Gueret, moet het nog gezegd of geschreven, neen,  het is een negatief einde van een moeilijk seizoen voor onze jonge duiven, al kon deze ramp naar mijn eigen mening voorkomen worden, toen ik het lossing uur zag voorspelde ik onmiddellijk problemen, maar had toen nog geen vermoeden dat het werkelijk zo slecht zou verlopen. Schuldigen zoeken is zinloos, wie niks doet kan niks misdoen, maar laat ons hopen dat men er iets uit geleerd heeft. Toen maandagavond bij ons de klokken gelicht werden hadden velen 2/3 van hun duiven thuis, later zullen er nog wel thuisgekomen zijn maar in welke toestand, hier waren er zondag 3 aankomsten, maandag 25, dinsdag 2, woensdag 1, donderdag 1 dit van 41 ingekorfde m.a.w. nog steeds 9 die ontbreken en dan heb ik nog het geluk gehad dat mijn 1e ingegeven bij een sportieve liefhebber is terecht gekomen eten en drinken + overnachting gekregen en is dan naar huis gekomen, daarom een woord van dank aan Dhr. H. Kikken uit Kerkrade Nl. Afstand 213km.

Het leven gaat verder ook op het hok, nu komt het er op aan ze spoedig in de rui te krijgen, zoals ik vroeger reeds schreef krijgen ze nu een Botermelk (= karnemelk) kuur, maar ook is hun voeding aangepast, als volgt, een paar dagen Turbo Energy gekregen om te recupereren van hun laatste opdracht en nu overgeschakeld naar Rui-mengeling, ook krijgen ze extra mineralen en ruisnoep in ruime mate ter beschikking, ik noem het ruisnoep omdat ik het zelf samenstel, 2/5 snoep, 2/5 gezondheidszaad (wilde zaden) en 1/5 lijnzaad , hiermee breng je de natuur een stukje op uw hok, in vroegere tijden lieten bijna alle liefhebbers hun duiven naar de akkers trekken het was een lust om hun op de graanstoppels te zien lopen zoeken en van alles op te nemen, met de toevoeging van de wilde zaden bereik je dit ook al is het maar in beperkte mate, maar alle kleintjes helpen en kunnen het verschil maken.

Beschik je over een tuin geef hun regelmatig ruim groene groenten en vergeet ook  niet minstens 1 bad te geven iedere week. Tip: een bad geef je in de voormiddag, dan is de duif droog om de nacht in te gaan, is dit niet zo moet ze teveel energie verbruiken om op lichaamstemperatuur te blijven. Haar energie heeft ze nu meer dan nodig om door de rui te komen.

Ik las onlangs een artikel waar men gewag maakte van jonge duiven die zogezegd kapot worden gespeeld tijdens hun geboorte jaar, ik kan dit tegenspreken met de nodige bewijzen en dat het niet over één uitzondering gaat kan ik ook staven. Mijn voorbeeld, "Steffy 043-13" is de naam, haar opdrachten vorig jaar op een rij, 2 x Arras, 2 x Clermont, Angerville, Orleans, Blois, Bourges, Chateaauroux, Argenton, La Souterraine, Nevers en Gueret, totaal aantal vlieg km: 5160. Tijdens het seizoen 2014 zag haar programma er als volgt uit: Arras, 2 x Clermont, Fontenay, Blois, Vierzon, Bourges, Chateauroux, Poitiers, Montluçon, Gueret, La Souterraine, Bourges, Blois, Bourges  totaal aantal vlieg km 6120, op 2 seizoenen is haar totaal 11280 km. Kapot, helemaal niet want zij klasseert zich als 14e nationale asduif zware halve-fond KBDB 2014, een unicum? neen als je naar de Pipa ranking 4 pr. nationale vluchten jaarse kijkt  zal je er 3 tegenkomen tot aan de 51e, Fam Herbots gaan een stap verder en rangschikken er 500 hier tussen bevinden zich 6 van mijn jaarse die vorig jaar allen dit programma gevlogen hebben. Op mijn hok werd het seizoen aangevat met 18 jaarlingen, dus geen mega hok. Ook hiermee is het gezegde dat een duif maar goed kan presteren gedurende 7000 km ook naar de vergeethoek verwezen. Goeie duiven, goeie verzorging en prima huisvesting maar met de juiste voedingsupplementen en medische controle/begeleiding is dit de laatste jaren probleemloos haalbaar. De water & graan collega's zullen dit niet behalen (denk ik toch niet!) 

Op eigen hok,

Is alles zoal een beetje beschreven in vorig relaas, enkel nog het resultaat van onze afsluiter uit Gueret Club: 783d: 5-46-85-119-121-133-170-176-193-209-215-216-219-225-257-260-293-307-315-365-381  21/38

Nationaal: 16619d: 90-1211-1935-2620-2629-2731-3136-3231-3373-3509-3590-3591-3643-3687-4138  16/38  jammer dat er nog steeds 9 ontbreken.

Weetje van de week:

Einde seizoen opkuis: zeker en vast, ontsmetting met volgende producten is waardevol, AV5-ATLANTOL, of, HALAMID en hier wordt met VIRKON-S gewerkt.

Tot volgende maal,

Astere

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.everyoneweb.com/vergotteIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor