Heusden-Zolder, 812 deelnemers, 1.271 duiven.

Eindelijk kwamen de weersvoorspellingen dan uit. Prachtige omstandigheden voor mens en dier. Niet te warm, een briesje uit Zuidwestelijke richting. Wat wil een mens nog meer??.. Wel een Noordoostenwind met 30 graden zullen enkele liefhebbers zeggen. Jammer, het is niet anders. Voor de duiven, die de laatste weken het voor de kiezen kregen, was het een verademing. Door deze omstandigheden werd het een snel en goed verlopen concours. In goed 10 minuten waren de prijzen verdiend. Dat het een goed verlopen concours was bleek wel uit het aantal eerstgetekende duiven op het eerste blad. Net als 2 weken terug ging de overwinning naar René Hidding uit Emmen. Hij pakte ook zijn eerstgetekende voorop. De 930 is een duivin, René speelt alleen met duivinnen, die weet wat vroeg vliegen is.

Op dit moment staat de teller al op 13 prijzen binnen de eerste 100 in het samenspel. Deze vlucht wist ze met voorsprong te winnen. Haar snelheid lag 14 meter hoger dan nummer 2. Dit betekend dat zij ongeveer 1.5 minuut voorsprong had. Haar vader was de 26, ook al goed voor een eerste maar helaas verspeeld. In zijn stamboom komen we de Koopmandoffer en de 727 tegen. Haar moeder is de 223 een van de topduivinnen van René. Naast een zeeg goede vliegduif blijkt zij ook een goede kweker te zijn. Zij komt uit de 707, lijn Dondersteen, met de Belg 96. In haar afstamming komen we de 10 van Ivan Stockmans tegen en Monica x Kerkstoel van Eddy Janssens. Naast een goede afstamming moeten duiven het wel kunnen. Alleen dus met duivinnen. Tonen doet René nooit. Ze gaan zo uit het hok de mand in. Bij thuiskomst blijven ze wel lang bij elkaar. Vooral later in het seizoen tot zondagmorgen. Trainen doen ze slechts 1 keer per dag ongeveer 3 kwartier. Meer is niet nodig voor duiven die vitesse/midfond spelen. Bij goed, niet al te koud weer, zitten de duiven overdag buiten in de ren. S’ avonds kunnen ze kiezen tussen binnen of buiten zitten. Verluchting van het hok gaat via het raam aan de voorkant. Het plafond is helemaal dicht gemaakt d.m.v. schuiven. Als voeding krijgen ze 3 mengelingen van Matador, Start, prestige vlieg en Turbo Energy.

Verder wordt het systeem van Backs gevolgd met de producten Balance en TKK. Sinds een paar jaar krijgen de duiven van René geen medicijnen meer toegediend. Wel worden de duiven iedere 3 weken gecontroleerd en tot op dit moment is alles onder controle. Dit in het kort hoe René met zijn oude duiven speelt. Van de 17 duiven wisten 9 een prijs te pakken. Zoals eerder genoemd veel eerstgetekende duiven in de kop van de uitslag. Gevolg hiervan is dat veel liefhebbers een hoge score halen.

Hier komen ze, comb. van de Nieuwendijk, 25/46, Freek Smit, 11/20, Bennie Engels, 7/9, Bennie Benjamins, 7/10, Wim en Annie Polhout, 15/30, Evert Mooiweer, 4/6, Jans Mink, 11/18, Gertie van Loon, 5/10, mevr. Jantje Bloemberg, 10/20, Bert Keen, 6/10, Gerrit Velema, 11/14, Gerrit Jager, 8/10, Ton Klomp, 5/10, Jan Abbing, 5/10, comb. de Vries/Mensen, 8/14, Dennis Kroes, 9/10, Arie Oost, 7/10, Harm Boers, 5/10 en tenslotte André Mink, 5/9. Maar liefst 15 van de 81 winnen geen prijs.

Rest alleen nog de top 10.

1, R.M. Hidding, Emmen, 2, H. Doek, Klazienaveen, 3,8, Comb. v.d. Nieuwendijk, Barger‐Oosterveld, 4,5, Freek Smit, Zwartemeer, 6, B. Engels, Zwartemeer, 7, B. Benjamins, Zwartemeer, 9, Wim en Annie Polhout, Emmercompascuum, 10, J.M. Pullen, Emmen.

Rene HiddingIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor