Ik was denk ik een jaar of 11-12.. toen een poster met deze tekst frontaal voor onze neus kwam te hangen in de klas van meester Plender! Het zal groep 5 of 7 geweest zijn. Ok… het was niet in het Latijns. De boodschap was wellicht duidelijk… ga niet huisdieren kopen… als je niet weet wat je te wachten staat.. met hondjes aan de lijn aan een boom in het achterhoofd, verkregen via het toen nog uitgebreidde NOS journaal. Bezint eer ge begint.. Dat was de boodschap! Ik kan de poster nog dromen… Zal ik u vertellen dat ik afgelopen twee weken door 5 mensen uitgescholden ben van hier tot ginder? Twee per mail.. die durften het niet rechtstreeks… en 3 scholden me vierkant uit voor alles en nog wat per telefoon… ik was alleen de messenger…. de bridge tussen eigenaar en opvanger… en ben zo’n beetje uitgescholden voor alles en nog wat!

Ik had die prutsers aan de telefoon.. het liefst uitgelegd dat ik ook nog zoveel jonge duiven mis… dat ik ze gelijk kwam halen! Maar in hun emotie ben ik denk ik een “tik-geite” en geen liefhebber. …ben een “move met die shit-zooi” “ Vies Kut wijf… Ik heb geen duivenhotel!” “ Kom vandaag halen en anders is het basta!”

En ik mag het weer verder ventileren naar de eigenaar… 1 duif kon niet eens gehaald worden… werd ‘gestolen” door de opvanger.. ik heb alles geprobeerd.. zelfs aan huis geweest…. Als ik dr gezien had.. had ik ingebroken! En Wilco.. die veel meekrijgt omdat we het zelfde kantoor bezitten.. vraagt met telkens weer.. Meis… waarom blijf je toch zooo rustig met zulke KUTlui? Ik vroeg me dat af… vroeg… De verledentijdsvorm! Al zou ik toverstokjes hebben… al had ik het beste met iedereen voor… Het zal nooit slagen… Ik ben heel veel jonkies kwijt… En het is zoooo jammer… Al mn energie ingegooid… en nog steeds! Jonge duiven is nl mijn spel.. daarna komt er niets meer. Daarna zijn ze jaarlingen en behoren ze niet meer tot mij. Afgelopen week heb ik de handdoek in de ring gegooid… Waarom??

Omdat ik zoveel energie gegeven heb, in de jonge duiven commissie van AFD 8.. Met mij nog een twintigtal met mij Waarom zo veel verliezen??? We hadden ideeën.. testen… vergelijken…We zouden evalueren… Weken lang hebben we geconfereerd over van alles en nog wat en met adviezen gekomen naar het bestuur AFD 8 . Alles zou worden besproken… Alles-... echt alles… op een folder na-, is van tafel geveegd..op het allerlaatste moment.. ergens in 2017… Wil er inhoudelijk niet eens op verder borduren. Mijn ( persoonlijke) conclusie is… men wil niet veranderen… men kan niet veranderen ( om welke reden ook) men is niet voornemens om te veranderen! Weer een jaar naar de kloten! Men wil niet inzien dat er zoveel hokken leeg staan!

En op die basis.. heb ik besloten niet langer verder te willen gaan met mn jonkies na afloop van dit seizoen. Waarom zou ik toekomst kweken als aan de andere kant de verleden tijd het hoogtij viert? U heeft er geen benul van.. hoeveel ik mijn Spruitjes liefheb… hoe graag ik het hok in ga… Maar 1 ding weet ik zeker… ik stuur ze niet de verdoemenis in! Verdoemenis bepaalt door mijn afdeling!.. Of beter gezegd… door het” de kop steken in het zand “ van mijn afdeling! Ik heb het niet over LC, niet over convoyeurs… maar over het bestuur! Bereik ik hier iets mee? Voorspelbaar ….HELEMAAL NIETS!

Ik stel me heel kwetsbaar op… laat mijn commercie varen… IK neem het voor MIJN duif op… verder niets… Want MIJN duif is MIJ zoveel meer waard dan EGO!! Consilio et industria! Ergio Conclusio… Ik maak mijn jongen seizoen af… Ben heel gemotiveerd… Omwille van dat mooie Spruitjesspul wat er zit! Of er een Jonge Spruitjes 2018 komt??? Zoals het er nu voor staat? NEE! Never!

XX EsPIGEONSUPPORT.COM

IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

http://www.duivenvlucht.nl/images/banners/Duivenbakken.jpg

Comb. Poelman - Erica

Redstar Breedingstation

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Duivensport Erfgoed

Zondagmorgen was het van , zal ik wel of zal ik niet naar Rosmalen gaan vanwege de verwachte sneeuwval , toch maar ...

Ad de Jong

Mooie middag - Overnachters Waadhoek

Mooie middag gehad met de overnachters uit de Waadhoek. Twee jaar geleden al eens gedaan in een kleiner comité, ...

John Logemann

En opeens was alles wit..

De winter heeft nu echt zijn intrede gedaan. Sinterklaas is uit het land en de Kerstman heeft zijn plaats ingenomen. Niet ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Mooie middag - Overnachters Waadhoek

Mooie middag gehad met de overnachters uit de Waadhoek. Twee jaar geleden al eens gedaan in een kleiner comité, ...

John Logemann

Anno Sportel – Hardenberg / Beginners ...

De titel van mijn column over dit onderwerp is vanaf heden “Beginners” zonder de toevoeging “bij de ...

Nico van Veen

DE KWEEK

Eén van de onderwerpen waar we het eigenlijk nog nooit echt diepgaand over hebben gehad is "de kweek". ...

Ton van den Brink

STEL JEZELF VOOR

Jan Bos - Stelt zichzelf voor!

Stel jezelf voor

Comb. van Zoeren - Stelt zichzelf voor!

Stel jezelf voor

Ulrich Lemmens - Stelt zichzelf voor!

Stel jezelf voor

STEL JEZELF VOOR AAN HET GROTE PUBLIEK!

Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd! ...

Stel jezelf voor