Belangrijke mededeling voor nationale inkorfcentra, - Winnaars nationaal Bordeaux, - Instructies NationaalDax/Cahors, - Nationale Derby der Junioren 2010 op 4 september, - Duplicaten, - ... etc ...

Belangrijke mededeling voor nationale inkorfcentra

Bij controle van de gegevens voor de nationale eendaagse wedvlucht Chateauroux/Orleans/Sens is gebleken dat het insturen van de gegevens beneden het peil is van wat wij zouden moeten verwachten van een nationaal inkorfcentrum. Het vreemde is dat dit bij meerdaagse vluchten beter verzorgd is.

Wat gaat er zoal fout:
·    Inkorf- en wedvluchtgegevens worden niet ingezonden op papier.
·    Digitale bestanden worden te laat ingestuurd.
·    In de digitale bestanden zijn liefhebbers opgenomen op niveau 9 die niet nationaal deelgenomen hebben ( niet ingevuld op de inkorfstaat en ook niet vermeld op telstaat).  Op de telstaten mogen alleen maar nationale deelnemers worden vermeld
·    In de digitale bestanden zijn liefhebbers niet opgenomen die wel op niveau 9, nationaal, deelgenomen hebben. (liefhebbers hebben dit wel in het systeem ingebracht).
·    Liefhebbers die in hun systeem niveau 9 hebben vergeten in te vullen worden vergeten in de digitale bestanden ondanks dat het wel met pen op de uitdraai wordt gecorrigeerd.
·    Uitdraaien uit de systemen zijn niet correct ondertekend.
·    Niet nationaal gezette duiven worden wel nationaal doorgemeld.

Wat kunt u doen om veel van deze problemen te voorkomen:
·    Nadat u het digitaal bestand hebt ingestuurd aan Compuclub ontvangt u een digi-telestaat retour. Open dit bestand en controleer of alle nationale deelnemers op deze telstaat staan.  Is dit niet het geval  voeg dan bij de deelnemers waar niveau 9 ontbreekt dit niveau alsnog toe en stuur een nieuw bestand in. Dit moet direct gebeuren.
·    Lees ook de instructies in het Rode Boek.
·    Voorzie de meldpost van een correcte lijst van nationale deelnemers.
·    Gebruik altijd de correcte vluchtcodes.
 
De nationale concours Organisatie
 

INSTRUCTIES GRAND PRIX PATAGOON  NATIONAAL DAX/CAHORS 2010

AFHANDELING CONCOURS
De administratieve afhandeling van dit concours wordt verzorgd door de Nationale Concours Organisatie.

Adres voor inzenden concoursbescheiden:
Dax/Cahors
p/a Postbus 908
3900 AX Veenendaal
Bij alle Nationale concoursen is het tevens verplicht om de bescheiden digitaal aan te leveren.

Voor vragen over dit concours is het bureau op de volgende wijze te bereiken:
Telefoonnummer: 0318-559700 (op werkdagen tussen 08.30-12.30 uur);
buiten kantoortijd 06-30784217.
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INLEG EN UITSLAG
De inleg per duif bedraagt € 0,25.
De uitslag is verplicht en kost € 1,75 per deelnemer.

VLUCHTCODE
A30

INMANDEN
Dinsdag 27 juli, lossing vrijdag 30 juli.

COÖRDINATEN
Coördinaten Dax: (sector 1)
NB de duiven worden op een ander terrein gelost in Dax dan voorheen.
De coördinaten zijn dus gewijzigd t.o.v. Het Rode Boek.

Latitude: +- 434310,0
Longitude: - 010256,0

Coördinaten Cahors-Caussade: (sector 2 t/m 3)
Latitude: + 440908,0
Longitude: + 013133,0

NEUTRALISATIETIJDEN
Deze tijden zijn gebaseerd op het midden van Nederland. Het melden moet gebeuren binnen 30 minuten na afloop van het einde van de neutralisatietijd.
De neutralisatietijden zijn als volgt:

Datum      Tijd       Einde          Tijd         Begin
    zonsopgang    Neutralisatietijd    zonsondergang    Neutralisatietijd

30 juli                       21.34 uur      22.04 uur
31 juli    06.00 uur      05.30 uur       21.32 uur      22.02 uur
  1 aug    06.01 uur      05.31 uur       21.31 uur      22.01 uur
  2 aug    06.03 uur      05.33 uur       21.29 uur       21.59 uur

INSTRUCTIES DEELNEMERS
Hoe de poules en inzet aangeven?
Deelnemers die nationaal spelen gebruiken hiervoor niveau 9. Wie het verkeerde niveau invult heeft feitelijk voor een ander concours ingeschreven en kan niet voor het nationale concours geaccepteerd worden. Bij ‘gezet’ het aantal duiven invullen. Dit is een aaneengesloten reeks vanaf de bovenste van de poulebrief. Het invullen van het aantal duiven via het vakje ‘gezet’ is zeer belangrijk, want dat aantal is bepalend voor de deelname. Ook bij het gebruik van de digitale poulebrief van het Elektronisch Constateer Systeem (ECS) dient het aantal duiven opgegeven te worden. Wie elektronisch poult, vult geen handgeschreven poulebrief in. Wie naast elektronisch te constateren duiven ook een of enkele gummiringduiven inkorft kan niet elektronisch poulen. De poulen van alle ingemande duiven moeten op de handgeschreven poulebrief aangegeven worden. Op de handgeschreven poulebrief hoeven alleen de ringnummers en gummiringen van de gummiringduiven genoteerd te worden. Deze duiven komen als getekende na de ECS-duiven (doorgenummerd).
De leden die spelen in de afdelingen 7 tot en met 11 spelen automatisch internationaal op niveau 10. Men dient echter dan wel op niveau 9 mee te spelen.
Een volledig overzicht van de poules en prijzen vindt u op de poster in uw inkorflokaal en op www.npo.nl

Constateren van duiven
Alle duiven die niet elektronisch geconstateerd worden krijgen één gummiring om de poot. Het is toegestaan om ter veiligstelling twee gummiringen te gebruiken.

Melden van duiven
Elke deelnemer is verplicht al zijn geconstateerde duiven te melden bij het inkorfcentrum.
De duiven dienen zo spoedig mogelijk, althans binnen 30 minuten na aankomst bij de meldingsfunctionaris te worden gemeld. Dit geldt uiteraard ook voor degene die elektronisch constateert. Duiven die in de neutralisatietijd arriveren, worden gemeld binnen 30 minuten na afloop van de in deze publicatie aangegeven neutralisatietijd. Het heeft daarom geen zin om het ECS aan te zetten als men niet tijdig ter plaatse is. Het niet tijdig melden kan uitsluiting tot gevolg hebben.

Let op de mededelingen via SBS6-text 861 in verband met het eventuele doorklokken of sluiting van het concours.

INSTRUCTIES INMANDEN IN INKORFCENTRUM

Algemeen
Alle werkzaamheden m.b.t. het inkorven van de duiven en het afslaan van de klokken c.q. uitprinten van de constateringen bij de ECS dient uitsluitend in het Nationale inkorfcentrum waar is ingekorfd te geschieden.

Klokken afslaan
Klokken, waarin gummiringen zijn geconstateerd kunnen desgewenst op iedere wedvluchtdag veilig gesteld worden. Voor het veiligstellen is een afslag met een controleafslag toereikend. Desgewenst worden de klokken na de afslag gelicht en opnieuw gesteld. Van elektronische constateersystemen waarin geconstateerd is, kan desgewenst een tussentijdse afslag met print gemaakt worden.

ALLEMAAL VEEL SUCCES!
Bestuur en Bureau NPO

Nationale Derby der Junioren 2010 op 4 september
De Nationale Derby der Junioren 2010 stond oorspronkelijk gepland voor 28 augustus. Omdat het jonge duivenseizoen, vanwege het warme weer, pas later op gang is gekomen, wordt de Derby verplaatst naar 4 september 2010.

Duplicaten

Van onderstaande ringnummers is een duplicaateigendomsbewijs aangevraagd.
2005
1814610
2007
1829027
2009
1342644  1617101 1862355 1921759
2010
1425181  1507573 3004546

Eventuele reclames kunt u richten aan Bureau NPO, Landjuweel 38, 3905 PH te Veenendaal, onder vermelding van de publicatiedatum.

Beginnerscompetitie 2010
De Commissie Jeugd- en Beginnerzaken organiseert een competitie speciaal voor beginnende duivencoaches. Op dit moment is het aantal inzendingen voor de vitessecompetitie helaas wat beperkt. Maar natuurlijk wilt u als beginnende  liefhebber graag nog meedoen aan de andere competities. Dat kan. Hieronder nog een keer de voorwaarden op een rij:
·    Iemand is beginner wanneer hij/zij na 1 januari 2007 voor het eerst lid is geworden van de NPO en een lidnummer heeft ontvangen.
·    Iemand die na 10 jaar of langere afwezigheid opnieuw start in de duivensport met deelname aan wedvluchten en na 1 januari 2007 weer lid is geworden, wordt als beginner aangemerkt.
·    Combinaties kunnen aan de beginnercompetitie deelnemen, mits alle leden van de combinatie voldoen aan het begrip 'beginner'.
·    Aan deze competitie mogen uitsluitend seniorleden deelnemen.
·    De deelnemende duiven moeten het onbetwiste eigendom zijn van de deelnemer en bij de NPO op naam geregistreerd staan en op de hoklijst vermeld zijn.
·    Iemand kan maximaal vier jaar deelnemen aan de beginnercompetitie.
·    De beste prestaties per duif van alle Vitesse, Midfond, Jonge duiven en Natourvluchten uit de uitslagen van één niveau hoger dan de verenigingsuitslag  kunnen worden opgegeven. De vier beste vluchten per onderdeel komen voor de einduitslag in aanmerking. Let op: de vluchten moeten vermeld staan in het officiële vluchtenprogramma van de Afdeling waarvan men lid is.
·    De berekening is als volgt: de behaalde prijs (x 100) delen door het aantal deelnemende duiven aan de wedvlucht = coëfficiënt. Dit coëfficiënt wordt voor vier vluchten berekend en bij elkaar opgeteld en vervolgens weer gedeeld door vier.          
De duif met de laagste coëfficiënt wordt winnaar. Per onderdeel komen maximaal twee duiven per deelnemer in aanmerking om in de einduitslag te worden opgenomen.
·    De uitslagen kunnen digitaal gestuurd worden naar de commissie Jeugd en Beginnerzaken:  e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post: de heer H. Dijkhuis, Kievitstraat 16, 7471 EM  Goor.
Altijd duidelijk : voornaam, achternaam, adres en NPO - lidnummer vermelden. Uitslagen worden niet teruggestuurd, dus maak eventueel een duidelijke kopie.

Eindstand Vitesse voor Beginners

       Naam       Woonplaats     Ringnr    Coëfficiët

1     Gebr Kruisweg     Steenwijk  08-2092205     0,67

2     Roelof Popkes     Eext      08-2032897     2,92

3     Nico Schonewille  Elim     08-2057663     4,32

4     Roelof Popkes     Eext      08-2032905     6,93

5     Nico Schonewille  Elim      09-1681860     12,35

6     Ferald van Ark   Heerde     09-2077778     13,24

7     Ferald van Ark    Heerde     09-1867032     17,28

WAT VLIEGT DAAR Week 29

zaterdag 24 juli
Blois    Nationaal:alle afdelingen
Narbonne    Internationaal: Z.L.U.
Amersfoort/Leusden    Poolse Bond   
Apeldoorn    Poolse Bond   
Bergen op Zoom    Poolse Bond   
Blois    Afd.2 Brabant 2000;Afd.3 Oost-Brabant   
Chimay    Afd.4 Limburg   
Duffel    Afd.8 GOU; Afd.10 N.O.-Nederland; Afd.11 Friesland '96: NoordOost, NoordWest
Ede    Poolse Bond   
Emmen    Deense Bond   
Groesbeek    Poolse Bond   
Hasselt    Afd.9 Oost-Nederland: Kring I   
Isnes    Afd.11 Friesland '96: Zuid
Lommel    Afd.10 N.O.-Nederland   
Maaseik    Afd.9 Oost-Nederland: Kring II   
Morlincourt    Afd.1 Zeeland '96   
Nijvel    Afd.6 Noord-Holland   
Peronne    Afd.5 Zuid-Holland   
Pommeroeul    Afd.2 Brabant 2000; Afd.7 Midden-Nederland    Regio 1, 2
St.Quentin    Afd.7 Midden-Nederland:Regio 3, 4
Strombeek    Afd.12 De Kuststrook   
Veendam    Poolse Bond   

zondag 25 juli
Boxtel    Poolse Bond   
Charleville Mez.    Afd.4 Limburg Zuid   
Duffel    Afd.2 Brabant 2000: De Grensbode, Nispen
Epehy    Afd.3 Oost-Brabant   
Geel    Afd.2 Brabant 2000:De Grensbode, Nispen
Hasselt    Afd.9 Oost-Nederland: Kring III   
Lommel    Afd.3 Oost-Brabant:Suizende Vleugels,Volkel
Meer    Afd.2 Brabant 2000:De Grensbode, Nispen
Pommeroeul    Afd.3 Oost-Brabant;1. br/ge/gr/bl: Afd.7 Midden-Nederland
Zandvliet    Afd.2 Brabant 2000:De Grensbode, Nispen

dinsdag 27 juli
Aalst    Afd.1 Zeeland '96:Samenspel 3+5+6
Ede    Afd.8 GOU:Regio 1
Hazeldonk    Afd.7 Midden-Nederland:Regio 3, 4
Oudenaarde    Afd.1 Zeeland ’96: Samenspel 1, 2, 4 en 7
Strombeek    Afd.3 Oost-Brabant: CC Uden
Vuren    Afd.7 Midden-Nederland: Regio 1, 2

woensdag 28 juli

Budel    Afd.3 Oost-Brabant:CC Peel en MaasReusel    Afd.3 Oost-Brabant:De Vredesbode, VeldhovenIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Succesvol - John Logemann -

Het seizoen 2020 zit er bijna op, we spelen de jongen nog even door, de nationale jonge duiven klassieker moet nog ...

John Logemann

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Update 19 september - Ad Schaerlaeckens ...

Marco Toering Deventer haalde hier verleden jaar enkele eitjes. En, zo kan je lezen in het Spoor, dat gaf de ...

Ad Schaerlaeckens

Egbert Pleijter - Doornspijk / ...

  Vorig jaar schreef ik mijn eerste column over postduivenvervoer. In deze column stond Henk Slot centraal, ...

Nico van Veen

Update 6 september - Ad Schaerleackens -

In de provincie Antwerpen krijgen de duivenliefhebbers het de laatste 2 weken wel voor de kiezen. Na een dramatisch ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor