Op meerdere sites kan je weer bieden op vele honderden bonnen jonge duiven. Bonnen soms van bijzonder goede liefhebbers die voor weinig geld weg gaan. Vaak minder dan wat je bij hen aan huis zou betalen. Omdat het hemd nader is dan de rok graag aandacht voor de jaarlijks bonnenverkoop van Postduiven Vereniging De Valk Baarle Nassau op.

Voor zeer aantrekkelijke bons zie:

www.duivenmarktplaats.nl >> Doevepeet > P V de Valk B N.

Speel je echt zo slecht? Door minder duiven te houden bespaar je geld dat daarin verandering kan brengen door het kopen van een bon. Duur hoeven die niet eens te zijn.

MAIL

Een mail van een sportgenoot druipte van teleurstelling en zelfs woede. Hij had vroeger goed gespeeld maar de laatste jaren moest hij genoegen nemen met een bijrol. 'Duivensport is niets meer voor de kleine man. Zonder veel geld kan je het schudden', zo schreef hij. Ook had hij veel moeite met een clubgenoot die al voor 725 euro aan bonnen gekocht had, terwijl die in de bijstand zat. Hijzelf had een volledige baan maar kon die niet betalen. 'Dat doe hij wel van mijn belastingcenten', zo schreef hij.

REACTIE

Natuurlijk is geen enkele duif waard wat soms wordt betaald. Zeker jonge duiven niet. Al degenen die ooit een super onder de pannen hadden weten dat dezelfde ouders ook rommel gaven. Maar dat je zonder veel geld in duivensport niets te zoeken hebt is niet waar. Talrijk zijn de voorbeelden van liefhebbers die grote kampioenen werden zonder ook maar iets te investeren. Zonder geld moet je gewoon wat slimmer zijn, vooral niet te veel duiven houden en zich specialiseren.

Een mens moet nu eenmaal accepteren wie hij is en wie hij nooit zal worden.

Dat mannen met extreem veel geld de duivensport kapot maken is onzin. Talrijk zijn immers ook de voorbeelden van mensen die al veel geld aan duiven gaven maar geen steek verder raakten. Je moet ook liefhebber zijn. Met veel geld kan je een dure en mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart.

Wie heeft er schade bij als een sportgenoot voor veel geld een duif kan verkopen? Laat die mensen met te veel geld en soms te weinig 'duivenhersens' toch kopen. Want nogmaals, niemand heeft daar schade bij.

Overigens is het niet te slim om dure bonnen of duiven te kopen als je in de bijstand zit. Dat dan wenkbrauwen de hoogte in gaan en gezichten scheef worden is begrijpelijk.

 TILBURGENAAR

Zou bij mensen die afgeven op geld in de duivensport soms geen sprake zijn van jaloezie en/of frustraties? Dienaangaande immers veranderen sommigen even snel van mening als een prostituee van klant.

Zo werd hier, waar ik dus woon, in vroeger jaren enorm gepould. Een redelijk bekende streekgenoot was hier erg op tegen. 'Het moet sport blijven', zei die steeds. Tot hij zelf een super onder de pannen kreeg en niemand meer poulde dan hij.

DECADENT

Ikzelf heb met andere dingen moeite. Neem die twee Boeings 737 Max die op korte tijd neer stortten met 346 doden en een schade van 12 miljard (!) als gevolg. En die schade zal nog enorm oplopen met zo veel honderden vliegtuigen aan de grond. Twee leidinggevenden onder wiens verantwoording die vliegtuigen zijn gebouwd zijn nu de laan uit met een faalbonus van niet minder 100 miljoen euro. Een gouden handdruk heet dat. Hoe krijgen ze het in hun perverse harses?

Dat geld krijgen ze nooit op en… hier hebben anderen WEL schade van.

Vandaag  (27-12-2019) 

Vandaag wordt weer iemand begraven met wie ik redelijk goed bevriend was: Frans Verheyen. Hij woonde niet zo ver van hier en ook niet van de dit jaar overleden Gust Janssen bij wie ik ook kind aan huis was. Frans had ooit heel goede en heel mooie duiven, meerdere Olympiade duiven in zowel de sportklasse als standaardklasse. Die waren veelal afkomstig van Nelles van de Pol, boezemvriend van Gust Hofkens, waar ook superman Andre Roodhooft zo veel goede haalde. Ook Franz Revermann was bij Frans kind aan huis en haalde er supers.

Ontelbare keren ben ik met de Amerikaan Mik Ganus bij Frans geweest en er werden talloze duiven gekocht. Men maakte er over de oceaan ‘Hofkens’ van waarmee Frans wel moest lachen. Bij Hofkens had hij nooit een duif gehaald, wel dus bij v d Pol. Ik meen dat ook van Vliet Maastricht goede had van Nelles.

Over de doden niets dan goeds zegt men soms maar Frans WAS een goed mens. Die deed echt zijn best kwaliteit te verkopen. Heb er zelf destijds EEN duif van gehad maar wel een echte.

Gust en Frans hebben ons beide verlaten. Het doet je beseffen hoe betrekkelijk alles is. Daarbij moet ik denken aan die mensen die te veel opgaan in hun hobby. In hun leven is het duiven en nog eens duiven. Ze weten alles, in elke vrije minuut zitten ze op Internet maar vergeten te leven. Dat zou anders zijn als ze dagelijks niet uren, bijna kermend van de pijn, plat zouden liggen. Mevrouw Verheyen en dochter sterkte! Jullie hadden een goede man/vader. En duivensport verliest een goed lid. Weer een.

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor