Afgelopen weekend was het weer tijd voor de duivenbeurs in Houten, omdat het zaterdag altijd erg druk is en in ons gezelschap duivenmelkers zitten die op zaterdag gewoon hun brood moeten verdienen wordt de zondag altijd het uitje Houten. Met een bus volgeladen met fanatieke duivenmelkers is het jaarlijkse dagje beurs begonnen. Entree in Houten 12,50 maar dit kan de pret niet drukken want we zijn een dagje weg van de stichting en moeders de vrouw weet niet beter of we zijn gezellig aan de duivenpraat. Na aankomst wordt onze groep al gauw gesplitst en we weten dat er altijd een verzamelplek is waar we later op de dag gezellig onze nieuwe aanwinsten aan elkaar kunnen tonen. Het voordeel van op zondag gaan is dat er altijd genoeg ruimte is om op je gemak te kunnen rondlopen want de drukte is toch altijd op zaterdag.

Al gauw werd er opgemerkt dat er verschillende standhouders op een systematische manier hun wel verdiende geld afhandig werd gemaakt door zakkenrollers. Helaas hoor je het overal maar op een duivenbeurs verwacht je dit niet zo snel en gelukkig waren deze ongenodigde gasten in een afzienbare tijd opgepakt. De rust was weergekeerd en na een paar keer rondgelopen te zijn geweest viel mij op dat er al flink wat stands leeg stonden. Waarschijnlijk was de verkoop zo goed geweest dat er op zondag niet teruggekomen hoefde te worden.

Natuurlijk waren de bekende standhouders allemaal aanwezig en bij pipa kregen we uit handen van Marcel Sangers allemaal een prachtig boek en posters uitgereikt. Dit moet aardig wat gekost hebben maar als je het boek openslaat staat het vol met liefhebbers die waarschijnlijk een bedrag hebben moeten neertellen om erin te kunnen staan. Dus een gesponsord boek wat wel erg mooi is geworden.

Na flink wat bekenden te hebben gezien kregen we een uitnodiging van de duivenvoer-deskundige uit Duitsland en Badhoevedorp om gezellig een Belgisch pintje te halen bij de stand Vanrobaeys. Een prachtig assortiment duivenvoer voor een mooie prijs en dit mag ook wel eens gezegd worden. Want we kunnen de duivensport zo duur maken als we zelf willen maar iets goeds wat betaalbaar is kan iedereen wel gebruiken.

Na gezellig wat gekeuveld te hebben was het tijd om voor de lol nog eens een duifje te scoren, niet dat ik op zoek was maar soms blijft het leuk om met een jonge duif van iemand anders te vliegen. Wat mij opviel dat er nog flink wat jonge duiven op zondag zaten die flink met de ogen aan het knipperen waren en dat zijn voor mij persoonlijk niet de favorieten waar ik na op zoek ben. Want ik denk dan zullen die überhaupt wel drinken in de mand?

Op een gegeven moment zag ik met een duivenmaat een paar mooie jonge duiven zitten die ook goed eruit zagen. De keus was voor mij op een duivin gevallen en mijn duivenmaat kocht een mooie witpendoffer. De verzorging was tiptop van deze duifjes dus na praten met de eigenaar wilde ik nog wel een jonge duif van hem kopen alleen als hij hemzelf ging uitkiezen. Want laten we eerlijk zijn hij kent zijn duiven beter dan wie dan ook. Hij gaf mij een kras duivin mee en bij thuiskomst bleek dat de duif die hij had uitgekozen wel uit zijn beste vliegduivin kwam die o.a. Een 1ste had gevlogen en de derde prijs had behaald op 3700 duiven. Dus zo kan het ook in de duivensport gaan en natuurlijk moet het nog gebeuren maar de gunfactor was wel aanwezig.

Helaas was het een kort dagje beurs want om half 3 zouden de deuren gesloten worden en op zich is dit natuurlijk prima maar als verschillende standhouders rond 13:00 uur hun boeltje bij elkaar gaan pakken wordt het eigenlijk een half dagje beurs voor de prijs die op zaterdag voor een hele dag staat. Dit zou in mijn ogen wel anders mogen gaan want ik denk dat voor meerdere duivenmelkers de beurs al duur genoeg is. Eten en drinken is natuurlijk altijd duurder als je een dagje weg gaat maar voor twee broodjes en het zelfde aantal flesjes drinken betaal je wel bijna 20 euro. Ik denk dat dit wel sommige liefhebbers tegenhoudt om dit prachtige evenement te bezoeken.

Al met al was het een geslaagde dag en we kijken alweer uit naar het volgende evenement.

Ome GerritIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

'We worden terug op aarde gezet'... - ...

Hallo allemaal, Als eerste hoop ik dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat ook mogen blijven. We ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor