Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet iedereen er op te springen. In een mail zegt R dat in zijn 'maatschappij' zeker 6 man terug houdend is. Voor hen hoeft vliegen nog niet direct en als het volgende week al zou kunnen zouden ze wel eens kunnen passen. Die angst komt meestal voort door mensen uit de eigen kennissenkring die overleden. Gelukkig leven we in een vrij land. Over ervaringen met vliegen uit andere richtingen, want dat lijkt zeker in Zuid Nederland n zeker voorlopig toch te gaan gebeuren, zie Sportblad De Duif.        

Nederland voor Belgie (8 mei)

 Ik geloofde dus stellig dat we al voor I juni konden gaan vliegen. Zo moeilijk was het niet om je in duivensport aan wat regels te houden. Daarin kreeg ik dus gelijk. Prima werk van de commissie, complimenten.

Maar waarin ik geen gelijk kreeg? Ik was er stellig van overtuigd dat de Belgen eerder ‘los’ zouden gaan, ook vanwege zo weinig en dan nog gebrekkige communicatie van de NPO naar de leden toe. Maar Nederland was de Belgen voor. Vanaf 11 mei kan er dus gevlogen worden, mits, zoals overal elders, aan een aantal regels wordt voldaan. Het Noorden kan meteen de goede richting uit. Voor de zuidelijke provincies ligt dat anders. Dat zal na bijvoorbeeld een of twee keer Maastricht of Eysden Duitsland worden als er niets verandert.

Over de ervaringen in het verleden van sportgenoten en mij m.b.t. vliegen uit andere richtingen zoals Engeland, Roodeschool en Duitsland kan men lezen in sportblad De Duif.

HOOP

Vooral de liefhebbers in Zuid Nederland mogen dus hopen dat ze snel België in kunnen. Zo moeilijk mag dat toch niet zijn. Want wat gebeurt er meer dan mensen die in hun auto met duiven in de cabine naar een veelal afgelegen plaats rijden om die daar te lossen en vervolgens met de auto weer terug te keren? Gewoon vrachtverkeer met per definitie al geen contacten. Die zijn ook niet nodig. Eerlijk gezegd ben ik niet pessimistisch wat betreft dat open gaan van de grenzen. Alleen wordt mogelijk wat geduld vereist.


Nogmaals oppassen    (8 mei)

De meeste liefhebbers zijn al (wat) ouder en vooral zij moeten oppassen. Ook als ze straks weer in gaan manden. Het is zondag 2 weken geleden dat Charel Boeckx tegen zijn vrouw zei ‘ik ga een stuk fietsen.’ Dat deed hij elke dag minstens een keer. Ook in de winter en ook met slecht weer. Want Charel was eigenlijk kerngezond. Vlak bij huis kwam hij dus ten val en voor de zekerheid toch maar even na laten kijken in het ziekenhuis. Alvorens toegelaten te worden getest op Corona. Negatief. Lichte operatie, hij herstelde snel en zou naar huis mogen. De familie blij. Na het fietsen had niemand Charel immers nog gezien want in dat ziekenhuis was elk bezoek verboden (Belgen zijn streng).

Terecht zou blijken want toen sloeg het noodlot toe. Charel begon te zweten en te hoesten. Corona opgedaan in het ziekenhuis dat geacht werd hem beter te maken. Hij overleed. Niemand mag hem nog zien. Straks gaat hij gecremeerd worden. Buiten het crematie gebouw mogen enkelen toekijken naar de rook. Hoe hard kan het leven zijn.

Goed en zeer slecht nieuws  (8 mei)

 We hebben uit vrij officiële bron dat men in Nederland kan gaan vliegen. Vanaf wanneer en vanaf waar? Vandaag 8 mei zou een bekendmaking komen.

Bronnen

Bezoekers van deze site weten dat ik zowel in Nederland als België mijn bronnen heb. Dat zijn een handvol goedwillende mensen die me het laatste nieuws gunnen omdat ze weten dat ik lol heb in de enorme bezoekersaantallen van deze site.

Laatst vroeg dhr. W. V. om mijn bron m.b.t. NPO nieuws dat ik als eerste en enige had gepubliceerd en dat dus niemand destijds kende. Ik zei die niet te kunnen geven en dhr. V had daar alle begrip voor. Dus er naar informeren is zinloos en speculeren niet echt chique.

ADRIAAN SCHEELE

Het eerste slechte bericht is dat over Adriaan Scheele die plots is overleden. Adriaan is de vader van Jaap en ze spelen onder de naam Gebr. Scheele. Een paar jaar terug noemde ik ze op de eendaagse fond de beste van het land. Niemand die protesteerde. Het betreft niet alleen grote kampioenen maar ook bijzonder eerlijke duivenliefhebbers die hun uiterste best doen anderen aan goede duiven te helpen. Wat inmiddels ook blijkt uit talloze referenties. Adriaan zei me herhaaldelijk dat hij een enorme optater had gehad met het overlijden van zijn vrouw. Duivensport zal hem missen.

CHAREL BOECKX

Op 6 mei is Charel Boeckx Turnhout dan overleden. Samen met zoon Daniel was hij enkele decennia lang de schrik van de streek op vitesse. Charel was eind april wezen fietsen en vlak bij huis gevallen. Hij moest naar het ziekenhuis, werd met succes geopereerd aan een been en net toen hij naar huis zou mogen sloeg het noodlot toe: Corona.

Beide families innige deelneming en heel veel sterkte.

VALLEN

Wat moet je toch oppassen met vallen als je ouder wordt. Mijn moeder en ook Cor Zweere, vriend van Willem, waren al op leeftijd maar een valpartij werd beide fataal. Stan Baelemans stierf na een val. De broers Maegh terug in het ziekenhuis na een val, nu dus ook Charel en zo kan ik nog heel lang door gaan. Oppassen dus!

 

 


IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

COLUMNS

Eindelijk - Ad Schaerlaeckens -

) Hehe. Het is een jaar geleden dat zo slecht gespeeld werd als vandaag en wel op dezelfde vlucht: Orleans. Maar toen ...

Ad Schaerlaeckens

VALSE START VAN HET SEIZOEN 2020 - ...

Als ik hier in Odoorn met de hond onderweg ben, dan fiets ik eerst een stukje naar het natuurgebied,  een ...

Willem Mulder

Alex (en Janet) Vister – Zevenaar / Een ...

Het is al weer enige tijd geleden dat ik het relaas van een herstarter optekende. De reden is niet omdat er geen ...

Nico van Veen

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor