Het is weer een hot-item aan het worden op social media en in de wandelgangen sinds het bestuur van afdeling 10 heeft besloten om tussentijds af te treden. Al zijn het voor de duidelijkheid maar 4 bestuursleden wel is het dagelijks bestuur opgestapt die normaal gesproken de ad-hoc beslissingen neemt. Dus in principe kun je hiermee wel zeggen dat het bestuur is opgestapt. De reden is dat ze het niet eens zijn met de ingeslagen weg van het NPO "GPS2021" en eigenlijk is dit vreemd want de leden van afdeling 10 staan juist achter deze keuze van het NPO. Het was wel duidelijk dat het al weken flink aan het rommelen was en de uitslag van het aangenomen vluchtprogramma hier konden dus de bestuurders zich niet in vinden.

Op de laatste ALV werd al benoemd dat er capaciteit problemen zouden ontstaan bij het aangenomen programma van de NPO.
Maar volgens mij is dit ontstaan door het beleid wat de afgelopen jaren met geweld is doorgevoerd wat betreft de splitsing van afdeling 10.
Dit was eerder het hekel punt om al eens het bijltje erbij neer te leggen en nu komt de autonomie in het geding.

Als afdeling 10 zichzelf nu eens serieus had genomen gingen ze de splitsing ongedaan maken en juist kijken hoe de sport op een goede manier en zo eerlijk mogelijk voortgezet kon worden. Helaas zal dit voorlopig een utopie blijven want de duivensport wordt grotendeels bepaald door de mensen die er geld mee verdienen. Het stukje nostalgie is allang verdwenen uit deze mooie sport en hopelijk kunnen ze in Papendal er voor zorgen dat er in iedergeval wat behouden blijft voor de jongere generatie die duivensport zou willen beoefenen. En is het eigenlijk raar dat de NPO beslissingen neem over onze sport? Nee eigenlijk niet want ook hun zitten er voor ons als liefhebbers net zoals een afdelingsbestuur.

Neem de KNVB of KNHB alle twee grote bonden die elk jaar de competities onder de loep nemen en vanuit daar hun programma neerleggen bij de diverse clubs. De NPO doet niet anders met hun vliegprogramma en natuurlijk zijn afdelingen gewend om hun eigen beslissingen te maken maar wil je een goed georganiseerde sport zal er een bovenliggende partij aanwezig moeten zijn. Als je de verschillende criteria van goed bestuur onder de loep zal leggen in onze sport zal er best nog wel wat inhaalslagen te maken zijn. O.a. Zijn de criteria van goed bestuur democratie,transparantie,verantwoording,solidariteit en vooral integriteit wat nog wel eens ontbreekt in de duivensport, Want eerlijkheid en oprecht zijn en niet omkoopbaar is in een sport waar geld de boventoon voert niet altijd makkelijk.

Terugkomende op de situatie in afdeling 10 is het logisch dat mensen uit hun eigen pet praten want het is natuurlijk niet prettig als ze aan jou portemonnee komen. Maar dit is in de sport wel een erg zelfzuchtige gedachte want je wilt niet de beste zijn van iedereen maar juist door een splitsing af te dwingen geld blijven verdienen door jou goede ligging. Als je puur naar de sport kijkt en het hoogst haalbare wilt dan wil je winnen tegen zoveel mogelijk duiven en dan wordt de portemonnee ook gevuld als dit de drijfveer is.

Vergeet niet dat we elkaar nodig zijn en over een paar jaar heeft niemand het meer over een splitsing van een afdeling. Want ook in onze sport is de vergrijzing een feit en zul je afdelingen in de toekomst moeten samenvoegen om überhaupt nog een competitie van start te kunnen krijgen. Helaas word dit door verschillende liefhebbers vergeten omdat ze alleen bezig zijn met hun eigen hobby en niet kijken naar de toekomst of wat ze na kunnen laten voor een andere generatie.

Ome GerritIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

'We worden terug op aarde gezet'... - ...

Hallo allemaal, Als eerste hoop ik dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat ook mogen blijven. We ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor