Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al:

'Zo is het Engels koningshuis voor de roddelbladen een onuitputtelijke bron van geruchten, soms ook feiten over bekoelde huwelijken, roman­ces en uitspattingen. Altijd is er wel wat. Als miljoenen genieten van roddel kun je van de duiven­liefhebber amper anders verwachten. Roddel is voor sommigen het zout in de soep, en zonder zou hun leven een stuk kleurlozer worden.'

......  Die voorziet ons van kruidige verha­len over wat de 'elite' na kantoortijd allemaal uitvreet en als er iets met een mooie secretaresse is vallen zelfs de kantooruren onder de aandacht. Een samenleving zonder een boulevardpers die op zoek is naar drankmisbruiken, hopeloze romances en al die andere scheve schaatsen waarop ook de elite lijkt te rijden is ondenkbaar geworden.


Oost Brabant Foei  (05-03)

Mensen zijn niet minderwaardig als hun Nederlands slecht is. Maar dan treed je er  beter niet mee naar buiten en bekleed je beter ook geen vooraanstaande functie. De Afdeling Oost Brabant heeft dienaangaande een bedenkelijke reputatie. En weer gaat men in de fout.

TEGENDEEL

In een verslag van de Afdeling over de vergadering van 4 maart kan je het volgende lezen:  ‘Ongewijzigde vracht tarieven, MITS de NPO vergadering besluit om opcenten vast te stellen voor o.a. doping controle…………..’

‘MITS’  betekent ‘op voorwaarde dat’.  DUS JUIST HET TEGENOVERGESTELDE VAN WAT WORDT BEDOELD. 

Overigens is het met EEN woord opgelost: Mits vervangen door tenzij. Vergelijk:

Ik ga fietsen mits het niet regent.

Ik ga fietsen tenzij het regent.


Frappant  (05-03)

 LIGGING

Het is altijd maar weer die ligging bij mindere prestaties. In de regio Dordrecht klaagt men dat tegen de overvlucht (lees Gouda en omgeving) niet te vliegen valt. Een aantal jaren terug was dat omgekeerd!!! Het laatste waar men kennelijk aan denkt is kwaliteit. Over Bart van Oeckel kon je lezen dat het moeilijk spelen is tegen de westkant. Velen met hem denken ook zo. Ze wonen (uiteraard) aan de oostkant. Wommelgem, Westmalle en omgeving liggen in Union aan de westkant. Zij voelen zich erg benadeeld tegenover… de oostkant.

SUKKEL

Over mij/ons was weer iemand aan het roddelen hoorde ik. De zeven eerste prijzen winnen met zo weinig duiven mee (16) in een concours van meer dan 2.000 kon alleen met ‘de juiste antibiotica’. Wat een sukkel. En ik dacht dat ik van die praatjes af was. Vroeger moest ik het immers vaker ontgelden. In Nederland praten ze boven de rivieren over ‘sportgenoten’, in Zuid Nederland (waar de sport het meest achteruit holt) over ‘tegenstanders’. Zou het een met het ander te maken hebben? Ik werd dus ook beroddeld. Daarbij kozen sommigen voor de zwakste schakel: Mijn schoonmoeder. Als ze aan de wandel was werd dat mens van 92 gevraagd wat ik aan de duiven gaf. ECHT WAAR.

VITESSE

Mensen die menen dat je op voorhand kansloos bent als je tegen liefhebbers moet spelen met een massa duiven mee moeten eens opzoeken wat die Willy Daniels uit Kessel allemaal klaar maakt. Niet regionaal maar op de Nationals! Zo heeft hij 2 zusjes die beide Nationale Asduif werden. Uniek. Enkele jaren terug had hij ook twee van die wonderduifjes die beide een 1e Nationaal wonnen. In de afstamming van die toppers vind je een duif van de Meijer (‘De zot’ met 14 eerste prijzen op Quievrain) en soort van Gert Heylen. Ook iemand die alleen vitesse speelt! Verder Voets en nog wat onbekende namen uit de streek. Veelal pure vitesse spelers.

FENOMEEN

Nu we het toch over vitesse hebben, afgelopen jaar zat er een wonderduifje op het hok van Werner Sas Vosselaar. Hij (het was inderdaad een doffer bij wijze van uitzondering) won in 2020:

1e Quievrain 1.210 d.

1e Quievrain 1.801 d.

1e Quievrain 1.133 d.

2e Quievrain 1.462 d.

3e Quievrain 1.349 d.

6e Quievrain 1.904 d.

8e Quievrain 277 d.  Is het niet onvoorstelbaar? Ze komt uit 2 bijgehaalde duiven, wel uit de streek waar je voor vitesse kennelijk moet zijn (Berlaar en Grobbendonk).  Ik schreef ‘zat’.  Want nu zit ze op het hok van Bart en Nance van Oeckel. En als die  aan ÈÈN spelsoort verzaken is het vitesse !! Ik bedoel maar.  Welke het meest respect verdient, zo’n duif of een eenmalige winnaar uit Barcelona laat ik aan U.


Dat is ook Belgie  (03-03)

Philippe Geubels zal velen wel bekend zijn. Hij zei op TV veel van medicijnen te kennen omdat hij er zo veel in nam. Wat het laatste betreft is er hier nog zo een. Zelfs een week of zes als een zombie rond gelopen omdat die medicijnen elkaar niet ‘verdroegen.’ Tot de eeuwwisseling (ongeveer) ging alles super, vanaf toen minder. Soms dan toch. Maar dank zij Daniel, Ady, plaatsgenoot Johan en de zoon leven de duiven nog.

SCHRIKKEN

Telefoon krijgen van een dokter belooft doorgaans weinig goeds. Zo ook enkele weken terug toen de huisarts belde dat een kweek van urine had uit gewezen dat ik METEEN naar ‘de spoed’ moest. Daar werd ik opgevangen door dr. Roza (Specialist A Z ziekenhuis Turnhout). Vanmiddag belde die en dat was schrikken. (het nieuws kon slechter).  Een kennis opgenomen in hetzelfde ziekenhuis werd ooit gebeld door zijn specialist die toen op de Canarische eilanden verbleef. Enkel om te vragen hoe het ging. Grensbewoners schrikken er niet meer van, maar zijn het wel eens: Zo iets zie je in Nederland niet gebeuren. (overigens niets ten nadele van specialisten daar).

ECHT GOEDE   

Of die ‘Indy’ van Falco Ebben (2e, 3e, 4e, 14e NPO en 6 maal 1e in groot verband) zo kon excelleren vanwege minder concurrentie? Denk het niet. Op alle vluchten al je duiven thuis krijgen zoals hem over kwam in een O L race in Griekenland is een unicum. En hoe goed die duif is ondervonden ook Roger en ik in Belgie. Falco gaf ons een zoon uit Indy, we hebben er drie jongen uit. Twee goede en een HELE goede die zelfs kampioenduif werd in ZAV. ‘Wie goed doet goed ontmoet’ zegt W de Br wel eens. Wel ik kreeg die duif van Falco gratis. Uit dankbaarheid voor zo’n goede duif als Indy die hij hier bekomen had voor 75 euro. Natuurlijk zou hij die nooit gehad hebben als ik geweten hoe goed deze kleindochter Home Alone (zoon Ace Four) zou zijn.

BLIJFT VERBAZEN

Het koopgedrag van velen blijft verbazen zo weten mensen die wel eens duiven veilen. Voor de beste is soms de minste belangstelling. En omgekeerd. Van Jaap Scheele heb ik ook een bijzonder goede. Net als veel anderen trouwens. Heb hem iets terug gegeven van mijn allerbeste. En nu hopelijk nog wat geluk voor Jaap. Je kan immers niets garanderen en niet meer doen dan je best.   


Update  (02-03)

Ik zeg het vaker, als je 5 jaar met duiven bezig bent en op de vluchten is het nog niets, dan zal het helaas ook niets worden. Ofschoon je natuurlijk nog wel lol in duiven kan hebben ook al hoor je niet tot de betere spelers.

SIBBLE

De jeugdige Sibble Broos timmert wel aan de weg. Hij haalde hier een jong uit de 702, de moeder van de 3e Nationale Asduif jrl KBDB en die schonk hem liefst 3 district winnaars. Ook de 401 is een echte, daaruit kweekte hij:

-592: Die won 6.425 d – 1e, 2.625 d – 5e, 2.164 d – 7e, 20.693 d – 7e. Duifkampioen De Walden.

-745: 3e Duifkampioen De Walden.

-689: 8.257-7. 2e Duifkampioen Afd Friesland.

-114: 1e Duifkampioen.

-071: 13.2093-3e, 10.530-37e.  De moeder heb ik helaas geruimd.

INDY

‘Indy’, een duif die Falco Ebben hier ooit haalde, was met 6 eerste in groot verband nog spraakmakender. Falco zond 6 nazaten in voor een One Loft Race in Griekenland. Tweederde van alle ingezonden duiven ging verloren, zoals vaker gebeurt, die van hem haalden alle 6 de finale en keerden ook allemaal terug. Mensen die met O L races vertrouwd zijn weten wat dat betekent.

VERDEELD    

Roofvogels: Heb je er veel last van dan ben je geïnteresseerd en wil je er zo veel mogelijk over weten. Heb je er nooit last van dan wordt het onderwerp met gegeeuw onthaald. V (België) heeft er wel last van, tenminste als de eksters en kraaien even zijn verdwenen. Maar daar heeft hij iets op gevonden. Dan gaat hij bij het duivenhok op een ladder staan en zet een fluor gele muts op. Sindsdien geen aanval meer gehad. Toeval? We zullen dat gauw weten, aldus V. Een komisch gezicht moet het wel zijn en dat is al mee genomen in een tijd dat zo weinig reden is tot lachen.      IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor