Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. Ineens Frankrijk vanwege poot stijf houden van bepaalde mensen. In Belgie dan weer zijn de mogelijkheden duiven 'in te vliegen'  legio.

- Vandaag vlogen we dus uit Quievrain en deze avond is het weer inkorven voor Quievrain.

- Dinsdagavond inkorven voor Merchem en ook voor Quievrain.

- Woensdag inkorven voor Brussel.

- Vrijdag HOPELIJK voor HaFo. Mensen worden het wachten zat.


Zijn Nederlanders dan toch wat slimmer? 31-5

Zo lang Belgen niet kunnen spelen krijgen Nederlanders geen lossingsvergunning aldus de voorzitter van de bond. P, een wetenschapper regio Mechelen, schaamt zich Belg te zijn. ‘Dit is het niveau van sommige melkers, een voorzitter hoort daar ver boven te staan en het voorbeeld te geven’, zo schrijft hij.

WEDSTRIJDEN

J dan weer: (Duiven)wedstrijden zijn nu eenmaal verboden. Accepteren. Klopt. Zulke evenementen zijn ook in Nederland verboden. Maar duiven moeten wel kunnen trainen voor als ze straks aan wedstrijden deelnemen. Langere tijd niet vliegen gaat ten koste van hun gezondheid. Daarom dat trainen mag. En natuurlijk vergelijken liefhebbers graag de trainingsresultaten en dat kan als je de duiven voor een training over de antenne laat gaan. Ook daar kon de Nederlandse overheid zich in vinden. En dus kwamen er wel geen echte uitslagen, wel een soort van. Dat waren dan uitslaglijsten zonder punten, zonder poules en zonder wat dan ook te verdienen. Verder in alles zoals vroeger. De liefhebbers vinden het best.

AMAI AMAI

Vandaag de derde lossing uit Quievrain. Bouillon toch maar laten schieten. Inversie kent men in Belgie niet, dus alle duiven er op tijd uit. Antwerpen om 7.30 u van Quievrain. Ondanks de provinciale lossing en ondanks de pittige tegenwind hagelde het opnieuw duiven. Tenminste bij ons. Bijna de helft thuis voordat de melkers in de straat een duif hadden.

Buurman Henri, zelf toch een knappe vitesse speler die ook mee gedaan had: ‘Amai, amai, wat was dat hier allemaal.’ Inderdaad nu al ongelooflijk in vorm. We zien wel waar, wanneer en ook OF het schip strandt. Beetje vreemd gedraagt zich wel de 709. Vliegt bijna alleen kop, verleden jaar 2e Asduif in ZAV maar nu wekelijks veeeel te laat. Denk dat het met hem niets meer wordt dit jaar. Nu al afschrijven, denkt U? Inderdaad, veel kans wel. Ik ken dat inmiddels.

KOMEND WEEKEND

Zaterdag gaan meerdere Afdelingen Frankrijk in. Belgie moet noodgedwongen worden over geslagen. Het is te hopen dat de wind gaat draaien. Slechts een vluchtje gehad richting oosten en dan ineens meer dan 200 km met sterke tegenwind? Daar kan men in Zuid Limburg sinds gisteren over mee praten. Daar was men verleden week ook zo blij dat men Frankrijk in kon. Helaas was die blijdschap van korte duur.


 Vandaag 30 mei

Vandaag werd in Nederland weer gevlogen. Officieus. In België nog niet en liefhebbers snappen er niets van. Waarom Nederlanders wel de Franse grens over mogen om duiven te lossen en zij niet? Hoor dat vooral op FB liefhebbers hun ongenoegen kenbaar maken.

Over het tegenhouden van lossingen door Nederland zijn de meningen verdeeld. Sommigen vinden het ‘net goed’, anderen vinden het ook heel kinderachtig en van geen niveau. Zo kreeg ik onderstaande mail van…. Een Belg!! Hij refereert naar een eerdere post op deze site.

 Inderdaad kinderlijk van de nationale voorzitter ... maar typisch Belgisch zou ik zeggen. Een Belg denkt "mijn huis en mijn tuin" en daar doet hij alles voor ... denken in "wij" verband staat niet in zijn woordenboek. Dit was al mooi te zien in het begin van het coronatijdperk ... er waren er die vochten in de supermarkt voor een rol wc papier ... stel je voor dat er eens een voedsel te kort zou ontstaan !! In hun sportgeschiedenis is dit ook steeds terug te vinden ... ze hebben altijd uitblinkers gehad in individuele sporten maar nooit in teamsporten ... bijvoorbeeld het tennis ... enkelspel uitblinkers maar moesten ze dubbel de baan op lukte het al niet meer !! Daarom zijn ze ook altijd zo goed in duivensport ... konden ze hun eigen gangetje gaan !!

 In België is het ‘mijn huis mijn tuin’ zo schrijft hij. Daar zit veel waars in. Als je vanuit Duitsland België binnen rijdt zie je het meteen. De Belg heeft zijn (eigen) huis en vooral tuin afgebakend. Met een muur, een haag, een schutting of whatever. Alsof hij wil zeggen ‘dit is van mij, blijf er af’.

VERLOOP

Sommige Afdelingen konden vandaag nog gewoon de ‘juiste richting’ vliegen. De vluchten verliepen normaal.

Bij de afdelingen die naar het oosten uit moesten wijken vanwege gesloten grenzen hoor je verschillende geluiden. Van redelijk vlot tot slecht. Limburg en Zeeland ‘sloegen België over’ en losten in Frankrijk. Een Limburger mailt dat plaatselijk aan 500 mpm nog prijzen zijn te verdienen. De man is zeer betrouwbaar, toch maar even na gekeken en inderdaad. Aan 507 mpm kon men nog prijs winnen. In Maastricht viel de eerste duif op 9.54 u. Om 12.51 u kon men er nog prijs winnen. Een concoursduur van bijna 3 uur en dat nog wel per viertal met zulk fantastisch mooi weer.

In Zeeland hadden vooral de duiven op de grootste afstanden het wat moeilijk van Niergnies, ongeveer 170 km. Een concoursduur van 40 minuten is veel te lang. Hopelijk gaan ze daar volgende week niet verder. Een vliegprogramma is goed als liefhebbers ten allen tijde een vlucht over kunnen slaan. Stel in dit geval dat iemand om bijzondere redenen niet mee kon doen op Niergnies. Dan INEENS naar 250 of 300 km is er echt een beetje over. Of zelfs veel.

 


Als Trump in het klein  (28-05-2020)

Trump staat er niet goed voor. Als de peilingen niet bedriegen gaat hij niet herkozen worden, want hij heeft een serieus probleem. En wat doet een politicus in zo’n situatie? De aandacht afleiden, hij naar China. Trump zijn probleem is een falend Corona beleid met in zijn land al meer dan 100.000 doden.

BELGIE

Belgie lijkt het enige land ter wereld waar met duiven spelen nog taboe is. De KBDB en hun voorzitter zijn in menig opzicht goed bezig, maar nu doen ze kennelijk toch iets niet goed. En dat zou voor de Belgische liefhebbers nog pijnlijker duidelijk worden als Nederlandse duiven in Belgie zouden worden gelost. De voorzitter wil de duivenliefhebbers daar absoluut niet mee confronteren en zegt letterlijk dat zolang zij in Belgie niet mogen spelen die Hollanders geen lossingsvergunningen krijgen. Hoe kinderachtig kan je zijn. ‘Ik geen snoepje, dan jij ook geen snoepje.’

Nederlanders zijn met hem in de clinch gegaan. Niet doen, mensen, ook al heb je gelijk. Je maakt zo’n man alleen maar meer volhardend. Nederlanders verbieden hun duiven te lossen  is voor de Belgische voorzitter de aandacht afleiden van het eigen probleem; En dat lijkt te zijn een falend beleid. Zo’n opstelling is een voorzitter ook onwaardig, iets wat zelfs Belgen met een hoger dan gemiddeld IQ vinden.

JE WORDT OUDER PAPA

‘U hebt veel ervaring. Wij gaan ineens naar ongeveer 170 km. Kan dat? Ook met jaarlingen?’ Aldus een mail die ik kreeg. Vond het wel beleefd, want wat de man bedoelde was natuurlijk, ‘U, als oudere liefhebber’. Dienaangaande ga ik zelf ook wel eens in de fout als ik het heb over ‘een oudere liefhebber’, kennelijk niet beseffend dat ook ik tot die categorie ben gaan behoren. Als ik er aan denk hoe snel de tijd gaat denk ik soms ook aan Cees.

Cees een aantal jaren terug: ‘Zo, heb je al Windows XP?’

Zelfde Cees een aantal jaren later: ‘Zo, heb jij nog Windows XP? Maar we wijken af.

VERANTWOORD

Kan je duiven ineens op 170 km zetten? Ik meen dat veel af hangt van het weer en… hier gaan we weer, de conditie van de duiven. Zo herinner ik me een voorval van jaren terug. Zowel Bart Geerinckx als ik wilden onze ongetrainde jongen Quievrain laten vliegen. Edoch: Zowel zijn duiven als die van mij gingen abusievelijk in de manden voor Sint Quentin. Die duiven hadden nog niet ‘in de grote mand’ gezeten. ‘Alles kwijt’ zo vreesden we. Het tegendeel was waar. Niets kwijt, ook bij Bart niet. Dient wel gezegd dat het kalme ZW wind was. Dus nog maar eens: Als duiven in conditie zijn kan je amper fouten maken, hebben ze geen vorm dan kan je amper goed doen.


Herbots  (27-05-2020)

Op de site van Herbots staan Schaerlaeckens duiven te koop aangeboden. De verkoper is Herbots, die die verleden najaar hier kocht. Als zomerjongen dus en geen opruimers. Dus ook kwalitatief niets mis mee. Ik ben de kweker, hij kocht ze en verkoopt ze. Je weet het nooit, maar mijn favorieten zijn koop 1 en koop 2.  Die 13-235 gaf al bijzonder goede! Vandaar!


Ze volgen dus NIET  (27-05-2020)

'De jongen volgen de oude wel' is pietpraat van bestuurders (lossingsverantwoordelijken) die zelf niet met duiven spelen, zo beweerde ik enkele weken terug. En gaf enkele voorbeelden. Nu is mijn tragiek dat ik soms ook wel eens gelijk heb. Vandaag in Antwerpen oefenvluchten uit Brussel en Quievrain. De oude waren bijzonder snel thuis, voor de jongen werd het een drama. Tenminste voor velen. Begrijp trouwens niet waarom men niet wat meer geduld heeft en men risico's neemt. Want dat doe je met weer als vandaag.


Nu wel    (27-05-2020)

 Ergens ten onrechte van beschuldigd worden. Vreselijk! Dat overkwam de Limburgse duivensport verleden week. Ze zouden illegaal gelost hebben in Frankrijk. Nu gaan ze wel Frankrijk in en zijn ze erg creatief zoals men hieronder kan lezen. Vandaag vroegen twee mensen me waarom Nederlanders wel in Frankrijk mogen lossen en Belgen niet. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Overigens wordt dat snelle optreden door de liefhebbers erg gewaardeerd. Zoals ook de Zeeuwen blij zijn dat ze niet meer uit hoeven te wijken naar het oosten.

 --------------------------------------------  

Sportvrienden,

Wij mogen Frankrijk in. Helaas is de losplaats Charlevilles-Mezieres niet beschikbaar en gaan wij naar Etroeungt. Coördinaten: N 500410.0 E 035541.8 Gezien het grote aantal te verwachten duiven gaan wij in 2 dagen en wel. Zuid inkorven vrijdag 29 mei los zaterdag 30 mei Noord inkorven zaterdag 30 mei los zondag 31 mei Tevens bestaat nu de mogelijkheid om de duiven over de antenne te laten gaan. Dit betekent dat ook de vrachtduiven via het protocol ingekorfd moeten worden en dus enkel de inkorver deze kan inkorven en niet de liefhebber zelf. U dient de Vluchtcode V22 te gebruiken en tevens de d en w bestanden op sturen naar Compuclub. Voor alle duidelijkheid er mogen wel vluchtverlooplijsten gemaakt worden, maar absoluut geen punten en of dergelijke toegekend worden. Wij willen jullie hiervoor waarschuwen.

Namens bestuur Afdeling Limburg Harry Roks Secretaris


Update   (27-05-2020)

Morgen woensdag twee leervluchten, overmorgen een, zaterdag Bouillon en ook zondag weer twee vluchten, Brussel en Quievrain. Bouillon staat voor een HaFovlucht, de zondagvluchten en doordeweekse vluchten voor vitesse. Dus eigenlijk weinig veranderd behalve het feit dat ‘we’ niet kunnen vliegen. Mensen worden ongeduldig en vreemd is dat niet. De meeste zijn gepensioneerd, veel met de duiven bezig, hadden het al moeilijk en nu dit. Chagrijnig zijn helpt niet beste mensen. Overigens leidt dat gissen naar wanneer we kunnen vliegen alleen maar tot teleurstellingen. Niet doen dus. Of we komend weekend Bouillon gaan vliegen of Quievrain? Dat zal Bouillon worden vanwege de verwachte NO wind. Met zuiden of zuidwestenwind was dat Quievrain geweest.

RODDEL

Overigens leerde navraag dat Limburg verleden zaterdag absoluut geen duiven de Franse grens heeft over gesmokkeld om daar te lossen. Wel kan je op de site van de Duitse Bond zien dat Duitsers meerdere prijsvluchten hadden in Frankrijk.

VERLIEZEN

BvdB heeft maar 5 duiven na gekregen. Of je met zulk weer (Noordoostenwind) duiven beter niet ‘lapt?’ Heeft niks te betekenen, als ze maar conditie hebben. Meerdere liefhebbers lapten gisteren ook en verloren geen pluim. Die jongen van Berry hadden ook conditie, het groepje dat hij later loste was zo thuis. Waarom deze niet? Berry: ‘Snap er niks van. Wat is dat tegenwoordig toch? Als vroeger iemand 5 jongen kwijt was, praatte heel Boxtel. Als je nu een veelvoud kwijt bent hoor je amper iets. Men is dat kennelijk gewoon gaan vinden.' Inderdaad. En hij is niet de enige die er niets van snapt.

ADENO

Links en rechts weer flink wat problemen met jonge duiven. In geval van Adeno is het merkwaardig dat meerdere traditionele middeltjes niet meer effectief zijn. In sommige gevallen zelfs Baytril niet. Je hoort dan weer positieve berichten over Furoxine (met name P T) en Nifuramycine van Rohnfried.


Mazzel en roddel   (25-05-2020)

Stanley Meyler was een heel goede vriend maar kwam helaas veel te jong te overlijden. Een vijftiger nog maar en ik mis de contacten nog. De duiven werden verkocht met een minimum aan publiciteit.

En toch waren dat geen gewone duiven. Het beste van R Bakker, Jellema, Engelen en mij. Van Engelen had hij goud. Jongen uit diens beste vliegers en duiven die oneindig veel beter waren dan veel gehypte duiven. Paper tigers die voor waanzinnig veel geld verkocht werden. Voor een schijntje gingen die van Stanley weg. Van mij had hij er van de 006 en de 264. Dat zegt U weinig maar insiders weten dat de kopers daar nog heel veel plezier aan gaan beleven.

HET BEGINT

Berry v d Brandt ging vandaag zijn jongen lappen. Voor de 5e keer op ongeveer 12 km. Tegen de avond had hij er 16 terug van de 105. Om 10.30 u, bij donker, 48 thuis van de 105. Liefhebbers wees sportief. Plaats Uzelf eens in zijn positie.

 EN NOG DIT:

Het gonst in duivensport van geruchten dat Limburg zaterdag in Frankrijk gelost zou hebben. Rethel, via een omweg door Duitsland. Ik geloof het evenmin als die massale lossingen in België door Nederlanders.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor