De vluchten zijn weer een paar weken volop bezig en er is bij sommige liefhebbers al een flink slachtveld ontstaan op hun hok. Het weer heeft dan wel niet meegezeten maar de toppers kunnen wel weer de bovenste trede van onze ranglijsten bekleden. Hun maakt het weinig uit hoe zwaar een vlucht is want deze liefhebbers draaien altijd hun duiven voorop ongeacht hoe de weervoorspelling is. De krabbers hierin tegen zoeken excuses waarom hun duifjes dat weekend er niet waren. Het was zwaar voor de jaarlingen, heb ze net op weduwschap of speel ze nog op het nest etc etc. En dan de de liefhebbers die zeggen dat hun met 80 duiven spelen en zijzelf maar met 10. Alleen als het bij de kampioenen regent van de duiven dan moet het toch bij jou druppelen lijkt mij. Als zulke liefhebbers er 8 draaien dan zul jij er toch minstens eentje moeten klokken?

Of zal het dan toch met kwaliteit en selectie te maken hebben?? Tuurlijk ligging zegt veel binnen de duivensport maar als je in dezelfde vereniging speelt zijn de afstanden zo gering dat dit niet meer opgaat. De kampioenen kopen of ruilen met andere kampioenen en ik durf de stelling aan dat de krabbers ruilen met andere krabbers en met dit gegeven dat ze misschien nog wel mooiere stamkaarten hebben dan de kampioenen. En hier ligt ook het pijnlijke punt van de duivensport..... De kampioenen kweken uit hun topduiven en de krabbers daarin tegen uit topstambomen.

Hier zijn de kampioenen ook debet aan want hun vuilnis/opruimers worden voor veel geld aangeboden op diverse verkoopsite's waar juist veel krabbers hun toppers op proberen te vinden. Regelmatig zie ik Verkerk,Koopman en nog meer van dit kaliber liefhebbers hun soort aangeboden zien worden door verschillende duiven veilingsite's. Prachtige stamkaarten maar wel duiven die meer dan 4 jaar oud zijn en als goede kwekers worden aangeboden. Een duif van 4 jaar oud die goed kweekt zal echt niet door Bas Verkerk op een veilingsite gezet worden want die gaat via andere kanalen weg of waarschijnlijk in zijn geval komt die nooit meer van het kweekhok af.

Neem bijvoorbeeld nog eens die "top" liefhebber uit Nieuw Dordrecht, hij verkoopt gewoon gemakkelijk 4 rondes met jonge duiven en heeft bijna een volle advertentie nodig op duiven-marktplaats om al zijn referenties aan te prijzen. Tuurlijk deze man zal echt geen slechte duiven hebben gezien zijn geplaatste referenties maar zijn eigen prestaties zijn zeer dubieus. Doordat mensen zijn duiven kopen blijkt wel weer hoe veel duivenliefhebbers in elkaar steken. Ik zou niet graag geassocieerd worden met fraude duiven ongeacht hoe goed deze stamkaarten met referenties ook zijn, Wij als duivenmelkers helpen deze lieden gewoon weer vrolijk in het zadel terwijl zulke mensen veel liefhebbers vele jaren hebben gedupeerdMaar zo kortzichtig is de duivensport terwijl in andere sporten zulke gasten zich nooit meer ergens kan vertonen.
Eens een dief altijd een dief..... Vergeet niet dat deze lieden nog volop duiven verkopen op stamkaarten die eigenlijk door fraude tot stand zijn gekomen.

Eerder heb ik al geschreven over deze onderwerpen en nog steeds is dit in 2018 actueel. Wil je echt vooruit in de duivensport koop dan vooral geen duiven die al een leeftijd hebben bereikt dat je op je klompen kan aanvoelen dat deze rijp zijn voor de 'duiven' soep. Want de kampioen koopt deze duiven ook niet al zijn deze stamkaarten zo prachtig.

Stamkaarten vliegen niet, goede duiven hierin tegen wel!

Ome GerritIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

http://www.duivenvlucht.nl/images/banners/Duivenbakken.jpg

Redstar Breedingstation

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Sporten / NPO

Er zijn op deze tijd van het jaar weer veel sporten te zien op de televisie zoals veldrijden , voetbal , snooker , ...

Ad de Jong

Schoon schip

Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment. Hopelijk wat vaker zelfs. Zo'n moment dat je beseft dat je nu ...

John Logemann

Onverwacht bezoek

Voorbije week moest ik voor een scan naar Utrecht. Dit was vlakbij Ron van Veggel en we zijn daar op bezoek geweest. ...

Ad de Jong

COLUMNS

Schoon schip

Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment. Hopelijk wat vaker zelfs. Zo'n moment dat je beseft dat je nu ...

John Logemann

Voor wat het waard is

Piet de Weerd zei me ooit: ‘Van duiven ken ik 1%, maar dat is altijd nog oneindig veel meer dan de rest. De ...

Ad Schaerlaeckens

Roofvogelproblematiek in de Duivensport

Velen liefhebbers kampen met de problemen die roofvogels veroorzaken voor hun duiven. Vanuit duivenliefhebbers heerst de ...

Patrick Noorman