Eric Reynen, een Nederlandse streekgenoot, is bezig furore te maken in Belgie. Won er verleden jaar de laatste nationale vlucht en gisteren waren hij en zijn team van Issoudun opnieuw primus. En dat tegen liefst 18.176 jaarlingen. Wat een goede verzorger al niet kan betekenen. Eric liet me weten dat in diens winnaar nog mijn soort zat via Berry v d Brandt. Uit de 144, nestzus Ace Four. 

Tegelijkertijd kregen we een mail van Johan N uit Belgie. Die laat weten dat de winnaar Nationaal bij de OUDE ook van mijn hok stomt. Nu via Mellemans die hier nogal wat eieren haalde. Johan Noelmans was overigens de kweker van de nationale winnaar van Vanhees.

Verleden week dan maakte Jan Hooymans furore. Nu in Belgie. Tegen lieft 42.847 duiven won hij 1e en 2e Nationaal Argenton. Ook in deze winnaar beetje 'bloed' Ace Four via Harrie Kennes. Dat zijn dus 3 Nationale winnaars in een week die van mijn duiven stammen. Het is allemaal wel ver, ik weet het. Maar zonder die duiven van mij hadden die winnaars niet bestaan.

Maar over die Jan Hooymans zijn we nog niet uitgepraat. Gisteren werd Internationaal Pau gevlogen. De Nationale winnaar in Belgie was B v d Bergh. De duif heeft een Nederlandse ring. Was gekweekt door... Jan Hooymans !! Uiteraard weer lijn Harry. Dat gaat daar in Belgie nog wat worden met die Hooymans, geloof me.  Hij heeft in Gregory en Christian al super verzorgers en ik heb hem aan een derde geholpen: Silvio. Spierings moet het nu in Vlaanderen gaan maken. Waar gaat dit eindigen vraagt een mens zich af.   


Gisteren  18 juli

 Een tijdje terug schreef ik zoiets als: Je speelt pas echt goed als je na een prima uitslag geen complimenten meer krijgt. Zo herinner ik me een vlucht van ik geloof drie jaar terug. We pakten 4 prijzen bij de eerste 10 met de nodige complimenten. Ook van JH weet ik nog.

Gisteren dan wonnen bij de jaarlingen de 8 eerstgetekende prijs en met de oude wonnen de 1e, 2e, 4e en 5e getekende de 3e, 4e, 9e, 10e en 11e prijs. De 3e getekende dus te laat maar die won nog wel per tiental (593 d).

De jaarlingen wonnen 9 op 11, de oude 14 op 18. Nee, met de 30e getekende een 1e prijs winnen kunnen we dus niet. We moeten het wekelijks hebben van hetzelfrde groepje duiven. Wat gisteren wel heel opvallend was? Zeven jongen maken een grotere snelheid dan de eerste oude en toch verliep het concours erg traag.  Herman Bevers versloeg met een jong het hele peleton.


HAAIEN EN KWALLEN  (19-07-2020)

Na het verlies van zijn vrouw begon Sten met duiven. Hij haalde hier wat eieren met de verzekering dat hij er enorm mee zou lukken terwijl ik toch echt geen grote bek heb. En Sten vloog alles plat. Won de 7 eerste, zelfs de 17 eerste van zo’n 300 a 400 duiven en verleden week dan wat minder vorm. ‘Te benauwd op de hokken’ en plaatste een fan. Zo’n waaier, weet je wel. De duiven kregen terug rose vlees en gisteren won hij van 750 duiven  2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Door die waaier? We zullen het nooit weten. Wel hoop ik dat hij niet mee maakt wat wij mee maakten.

NIVEAU?

Dat ik er over begin is omdat ik er voor de derde keer werd over aangesproken. Het gebeurde verleden week, nadat het lokaal deels was leeg gestroomd.

‘De 7 eerste tegen zo veel duiven? Uitgesloten. De 6 eerste tegen meer dan 2.000 duiven? Ook onmogelijk. Al zijn jaarlingen pure kop? Kan niet. Er moet iets gebeurd zijn’ zo brulden de twee in koor. Een toehoorder: ‘En verleden week dan, toen wonnen ze 1, 3, 4, 5, 6 tegen een massa duiven.’ ‘Toen is er ook iets gebeurd. En ook de voorgaande vluchten. Ik zeg en blijf er bij dat het niet bestaat’ aldus een van de roddelaars.

HAAIEN EN KWALLEN

Varende op de boot vol successen voelde ik me aangevallen door haaien en kwallen. Niet langs alle kanten, maar toch aangevallen. Door die te ontwrichten wilden ze boot doen zinken. En dan te weten dat ik ooit lovend schreef over een van hen. Eigenlijk hoor je medelijden te hebben met dergelijke figuren. Het zijn patiënten!

PATIENT

Roddelen en jaloezie is van alle tijden. Het is geen zucht naar sensatie maar gebeurt in een poging te ontluisteren: de man die (even!) boven de rest staat aan het wankelen te bren­gen. De waarheid is daarbij van geen belang. Wie de waarheid zegt is ook geen roddelaar maar geschiedschrijver. Roddelen gebeurt uit zelfbehoud! Om te nivelleren! Roddel moet minderwaardig­heidsge­voelens camoufleren. Het moet de roddelaar uit de diepe put van machteloos­heid tillen waarin hij verkeert. Want let maar eens op: Roddel richt zich nooit op de mindere! 

- Men roddelt niet over de liefhebber die elke week trouw duiven inmandt en amper prijs wint, wel over de kampi­oen.

- Men roddelt niet over de dakloze, wel over de kas­teelheer.

- Men roddelt niet over de invalide. Wel over de stervoet­baller!

Je moet het zien als een vorm van verweer dat heilzaam werkt op de minderwaardigheidsgevoe­lens van de roddelaar. Als men van iemand niets te vrezen heeft ontbreekt ook de behoefte de poten onder diens stoel uit te zagen.

DAAROM

Toen ik het voor de derde keer hoorde dacht ik ‘die mensen die toch maar geen duiven zijn gaan houden’ hebben gelijk. Maar al snel werd die gedachte verdrongen door al die mensen die wel respect weten op te brengen, successen waarderen en die ook gunnen. Daarom die lijst hier onder want gelukkig vormen roddelaars een kleine minderheid. Maar ze kunnen wel op je humeur werken. En weet je wat ook vervelend is? Die komt vaak uit onverwachte hoek. 18 Juli trouwens weer schitterend gespeeld en weer de dag verpest voor twee mensen. Of meer?!


 Nog een keer  (16-07-2020)

Komend weekend staat voor de deur, daarom nog een keer over voorgaand, met die  merkwaardige uitslagen. Goed spelen is plezant. Lijkt te werken als dopamine.  En dat is het zeker als geen sneren worden uit gedeeld (dat gebeurt wel eens), maar er respect is. En wat viel dat mee. Schrok er van. Zelfs wezen Antwerpenaren ons op de locatie. Het is al de voorvlucht wat de klok slaat. Plaatsen met de verste afstanden als Turnhout, Ravels, Poppel, Meer, Loenhout, Sint Job, Brasschaat, Wuustwezel enzovoorts kwamen er niet aan te pas. Rijkevorsel was de uitzondering. Een greep uit de vele reacties.

VP

‘Je schrijft dat wie zich ergeren de uitslagen moeten negeren. Ik zou zeggen die moeten een andere hobby kiezen. Petje af.

vM

Hoi Ad,heb het gezien,het is niet normaal. Het wordt elke week beter er zijn geen woorden voor om dit te beschrijven,het doet mij denken aan 2015 bij mij toen ze ook die bloedvorm hadden. Doe Roger ook de groeten ,hij is een echte vakman,wat zijn jullie een goed team.Waar gaat dit nog eindigen,nogmaals een dikke proficiat en bedankt om te laten weten dat er soort van mij in zit.Groeten,Luc.  Verstuurd vanaf mijn iPad

E P:

Hoi Ad  Als ik in reincarnatie zou geloven, dan zou ik jou wel willen zijn op uivengebied. Gr E. P.

S S

Jullie zijn met voorsprong de beste van heel Belgie. Niet aan twijfelen. S

JdL:

Dag Ad, Wat een resultaten! En dat met een beperkte ploeg duiven. Ik schreef vorig jaar al de retorische vraag: ‘wie doet beter in België?’ Het was toen al fenomenaal, maar ja, het kon blijkbaar nog beter! Hartelijke gelukwensen, ook aan Roger, en geniet ervan met volle teugen! Vriendelijke groeten. J

GS

‘Beter kan nog nauwelijks, maar dat weet je nooit bij jullie. Ongekend, Gefeliciteerd.’ Verder wijst deze fondkampioen op  www.windy.com , dat zou vooral voor5 marathonspelers een goede weersite zijn. Hij vraagt zich af of de LC die wel kent.

vdB

Beste Ad, Graag wens ik U en Roger proficiat met wat jullie presteren met de duiven op Halve Fond. ZAV en overkoepeling met Grensverbond. Ik heb dit nog nooit gezien in onze streek. Echt fantastisch wat jullie neerzetten, dit is een gespreksonderwerp bij onze liefhebbers te Kalmthout. Door jullie komt onze streek ook meer in de aandacht en is dan ook voor ons positief. Met vriendelijke groeten, vdB

R

Hallo AD, een dikke proficiat voor jullie STUNT uitslagen. Ik dacht verleden week dat dit  jullie beste uitslag van dit seizoen zou worden maar dat van deze weekend is nog straffer. R

CV

Wow. You are really making lots of friends.

vdP

Jullie jongste stunt is de allerstrafste. De mensen daar worden radeloos Ad :-) Proficiat. L

E J E     

Ik lees net de Blog vreselijk goed Ad,lijkt ieder jaar of het niet beter kan maar toch nog beter, superieur aan de rest! Weinig duivenvrienden houden jullie zo over in Antwerpen en wijde omgeving! Denken ze misschien hebben we kans met de jonge duiven en dan weer gelijk zo uithalen! Groeten uit B.  E J.

 Y

Hoi Ad, Dat zijn toch geen normale duiven wat jullie hebben...7 bij de eerste 10 van 2071 duiven! Weer super gedaan van jullie proficiat!!!  

 GJB

Goede middag Ad, Van harte gefeliciteerd ,wat ontzettend goed spelen jullie met de duiven. Van jou en Willem zijn de stukje altijd leerzaam en altijd goed onderbouwd. Wens jullie nog heel veel succes en gezondheid. M.vr.gr GJB Verstuurd vanaf mijn iPad

R

Ik hoor het uw concurrenten al zeggen of roepen "o lieve heer" hij begint weer . Dit is outstanding, superieur, oppermachtig ,duivensport van een andere planeet . Of men gaat en gewoon overheen kijken en bij zich zelf zeggen dat kan niet ! De cirkel is rond dat zal een feit zijn en wat anderen zeggen of denken (zoals die antwerpenaar) trek het u niet aan . Nogmaals proficiat Ad en Roger. Vr Gr, R

DD

Sjonge. Een ding is zeker. Doe je nooit meer. En dat jaren aaneen zo uitblinken met zo weinig duiven. Pet af.

KDL

Zo daar kan je mee thuis komen en maar 16 mee.

vdW

Mijn mond valt open van verbazing net als bij de prestaties van L van Erp en Peter vd Merwe. Ongelooflijk. Wij dromen van EEN vroege duif.

dD

Uitsluiten.  Outstanding. De rest gedeklasseerd. Fantastisch. Zijn wij maar sukkelaars.

V R

Is hier in de streek nog nooit gebeurd. En dan nog wel door een Nederlander (en zijn maat). Ik gun jullie het beste, maar hoop toch dat het wat minder wordt. Heb al dikwijls gehoord hoe je vroeger in Nederland domineerde en nu hier is buitengewoon. Proficiat.  

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

COLUMNS

Eindelijk - Ad Schaerlaeckens -

) Hehe. Het is een jaar geleden dat zo slecht gespeeld werd als vandaag en wel op dezelfde vlucht: Orleans. Maar toen ...

Ad Schaerlaeckens

VALSE START VAN HET SEIZOEN 2020 - ...

Als ik hier in Odoorn met de hond onderweg ben, dan fiets ik eerst een stukje naar het natuurgebied,  een ...

Willem Mulder

Alex (en Janet) Vister – Zevenaar / Een ...

Het is al weer enige tijd geleden dat ik het relaas van een herstarter optekende. De reden is niet omdat er geen ...

Nico van Veen

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor