De laatste tijd mis ik de inspiratie om een leuke column te schrijven, natuurlijk heeft dit een reden en doordat het rondom huis niet allemaal vlekkeloos verloopt blijven zulke leuke dingen liggen. En bij mij gaat real-life nog steeds voor het spelletje, tuurlijk de duiven krijgen hun dagelijkse dingen maar er ontbreekt gewoon scherpte. Ik denk dat als de scherpte ontbreekt je ook kleine dingetjes vergeet en hier op het eind van de week de rekening voor gepresenteerd gaat krijgen. Natuurlijk blijft het hobby maar wil je ook echt meedoen dan zul je offers moeten maken en dit is niet voor iedereen weggelegd. Neem africhten voor de ene dikke onzin voor de andere een heel belangrijk iets en ik denk dat je door veel te rijden en vooral kleine afstanden dat je hierdoor het zelfvertrouwen van de duif vergroot.

En het stukje zelfvertrouwen om steeds het huis terug te vinden betaald zich uiteindelijk terug op de uitslag. Natuurlijk als je de middelen er voor hebt en de aantallen dan kun je wel trek creëren op je duivenhok, de discussie die de afgelopen tijd over de verkerken gaat wat betreft het stayeren van de duiven heeft ook zeker te maken met africhten. Ook hun hebben de mogelijkheden om dagelijks te rijden en hierdoor hun duiven dat belangrijke stukje vertrouwen mee te geven en dan nog de massa die er achteraan komt..... Ja dan zijn ze niet te kloppen. En geld maakt macht maar is het ook niet gewoon heel slim? De verkerken moeten er van leven en door dit te doen zijn ze gegarandeerd van snelle duiven en hier ligt ook het verdienmodel in de duivensport. Maar ook bij hun gaat het niet vanzelf want als bij hun de scherpte ontbreekt zullen ze lang niet zo kunnen uithalen en pieken op de vluchten.

Helaas geven bepaalde liefhebbers af op deze professionele spelers maar misschien moet je eens nadenken over het feit dat het ook afgunst kan zijn, Want als je aan iemand zijn portemonnee komt dan gaat de eerlijkheid en vooral het realisme vaak mis. Ook hun zijn verkopers van duiven en de lulkoek dat ze niet commercieel zijn is dikke nonsens. Als ze zelf een toppertje hebben proberen ze hem toch echt wel te slijten aan de hoogste bieder en dit gaat niet over een paar euro. Minimaal 250 euro vragen voor een jonge duif is toch voor de meeste melkers een flinke duit en niet iedereen kan dit zomaar krijgen voor zijn jonkies maar voor deze liefhebbers is dit de gewoonste zaak van de wereld.

Natuurlijk moet je kijken of er iets verzonnen kan worden om de professionals en amateurs samen op een goede manier hun sport te laten beoefenen. Maar vergeet niet dat er in elke sport ongelijkheid is en vaak is het een geldkwestie. Duivensport is een individuele sport binnen een vereniging maar als de gunfactor aanwezig zou zijn gaan er meer deuren open. Wil je graag kampioen worden of tegen de megahokken spelen creëer dan je eigen trek door met verenigingsleden vaker af te richten. Dit zou best een goede methode kunnen zijn maar dan komt wel weer de vraag of je dit er allemaal voor over hebt..... En anders is het je er gewoon bij neerleggen en vooral genieten van jou eigen hobby en niet steeds een excuus zoeken omdat je niet mee kan komen.

Zoals ik al zei de cirkel moet rondwezen, kwaliteit, goede verzorging, en op zijn tijd wat medicatie want ook daar kun je hedendaags niet meer zonder. En alle kwakzalvers die zeggen dat het zonder kan moeten niet lullen maar poetsen en laten zien dat het "alleen" kan met hun natuurmiddeltjes, helaas zal dit gewoon een utopie blijven.

Ome GerritIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

'We worden terug op aarde gezet'... - ...

Hallo allemaal, Als eerste hoop ik dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat ook mogen blijven. We ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor