En de boer, hij ploegde voort!!!. Zo kun je het beste seizoen 2016 omschrijven. Het is niet anders maar je hoort bijna nergens nog positieve geluiden in de wereld die we ‘duivensport” noemen. We gaan richting de jonge duivenvluchten en dan weet u het wel. Verliezen, verliezen en nog eens verliezen. In onze regio hoor ik overigens weinig en is het rustig tot nu toe. Maar goed, terug naar afgelopen weekend. Opnieuw richting Niergnies. Daar stonden we 2 weken terug ook met de zeer slecht verlopen vlucht.  Wie niet waagt, wie niet wint en daarom dus nog maar een keer. Het aantal duiven in concours is overigens dramatisch gedaald en lijkt nu meer op een redelijke verenigingsuitslag.

Het moet gezegd, deze vlucht verliep stukken beter en vooral stukken sneller. Met een behoorlijk Zuidwester kwamen de duiven met meer dan 100 km gemiddeld per uur naar huis. We kunnen absoluut niet zeggen dat er geen wolkje aan de lucht was. Sterker, onderweg opnieuw een buienlijn en bij thuiskomst ook dreigende luchten met onweer en regen. Sommige duiven hadden geluk en kwamen net voor de regen binnen. Anderen hadden minder geluk en kregen opnieuw zowel in figuurlijk als letterlijke zin een koude douche.

Een volkomen outsider ging met de winst naar huis. Een overnachtspeler pursang. We hebben het over Bert Meijer uit Klazienaveen. Bert had 38 mee en pakt slechts 1 prijs, de eerste!!!!. Over geluk gesproken. Wie maalt erom zeg ik maar. Het is toch mooi mee genomen. Voor de rest valt dus weinig over deze prestatie te vertellen. Deze week ook liefhebbers die van leer trokken en duiven prima naar huis kregen. Jan Harder was de beste volgens mij. Die pakte al zijn 9 duiven in de prijzen, 100%!!. Dit viel mij in ieder geval op. Wie deden het dan nog meer goed, Jacob. Bakker, 8 van de 10, combinatie Kroesen, 11 van de 17, Evert Mooiweer, 6 van de 10, Stef Wittendorp, 7 van de 11, Harm ten Caat, 2 van de 2 en dus ook 100%, Ton Klomp, 6 van de 10, Kees Huigen 4 van de 7.

Het groepje wordt steeds kleiner. Steeds meer liefhebbers houden de oude duivenvluchten voor gezien al valt het aantal deelnemers nog mee. Van de 63 wisten 13 liefhebbers geen papier te raken.

De top 10:

1, Bert Meijer, 2, Freek Smit, 3, comb. van de Nieuwendijk, 4, R. Stoffers, 5, E. Saadhoff, 6,9, J. Bakker, 7. A. Meijer, 8, J. Harder, 10, comb. Kroesen.

René HiddingIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor