Morlincourt, 16 juli 2016. 46 Deelnemers, 511 duiven. Het zit er bijna op. Dit verslag gaat over de laatste midfondvlucht van 2016 voor het samenspel. Naast genoemde vlucht waren ook de jonge duiven onderweg naar Deurne, later omgezet in Boxtel. Deurne schijnt voor duiven een station te zijn waar ze slecht willen vertrekken. Daarom maar naar Boxtel. Ook hier konden ze door het slechte weer niet gelost worden en omdat het de 2e vlucht zou zijn keerden ze terug naar de lokalen. Vrijdagmiddag verscheen op internet het bericht dat het vliegprogramma door het bestuur aangepast was. In plaats van hele grote sprongen besloot men een terugkom vlucht in te lassen en daarna voorzichtig door te gaan.

Waarom zo’n besluit tijdens het seizoen genomen wordt en niet ervoor is mij een raadsel. Gelukkig heeft het verstand gezegevierd. Terug naar Morlincourt. In Frankrijk werden de duiven om 12 uur gelost. Afdeling 6 loste 1.5 uur eerder maar deze vlucht kende een zeer slecht verloop met achterblijvers. Nee, dan ging het met onze duiven stukken beter alhoewel de snelheid van de eerste duiven enigszins tegenviel gezien de wind. Die blies uit de Zuidwesthoek en dan mag je normaal gesproken snelheden van 100 of meer verwachten. Nee dus!!. Het concours stond ongeveer 30 minuten open en dat is best lang voor een midfondvlucht. Maar goed, het is ook wel eens stukken minder geweest dit jaar. De vlucht werd gewonnen door combinatie Kroesen uit Klazienaveen. De winnende snelheid bedroeg 1472 meter en daar kon dus niemand aan tippen. Het team, zo mag je het wel noemen, hadden 10 in de mand gestoken en pakken 4 prijzen. Ook in Klazienveen waren de gaten tussen de aankomsten zo groot als die in een Zwitserse kaas. Toch niet alles pluis op de vlieglijn??

Toch wisten veel liefhebbers 50% of meer te realiseren, Jacob Bakker, 7 van de 10, Freek Smit, 19 van de 30, Evert Mooiweer, 10 van de 20, mevrouw Jantje Bloemberg, 12 van de 17, Gerrit Jager, 5 van de 10, Bennie Engels, 2 van de 4. Dit waren ze. Ook een hoge score v.w.b. het aantal liefhebbers die geen prijs wonnen, 16 van de 46 en dat is bijna een record!!. Niet best dus voor een grote groep liefhebbers.

De top 10.

1,9, Comb. Kroesen, 2,4, J. Bakker, 3, comb. van de Nieuwendijk, 5,7, Freek Smit, 6, E. Mooiweer, 8, mevr. J. Bloemberg, 10, K. Bruinewoud.

René HiddingIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann

COLUMNS

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda

Liefhebbers beslissen - Ad ...

     Natuurlijk kan je niet meer spreken van een sport waarin de ene liefhebber 500 duiven in zet ...

Ad Schaerlaeckens

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann