Wijchen, 31 augustus 2014, 71 deelnemers, 1.952 duiven.

Het gaat snel. Nog een paar weken en het seizoen 2014 is ook weer geschiedenis. En wat voor een seizoen. Eentje met meer dalen dan pieken al zullen liefhebbers die succesvol waren hier anders over denken. Zelfs op deze eerste natourvlucht waren de weergoden duivenminnend Nederland niet goed gezind. Voor de late jongen een prachtig leermoment want de manden bleven op zaterdag allemaal dicht. Voor zondag werd beter weer voorspeld en dan is overstaan een verstandige beslissing. Om 10.00 uur gingen de manden in Wijchen open en konden de bijna 2000 duiven aan de thuisreis beginnen. Het concours stond een klein half uur open en dat is natuurlijk veel te lang. Alles bij elkaar is het blijkbaar geen zuivere koffie geweest.

Het was de gekende Freek Smit uit Zwartemeer die de eerste won, zelfs van het hele concours. In eerste instantie had Freek alleen maar late jongen voor deze vlucht mee willen geven. De kans op een echte zeperd was dan reëel geweest dus besloot hij zijn oude duiven, die op jongen zaten, mee te geven. 18 Stuks waren dit en die vlogen allemaal prijs. Een knappe prestatie. De winnaar is een doffer die op jongen van een dag of 10 ingekorfd werd. Hij heeft bij Freek goed gevlogen want anders had hij niet meer op het hok gezeten. In zijn carrière wist hij al 2 maal een top 100 op de NPO-vluchten te scoren. In de week voor deze vlucht heeft Freek ze nog op 40 kilometer gelapt om in het ritme te komen. In zijn afstamming komen wij bekende namen tegen waarbij Verkerk het meest voor komt. Natuurlijk waren er meer liefhebbers die goed presteerden. Dennis Kroes die maar liefst 32 van de 40 wist te klasseren, mevrouw Jantje Bloemberg met 17 van de 20, ook niets mis mee. Jan Hovenkamp, 31 van de 60, Gerrit Velema, 6 van de 10, combinatie de Vries-Mensen, 16 van de 26, Arend Boender, 23 van de 40, combinatie Walda, 11 van de 19, Fré Foorn, 4 van de 8 en de combinatie van de Nieuwendijk, 12 van de 20. Deze week een liefhebber met een 100% score, René Hidding, 5 van de 5!!!.

De top 10.

1,4, Freek Smit, 2,3, Dennis Kroes,  5, A. Mink,  6, H. Boers,  7,8, mevr. J. Bloemberg,  9,10, Comb Poelman. 

Emmen, René Hidding


Quievrain, 31 augustus 2014, 55 deelnemers, 1.254 duiven.

Net als afgelopen week kunnen we opnieuw spreken van “een Zwartemeerse duivenshow”. De gevestigde orde stal de show met een serie duiven van heb ik jou daar!!!!. Om dit te kunnen realiseren moet je ook niets en dan ook helemaal niets tegen hebben. Op het moment dat de duiven konden vallen kwam vanuit richting Emmen een wel zeer donkere lucht opzetten gevolgd door een regenval van heb ik jou daar. De paraplu was mijn beste vriend zullen veel liefhebbers gezegd hebben. Geen doorkomen aan durf ik wel te stellen. Op dat moment was het in Zwartemeer en omstreken nog droog. Tel daarbij nog de wind die in de Westhoek zat en het feest is compleet!!. Ze zaten dus in de in de goal, maar als zo vaak gezegd, je moet ze der wel inschieten. Met scherp schoot deze week Bennie Engels al hadden de kogels van Jacob Bakker ook veel effect. De eerste 3 duiven zaten allemaal in dezelfde meter, 1.482!!!.

Over een closefinish gesproken!!!!!. Bennie vertelde mij dat ze alles mee hadden. De omstandigheden zoals hiervoor beschreven klopten. Zijn eerste duif kwam zo uit de lucht vallen, meteen op de klep en piep!!!. Het was een jonge doffer die was aangelopen tegen een duivin. Bennie speelt zijn jongen op de deur. De eerste liefde brengt blijkbaar behoorlijk wat te weeg bij een jonge duif!!. Het is een duif gekweekt uit zijn Koopman en van Loon duiven. Hier is hij al jaren succesvol mee. Het is geen vroege jonge duif, tenminste geen winterjong. In februari zag hij het levenslicht. De eerste met 50% of meer was B. Benjamins, ook uit Zwartemeer natuurlijk. Hij pakte 21 van de 40. Dennis Kroes, 18 van de 30. Zij waren met deze percentages de best pakkende liefhebbers in dit rayon en dit zegt dan ook genoeg over het verloop. Net als afgelopen week, het weer Spelbreker???

De top 10.

1, B. Engels, 2,3, J. Bakker, 4,6,8, B. Benjamins, 5,7, Freek Smit, 9, Dennis Kroes, 10, Comb Kroesen.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor