Internationale duivensport in optima forma

Op 2 en 3 maart aanstaande kunnen de vele duizenden bezoekers de aftrap voor het nieuwe seizoen weer gaan beleven. Met gemak is het aantal exposanten weer gestegen tot boven het magische aantal van 250. Net als verleden jaar toen dit aantal ook al eens overschreden werd loont een bezoek aan Expo Houten beslist de moeite.

De vele busreizen uit alle omringende landen tonen de immense populariteit van het evenement. Uit heel Europa komen de bezoekers afgezakt naar Expo Houten. De meeste groepen, maar ook degene die per vliegtuig komen hebben er de lange reistijd met plezier voor over. Voor hun is het een weekend uit, met een bezoek aan de Voorjaarsbeurs als hoogte punt. Ook voor de bezoeker met een kortere reistijd is het een ware duivensport belevenis. Een kop koffie bij bekende exposanten en een praatje hier of daar met een drankje tot slot, een dagje Voorjaarbeurs vliegt om… Gezellig bijpraten met bekenden op een terras het kan allemaal. Zitplaats is er sowieso voldoende in Houten, want op de grote terrassen in hal 2 en 3 en in het sfeervolle restaurant kunnen zo’n 700 bezoekers de benen strekken.

De organisatie meldt een groeiende interesse om te exposeren bij de eenhoksvluchten. Met verschillende exposanten uit Azie, Afrika en Amerika geniet de Voorjaarsbeurs wereld wijd de aandacht. Deze one lof races vinden meer en meer de weg naar Expo Houten, dus liefhebbers die zich in deze tak van sport willen verdiepen kunnen dit jaar een twintig tal races met elkaar vergelijken. In Houten kan persoonlijk contact gelegd worden met de ondernemers achter deze races. En juist dat persoonlijke contact met de ondernemer of het personeel van one loft race of ander duivensportbedrijf is zo belangrijk. Tijdens het seizoen kan ook dat beetje hulp of die ene tip nét het verschil maken. Noteer de datum van 2 en 3 maart dus alvast in uw agenda!

First full service event in the world

In 2017 heeft de organisatie wereldkundig gemaakt dat dit het eerste evenement ter wereld is waar aangekochte duiven door aanwezige exposanten getransporteerd kunnen worden naar het adres van de koper. De meeste duiven transporteurs zijn dan ook aanwezig tijdens de Voorjaarsbeurs om naar alle hoeken van Europa duiven te transporteren en zelfs wereldwijd per vliegtuig. De tendens is gezet, exposanten en bezoekers zullen de komende jaren zien dat meer en meer bezoekers per vliegtuig zullen afreizen naar Houten. Hiermee zal het grootste Voorjaarsevenement van Europa weer nieuwe doelgroepen aanspreken en zal het evenement nog meer een internationaal karakter krijgen.

Er worden veel kwalitatief goede jongen verkocht in Expo Houten

Maar het zijn toch de jonge duiven die de sfeer bepalen in Houten. Op de Voorjaarsbeurs is altijd volop aanbod, de vele duizenden jonge duiven komen vooral van kleine, goed spelende liefhebbers. U zult zelfs provinciale en landelijke toppers jonge duiven zien verkopen, van de vitesse tot de zware fond. De verkopers van de jonge duiven hebben door de jaren heen toch het gezicht van de Voorjaarsbeurs bepaald. Dat is waar de meeste bezoekers op afkomen. Misschien niet eens om te kopen, maar alleen al voor de sfeer! Voor vele exposanten kan het niet snel genoeg gaan. De kleine jongen liggen in de nestschotels en deze exposanten hopen dan ook op een succesvolle beurs. Net als in 2017 toen er op de eerste dag 32 exposanten uitverkocht waren. De 4.000 tot 6.000 jonge duiven brengen sfeer en gezelligheid. In Houten kunt u terecht voor kwaliteit, het enige criterium dat voor een liefhebber primeert, wellicht dat uw toekomstige vaandeldrager(s) van uw hok hier op u zit te wachten. In het verleden werden al Provinciale- & Nationale vluchten gewonnen door duiven die in Houten gekocht waren.

Meer dan 250 exposanten is uniek in Europa

Om alles goed te zien in Houten is het ondoenlijk om over de beursvloer te racen. Mocht u een bezoek aan de Voorjaarsbeurs voorbereiden, plan dan voldoende tijd in. In bijna 25 jaar heeft organisator Pieter Kos een beurs met naam & faam opgebouwd, het is juist deze uitstraling die elk jaar borg staat voor fijn duivenplezier, maar ook hernieuwde kennismaking met gelijkgestemden. Even binnenlopen en info op te pikken, dat is, zoals al aangehaald, de ultieme kans om als liefhebber het best mogelijke voor uw duiven te verkrijgen.

Potentiele bezoekers die een busreis organiseren of liefhebbers die kennissen per vliegtuig verwachten raden wij aan per e-mail contact op te nemen met de organisatie. Met hun jarenlange ervaring hebben zij tal van tips die men graag met u wil delen. Het email adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De beursplattegrond 2019 met de imposante lijst van exposanten wordt deze week op de website vrijgegeven. Dan wordt u via deze website verder geïnformeerd. Volgende week deel 2 over de Voorjaarsbeurs.

Noteer in ieder geval de datum van 2 & 3 maart alvast in uw agenda!

Meer informatie vind u op www.proffsport.nlIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor