Er zijn wat reacties gekomen over wat ik vind van de grotere liefhebbers. Een enkele was het niet met me eens en vond het jammer dat ik druktemakers had neergezet , had ik dan bangerikken moeten zetten , zij zijn immers bang om tegen die grote topliefhebbers te spelen. De over grote meerderheid was het met me eens en die waren net als ik ook niet bang om tegen de grotere topliefhebbers te spelen zeker niet met het verfijnde puntensysteem. Men vond het juist goed zij houden de vrachtprijzen betaalbaar. In het Spoor schreef Martin van Zon over Comb. v Ochten dat er koppels duiven over kwamen , er duiven uit de koppels kwamen en dat deze op teletekst stonden , dat is heel wat jaren geleden. Toen onze club is opgeheven zijn we 5 jaar geleden allemaal naar Asperen gegaan. De leden komen uit Asperen , Leerdam en Heukelum en ik kan uit ervaring zeggen dat hier al jaren geen koppels duiven over komen waar de vroege duiven uitvallen. Nee, meestal komen ze uit het noordwesten of noorden terug. En toch is Comb. de Jong-v Kampen Leerdam en Ad de Jong Heukelum bij de kampioenen van de Afdeling 7.

Durf wel te schrijven dat de Comb. v Ochten zoals we hier zeggen nu vliegt als een krant in vergelijking met jaren geleden , ze hebben het zelfde hok , goede verzorging maar misschien mindere duiven. Dus het heeft veel te maken met zoals ik al eerder schreef goed hok , goede duiven en goede verzorging de cirkel moet rond zijn en dat is blijkbaar bij Gerrit op dit moment even niet. Als ik hier in de Afdeling 7 kijk dan geven veel liefhebbers die voor een kampioenschap spelen er 10 of 20 mee. Een ieder mag gelukkig zelf bepalen hoeveel men er in concours zet. Even voor de orde zelf heb ik dit jaar geen duiven mee gegeven als vrachtduif. Als dit systeem er door zou komen weet ik nog niet wat ik volgend jaar zal doen. Vorig jaar was er in de Afdeling 7 een voorstel : Als men bijvoorbeeld 80 duiven meegeeft dan alle 80 zetten in de club , 20 in de regio , 20 in de afdeling. Dit was om de duiven in de club te behouden zodat de mindere liefhebbers ook op de uitslag staan. Dit is toen afgewezen door de Afdeling als nu alleen de eerste 20 duiven tellen en de rest geef men mee als vrachtduif dan dit voorstel maar snel uit de kast halen.

Vliegprogramma
Zoals ieder jaar wordt er weer gestoeid met het vliegprogramma voor het volgende jaar. Bij ons in de Afdeling 7 is er ook een consept programma : 6 vitesse , 6 midfond , 5 dagfond , 8 jonge duiven , 7 overnacht (5 middag en 2 morgenlossingen) en 5 natour vluchten. Totaal 37 vluchten , er is op de Afdelingsvergadering van 28 oktober besloten dat er één vitesse vlucht bij komt , gelukkig voor de vitesse spelers , ik had er liever nog een midfond vlucht bij gehad. De meeste liefhebbers spelen immers vitesse en midfond. Vooral bij de jonge duiven kan je zien dat de Afdeling 7 in de lengte veel te lang is (100 km). Voor de zuidelijke kringen zijn de afstanden veel te kort. Daarom zou ik zeggen je kan beter in noord en zuid gaan vliegen. Dan kunnen de zuidelijke kringen een 50 km verder gaan dan wat nu op het programma staat. Dan hebben de duiven van deze liefhebbers ook nog wat afstand. Maar ach , er moeten eerst jonge duiven specialisten stoppen voordat het kwartje valt. Er zijn liefhebbers die spelen alleen met de jongen en om ze dan te kweken voor die paar flut vluchtjes , nee dan zijn er nog wel leukere dingen te bedenken. Voor de overnacht zijn vijf vluchten meer dan genoeg , wil je morgenlossing spelen dan kan dat bij de ZLU. Of maak er in de Afdeling zes dagfond vluchten van en waarvan twee wat verder , bijvoorbeeld hart Afdeling 750 km maar dan zitten ze boven in weer te mekkeren veel te ver. Het is niet gauw goed bij duivenmelkers , ik hoor wel eens zeggen duivenmelkers is raar volk , ik begin het nog te geloven ook ….. haha.

Op eigen hok
De duiven beginnen weer mooier te worden. Bij de oude weduwnaars staan de meesten op één of twee pennen. De toekomstige jaarling weduwnaars hebben er nog twee tot vier te gooien , kan natuurlijk daar deze verduisterd zijn. Dit komt ook wel goed het is immers nog oktober. Wel mooi dat ze nu met dit gunstige weer meestal iedere dag in de ren kunnen. Vrijdag zijn ze allemaal weer in bad geweest waar ze weer graag in gingen. Zaterdag is de ren omgezet en kon de andere helft van de doffers een duik nemen. In het ene gedeelte van de doffers zijn overdag twee doffers die in een andere bak gaan zitten. Na het voeren s’avonds gaan ze weer in hun eigen bak dan zitten de jonge doffers in die anders overdag die twee belhamers een paar keer opsluiten want twee bakken pakken dat wil ik niet zo graag. Dan is het later als ze gekoppeld zijn soms vechten , sneuvelen er eieren of jongen en dat is niet de bedoeling. Vaak sneuvelt er dan wat van een koppel waar ik graag een paar jongen van had.
Deze week niet zoveel aan het fondhokje gedaan voelde me niet helemaal lekker dus dan maar even rustig aan. Volgende week zal het wel weer beter gaan , hoop ik. Heb bericht gehad dat ik de griepspuit over 14 dagen kan halen. Het is de eerste keer dat ik deze neem , kijken of het effect heeft anders is het gelijk de eerste en de laatste keer. Over een half jaar weet ik of de griepprik bij me heeft geholpen.
Heeft U vragen stel ze gerust mijn email adres is te vinden op de site bij te koop en contact.

Tot de volgende weekbabbel , goede gezondheid en hou je haaks.

Mijn site www.dejongheukelum.nl of www.duivenwereld.nl/addejongIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

'We worden terug op aarde gezet'... - ...

Hallo allemaal, Als eerste hoop ik dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat ook mogen blijven. We ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor