In het stille seizoen blijft het bijzonder hoe druk de duivenliefhebber zich blijft maken over zaken waar ze toch weinig invloed op uit kunnen oefenen. A-social media staat weer vol met allerlei beledigende teksten terwijl sommige gewoon een normale vraag hebben maar tot op het bot worden afgebrand. Dat is duivensport anno 2019 en de duivenmelker zelf heeft niet door dat ze hiermee hun eigen sport aan het kapotmaken zijn.

Ladies-leaque
Voor de dames in de sport maar ook vrouwen van.... kunnen zich dit seizoen aanmelden voor een echte ladies-league en al ben ik wat kritisch het is een prachtig initiatief om het gezin te betrekken in deze mooie hobby. Kritisch punt is voor mij dat er waarschijnlijk weer liefhebbers gebruik van gaan maken waar de vrouw totaal niks met de duiven van doen heeft. En dit alles om het bekertje te bemachtigen..... maar voor de clubs weer extra leden en hoe je het ook went of keert elk lid is goud waard.

In onze vereniging zijn er al meerdere vrouwen enthousiast geraakt en sommige hebben hun eigen hokje al laten plaatsen, nu nog hun mannen eraf vliegen en het wordt gezellig op zaterdagavond... Ook dit is natuurlijk een leuke bijkomstigheid wat extra motivatie zal geven voor de mannelijke liefhebbers.

Witte rook in afdeling 10
In afdeling 10 is er een fris en fruitig nieuw bestuur opgestaan die prachtige plannen heeft voor de aankomende jaren. De houdbaarheidsdatum van bepaalde oud-bestuursleden was flink over de datum heen en gelukkig voor de sport is er een bestuur gekomen die van aanpakken weet. Hopelijk gaan mensen inzien dat we elkaar in deze tijd hard nodig hebben en geven ze dit bestuur een eerlijke kans voor vernieuwingen in de duivensport. Nu nog zorgen dat er een samenvoeging plaatsvind van noord en zuid en we worden in duivenland weer serieus genomen. De eerste stappen zijn gezet met het nieuwe vliegprogramma dus dit lijkt zeer positief.

Inkorfbeperking
Als laatste de discussie over inkorfbeperking in onze sport, laatst sprak ik met verschillende liefhebbers hierover bij de bekende duivenvoer leverancier net over de grens in Duitsland die tevens Gebr. Fanger heeft overgenomen in Badhoevedorp. Voor liefhebbers daar een goede zaak want hun vertrouwde plek blijft behouden. Maar terugkomende op de discussie want alles heeft een keerzijde in mijn ogen. Want natuurlijk is het wachten op een paar schatrijke chinezen die zeggen we gaan met 3000 duiven spelen en dan.....

Tuurlijk willen we met zijn allen een eerlijke sport maar als dit ten koste gaat van het vrachtgeld wat betaald moet worden voor een halve vrachtwagen vraag ik mij of iedereen dit er voor over heeft. Ook kijkende naar het sportieve gedeelte wat betreft het aantal prijsduiven in de afdeling gaat dit door inkorfbeperking een flinke daling geven op de uitslag. in plaats van 10.000 duiven zul je dan 3000 duiven op bijvoorbeeld een Vitesse vlucht hebben. Zelf denk ik dat het weinig uitmaakt want of de topliefhebbers er nu 100 duiven of 30 mee gaan doen ze zullen door hun drive en kwaliteit nog steeds bovenin de uitslag blijven staan en de kampioenschappen binnen slepen. De kettinguitslagen zullen heel misschien uitblijven maar het blijft een sport van professionals tegen hobbyisten en dat maakt onze sport ook weer bijzonder.

Gewoon naar eigen kunnen kijken en lekker genieten van je hobby is mijn advies.

Ome GerritIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Evelien's Journaal

CAHORS, BERGERAC, PERONNE en VIERZON. Even een terugblik op vorige week. De grootste bloedhitte is voorbij, ...

Evelien's Journaal

De Tour

Alweer een weekje is de Tour de France bezig. Jumbo – Visma heeft al 4 overwinnigen. Ook reed Teunissen 2 dagen in ...

Ad de Jong

Wederom zwaar duivenweekend met als ...

Wie dacht dat Wim Muller afgeschreven was die heeft toch even achter zijn oren moeten krabben, en ik durf te zeggen dat ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Sjaak Buwalda - Wervelwind –

Had ik al getikt dat de zaterdagen wel vervloekt lijken? Daar paste afgelopen zaterdag zo in het rijtje, zo liever ...

Sjaak Buwalda

Nico van Veen - Toekomst van de ...

Op de vorige column over het onderwerp “toekomst van duivensport” kreeg ik veel reacties. Daarnaast zie ...

Nico van Veen

Mediatraining

Ja ja ik weet het, ik kom eraan. Zo ik zit, beetje veel ccccoffeïne aan het verwerken. Dacht slim te zijn door ...

Sjaak Buwalda