ging eigenlijk nooit naar een dierenarts , alleen voor de paramixo prik , dit jaar komt duivendokter Ko Schoenmaker iedere maand in de vereniging om de duiven na te kijken. Als het goed is dan kan je rustig slapen , is er wel wat dan kan je direct ingrijpen. Ik ben heel tevreden dat Ko naar Asperen komt , hopelijk gebeurd dat volgend jaar weer.

Heeft U vragen stel ze gerust mijn email adres is te vinden op de site bij te koop en contact.

Tot de volgende weekbabbel , goede gezondheid en hou je haaks.

Mijn site www.dejongheukelum.nl of http://www.duivenwereld.nl/addejong

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Een stormachtig weekend'. - Evelien's ...

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank ...

Evelien's Journaal

Wakker in een vreemde wereld - John ...

Kwam de vorige blog vanaf Fuerteventura, Canarisch eiland voor de Afrikaanse kust, deze keer zit ik weer gewoon met ...

John Logemann

Rust in de tent - John Logemann -

Tijd om weer eens wat woorden bij elkaar te typen. Weinig gelegenheid gehad. Hectisch is nogal zacht uitgedrukt, ...

John Logemann

COLUMNS

Gouden Duif - Ad Schaerlaeckens

  Gouden Duif  (14-02-2020) Morgen, zaterdag, dus Gouden Duif viering. Het zal er een zijn zonder ...

Ad Schaerlaeckens

De tweede ronde, de tweede ronde - ...

  De volgende storm komt eraan, we vergaan. Typisch dat zo'n eerste storm het hele land in rep en roer zet, ...

Sjaak Buwalda

Nico van Veen over - Rieks Lonsain – ...

Het onderwerp “toekomst van de duivensport” is blijkbaar een goed onderwerp om lezers te trekken van ...

Nico van Veen