In het stille seizoen blijft het bijzonder hoe druk de duivenliefhebber zich blijft maken over zaken waar ze toch weinig invloed op uit kunnen oefenen. A-social media staat weer vol met allerlei beledigende teksten terwijl sommige gewoon een normale vraag hebben maar tot op het bot worden afgebrand. Dat is duivensport anno 2019 en de duivenmelker zelf heeft niet door dat ze hiermee hun eigen sport aan het kapotmaken zijn.

Ladies-leaque
Voor de dames in de sport maar ook vrouwen van.... kunnen zich dit seizoen aanmelden voor een echte ladies-league en al ben ik wat kritisch het is een prachtig initiatief om het gezin te betrekken in deze mooie hobby. Kritisch punt is voor mij dat er waarschijnlijk weer liefhebbers gebruik van gaan maken waar de vrouw totaal niks met de duiven van doen heeft. En dit alles om het bekertje te bemachtigen..... maar voor de clubs weer extra leden en hoe je het ook went of keert elk lid is goud waard.

In onze vereniging zijn er al meerdere vrouwen enthousiast geraakt en sommige hebben hun eigen hokje al laten plaatsen, nu nog hun mannen eraf vliegen en het wordt gezellig op zaterdagavond... Ook dit is natuurlijk een leuke bijkomstigheid wat extra motivatie zal geven voor de mannelijke liefhebbers.

Witte rook in afdeling 10
In afdeling 10 is er een fris en fruitig nieuw bestuur opgestaan die prachtige plannen heeft voor de aankomende jaren. De houdbaarheidsdatum van bepaalde oud-bestuursleden was flink over de datum heen en gelukkig voor de sport is er een bestuur gekomen die van aanpakken weet. Hopelijk gaan mensen inzien dat we elkaar in deze tijd hard nodig hebben en geven ze dit bestuur een eerlijke kans voor vernieuwingen in de duivensport. Nu nog zorgen dat er een samenvoeging plaatsvind van noord en zuid en we worden in duivenland weer serieus genomen. De eerste stappen zijn gezet met het nieuwe vliegprogramma dus dit lijkt zeer positief.

Inkorfbeperking
Als laatste de discussie over inkorfbeperking in onze sport, laatst sprak ik met verschillende liefhebbers hierover bij de bekende duivenvoer leverancier net over de grens in Duitsland die tevens Gebr. Fanger heeft overgenomen in Badhoevedorp. Voor liefhebbers daar een goede zaak want hun vertrouwde plek blijft behouden. Maar terugkomende op de discussie want alles heeft een keerzijde in mijn ogen. Want natuurlijk is het wachten op een paar schatrijke chinezen die zeggen we gaan met 3000 duiven spelen en dan.....

Tuurlijk willen we met zijn allen een eerlijke sport maar als dit ten koste gaat van het vrachtgeld wat betaald moet worden voor een halve vrachtwagen vraag ik mij of iedereen dit er voor over heeft. Ook kijkende naar het sportieve gedeelte wat betreft het aantal prijsduiven in de afdeling gaat dit door inkorfbeperking een flinke daling geven op de uitslag. in plaats van 10.000 duiven zul je dan 3000 duiven op bijvoorbeeld een Vitesse vlucht hebben. Zelf denk ik dat het weinig uitmaakt want of de topliefhebbers er nu 100 duiven of 30 mee gaan doen ze zullen door hun drive en kwaliteit nog steeds bovenin de uitslag blijven staan en de kampioenschappen binnen slepen. De kettinguitslagen zullen heel misschien uitblijven maar het blijft een sport van professionals tegen hobbyisten en dat maakt onze sport ook weer bijzonder.

Gewoon naar eigen kunnen kijken en lekker genieten van je hobby is mijn advies.

Ome GerritIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor