Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 27 september 2019 | week 39

Voorwoord

De weken van liefhebbers zien er inmiddels echt anders uit dan een aantal weken terug en dat merken ook wij als NPO Bestuur en medewerkers op het NPO Bureau. Het vergaderseizoen is gestart, volop voorbereidingen dus voor de sectievergaderingen en voor de FCI-vergadering van oktober en het beantwoorden van vele vragen uit het land. Daarnaast vragen de Nationale Dagen onze aandacht. En er worden opnames gemaakt van onze sport én over de duivensport voor Holland van Boven.

Toch kunnen we het vliegseizoen niet loslaten, want na de vluchten is het tijd voor uitslagen en inzicht in de prestaties van dit seizoen. En helaas is het nog niet mogelijk om tussenstanden van de Nationale Kampioenschappen te geven. Nog steeds ontbreken er namelijk bestanden. Daarom vanuit hier de dringende oproep om na te gaan of u alle relevante bestanden hebt aangeleverd. En zo niet, doe dit dan alsnog met grote spoed. Dit in het belang van alle liefhebbers, tenslotte wil iedereen graag weten hoe er gepresteerd is afgelopen seizoen.

 

Maurice van der Kruk, voorzitter

namens uw bestuur


NPO BUREAU

Storing online overschrijven opgelost

Afgelopen periode waren er - zoals u wellicht gemerkt heeft - problemen met het overschrijven van duiven via 'Mijn Duivensportbond.nl (de online leden- en ringenadminstratie). Het bestand om de overschrijving te accepteren kon niet gevonden worden bij 'mijn overschrijvingen'.

Probleem opgelost

Gelukkig is dit inmiddels probleem opgelost, waardoor online overschrijvingen weer mogelijk zijn via 'Mijn Duivensportbond.nl' en alles goed geregistreerd wordt.

Overschrijvingen opnieuw

Helaas kunnen de overschrijvingen die in de afgelopen week (tussen 19 en 27 september) gedaan zijn, niet teruggehaald worden. We vragen u daarom de overschrijvingen van afgelopen week opnieuw te doen via 'Mijn Duivensportbond.nl', zodat de registratie alsnog kan plaatsvinden.

We begrijpen dat dit extra werk met zich mee brengt. We zijn echter blij dat het probleem opgelost is en alles weer naar behoren werkt.

Heeft u online duiven overgeschreven in de periode van 19 tot en met 27 september jongstleden?

Dan vragen we u om dit nogmaals opnieuw te doen.

Vanwege een storing zijn de online overschrijvingen in genoemde periode namelijk niet goed verwerkt.


NATIONALE DAGEN

Inventarisatie hotel- en buscombi

Dank voor uw reacties op de inventarisatie voor interesse in een speciaal hotelarrangement tijdens de Nationale Dagen en bezoek aan de Nationale Dagen per bus op zaterdag. Naar aanleiding van alle reacties gaan we het volgende verder uitwerken:

Hotelarrangementen

Met hotels in de directe omgeving gaan we in gesprek om afspraken te maken voor één- en tweepersoonskamers en zowel één als twee overnachtingen.

Busvervoer

We streven naar een test in 2019 met gezamenlijk vervoer op zaterdag vanuit Zwolle. We gaan in gesprek om mogelijkheden en kosten te bespreken.

Zodra er meer duidelijkheid is over mogelijkheden en kosten, hoort u daar meer over. De inventarisatie is gesloten. Mocht u toch nog vragen of suggesties hebben, stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van suggesties/vragen Nationale Dagen 2019.


NPO BUREAU

Op zoek naar...

Wij zijn op zoek naar de eigenaar van:

duif NL 2019-3926397. Dit ringnummer is uitgegeven aan vereniging 2026 PV De Reisduif – Waspik, maar deze vereniging is opgeheven

duif met ringnummer Thailand 2017 CHA

Ben jij de eigenaar van één van deze duiven of weet je waar deze duiven thuis horen? Neem contact op met het NPO Bureau.


Agenda sectie Marathon 5 oktober 2019

 

Vergadering Leden Marathon Sectie: 5-10-2019

Locatie: Papendal, Arnhem

Aanvang: 12:00 uur

Opening

Appel stemgerechtigde leden, aangemelde leden krijgen stemkaart in zaal uitgereikt.

Evaluatie vliegseizoen 2019

Evaluatie NPO vluchten

Evaluatie ZLU vluchten

Ingekomen stukken en voorstellen

Opzet vliegprogramma 2020

Voorstellen commissie Eerlijk Spel

Bestuursmutatie, voorzitter aftredend

kandidaten schriftelijk aanmelden voor 4 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rondvraag

Sluiting

Agenda vergadering sectie marathon 5 oktober 2019


WEDSTRIJDEN

Wijnand en Kaman uitblinkers eerste weekend GIANT najaarsklassiekers

Ruim 6.000 duiven werden het eerste weekend ingekorfd voor de GIANT najaarsklassiekers 2019. Afgelopen zaterdag werd voor de oostlijn gelost in Duiven en voor de westlijn in Roosendaal.

Totale uitslag Roosendaal

1.221 duiven werden voor de prijzen ingemand op Roosendaal. De duiven werden zaterdag om 09.30 uur gelost met een matige zuidoostenwind. De afstanden van de deelnemers varieerden van 36 kilometer (inderdaad veel te kort) tot 150 kilometer. Voor de deelnemers in Noord- en Zuid-Holland werd het een zeer vlotte vlucht met weinig verliezen. Voor de deelnemers uit de provincie Flevoland was het een lastige vlucht waar met name de minst ervaren jonge duiven moeite hadden om het thuishok weer te vinden. Jan en Joke Kaman uit Wormerveer met een afstand van 108 kilometer besloten deel te nemen met 58 duiven en dat hebben de overige deelnemers geweten. De duiven van Jan en Joke kwamen fantastisch en met 56 prijzen op 58 duiven werd begonnen met de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde, achtste en negende prijs. Jan en Joke stuwen deze najaarsklassiekers naar een ongekend hoog niveau en we kunnen stellen dat dit het Champions League niveau van de GIANT najaarsklassiekers is. John Rimmelzwaan uit Alphen aan den Rijn deed het ook prima met de kopprijzen zes en acht. Marco Braspenning uit Wieringerwerf ook geweldig op dreef met 19 op 20 en een zeer fraaie tiende plek. Clean Sweeps voor Comb Geutskens met 44 op 44 en W Klaverstijn jr met 7 op 7. Verdere uitblinkers G.A. Tichelaar jr met 16 op 17, Comb Moes met 25 op 27, R.E. van Soest met 31 op 34, F & Q Verhoef met 19 op 21, C van Gelder met 25 op 29, E Renaud met 18 op 21, J van den Bosch met 9 op 11, en M Yafidi met 1 op 1. De hoofdprijzen waren voor Cees van Vliet met de eerste oude duif en Jan en Joke Kaman met de eerste jonge duif.

Totale uitslag Duiven

1.943 duiven werden voor de prijzen ingemand op Duiven. De duiven werden zaterdag om 09.20 uur gelost met een matige zuidoosten wind. De afstanden van de deelnemers varieerden van 57 kilometer (inderdaad aan de korte kant) en 170 kilometer. Het werd een mooie vlucht met een vlot verloop en weinig tot geen verliezen. De taartvluchtkampioen 2017 Maarten Wijnand uit Lemmer had 26 duiven ingemand en zijn 16-811 vloog bijna 75 meter los op twee hokgenoten. Maarten scoorde met de eerste, tweede, derde en zesde prijs fantastisch en gaf zijn concurrenten meteen een flinke draai om de oren. Oscar Martens uit Emmeloord vind deze najaarsklassiekers het mooiste onderdeel van de duivensport en bewees andermaal zijn vakmanschap met een zeer fraaie vierde, vijfde en tiende prijs. Yde Ypma uit Joure was ook geweldig op dreef met een zevende, achtste en negende prijs. Clean Sweeps van R Swart met 17 op 17, G Kooistra met 7 op 7, Tjalling van der Heide met 7 op 7 en J Huizenga met 4 op 4. Uitblinkers verder Comb. Tjitte & Lesley met 47 op 56, F Damstra met 10 op 11, R Visser met 28 op 31, Comb de Wit met 26 op 32, D en P Soepboer met 17 op 18, P Houwen met 15 op 18, R en J Smid met 8 op 9, H.J. Kalf met 9 op 11, W vd Velde met 18 op 21, G Spiekhout met 11 op 12, Bert Flik met 42 op 50, en L.T. Baar met 28 op 32. Hoofdprijzen hier voor Maarten Wijnand met de eerste oude duif en Yde Ypma met de eerste jonge duif.

District 1 met 403 duiven

Het district van Jan en Joke Kaman uit Wormerveer en dan weet je het wel. Eerste, tweede, derde, vierde, vijfde, zesde, zevende en tiende waren hier de kopprijzen voor Jan en Joke. Marco Braspenning uit Wieringerwerf werd acht en negen. Omdat iedere deelnemer maar 1 hoofdprijs kan winnen waren de winnaars van de hoofdprijzen met de eerste jonge duif Marco Braspenning en met de eerste oude duif G.A. Tichelaar.

District 2 met 445 duiven

John Rimmelzwaan uit Alphen aan den Rijn was hier de grote uitblinker met de eerste, tweede, derde, vierde, zevende en negende prijs. C van Dijk & Co werden zeer fraai vijfde, F & Q Verhoef top met de zesde en achtste prijs en A van Gelder keurig tiende. De hoofdprijzen voor de eerste jonge duif voor John Rimmelzwaan en voor de eerste oude duif voor A van Gelder.

District 3 met 373 duiven

Piet en Simon Zeeman waren hier de grote winnaars met de eerste, tweede en tiende prijs. Rein Ras en Jan Post zeer goed met de derde, vierde, achtste en negende plek. Jan en Hessel Ras met een fraaie vijfde plek, Zoltan Varga goed voor een mooie zesde plek en Frank en Harm Kempers top met een goede zevende plek. De hoofdprijzen waren voor Piet en Simon Zeeman met de eerste oude duif en Zoltan Varga met de eerste jonge duif.

District 4 met 916 duiven

Het district van Maarten Wijnand uit Lemmer en die was super met de eerste, tweede, derde en zesde prijs. Oscar Martens met de zeer fraaie vierde, vijfde en tiende plek. Yde Ypma echt heel goed met de zevende, achtste en negende plek. Ook hier de regel dat een deelnemer maar 1 hoofdprijs kan winnen. Daarom waren de winnaars van de hoofdprijzen Oscar Martens met eerste oude duif en E Sikkes met de eerste jonge duif.

District 5 met 589 duiven

Willem en Bianca Wagteveld uit Heerenveen gaven hier duivenles met de eerste, tweede, derde, zesde en achtste prijs. A Dantuma super met de vierde, negende en tiende plek. De Comb Atema ook geweldig op dreef met vijfde en zevende plek. De hoofdprijzen voor Willem en Bianca Wagteveld met de eerste oude duif en A Dantuma met de eerste jonge duif.

District 6 met 438 duiven

P Houwen was hier formidabel met de eerste, tweede, vijfde, zesde, zevende, achtste en tiende prijs. H.J. Kalf top met een fraaie derde prijs, W vd Velde met een zeer goede vierde prijs en Mark Wieringa geweldig met de negende plek. De hoofdprijzen waren voor H.J. Kalf met de eerste oude duif en P Houwen met de eerste jonge duif.

En hoe nu verder

Het eerste weekend van de GIANT najaarsklassiekers is goed verlopen en nu al zijn er 62 prijswinnaars. Komend weekend compleet ander weer met een zuidwesten wind en wat regenbuien, maar zo te zien opnieuw goed duivenweer. Voor de oostlijn wordt gelost in Boxtel en de westlijn gaat naar Duffel en opnieuw zijn er 62 prijzen te winnen. Alle deelnemers heel veel succes.

Dit jaar kunnen alle NPO Leden deelnemen aan de Giant Najaarsklassiekers die georganiseerd worden door PV Flevoland uit Urk. Inkorven kan in

Alphen aan den Rijn

Zaandam

Hendrik Ido Ambacht

Balk

Damwoude

Voorthuizen

Noordwolde

Urk.

Doordat de vluchten tijdig aangemeld zijn bij de NPO kunnen deze vluchten officieel gebruikt worden voor deelname aan de Olympiade die in 2021 in Roemenië wordt gehouden.

De vluchten zijn opgedeeld in een oostlijn en een westlijn die in het 5e weekend finishen met een gezamenlijke lossing in Quievrain. De feestavond met super veel visprijzen en andere mooie prijzen is op vrijdag 25 oktober bij PV Flevoland op Urk.

Ruim 6.000 duiven werden het eerste weekend ingekorfd voor deze GIANT najaarsklassiekers 2019.


AGENDA

Activiteiten in het land

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen/afdelingen in het land georganiseerd worden.

Activiteiten

4 oktober: Forumavond PV Airborne Renkum

5 oktober: prijsuitreiking Dutch Golden Classic 2019

5 oktober: verkoop 1e prijswinnaars 2019, PV Steeds Verder (Twello)

5 oktober: Prijsuitreiking en huldiging Fond Union Twente, PV Het Luchtvermaak (Ressen)

12 oktober: Habru Duivendag

19 oktober: prijsuitreiking NIC 1738

2 november: prijsuitreiking Ladies League Samenspel Zuid Hollandse Eilanden

16 november: prijsuitreiking Ladies League 2019 Afdeling 6, kring 3

 

Vergaderingen

30 september: bestuursvergadering NPO

5 oktober: Sectievergaderingen

Organiseert uw afdeling/vereniging een leuke activiteit of wilt u uw vergadering(en) en/of bijeenkomsten ook op de kalender terug zien? Dat kan! Mail tijdig informatie over de actviteit of bijeenkomst naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 26 september 2019

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

 


Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

T (026) 48 34 150

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

COLUMNS

Eindelijk - Ad Schaerlaeckens -

) Hehe. Het is een jaar geleden dat zo slecht gespeeld werd als vandaag en wel op dezelfde vlucht: Orleans. Maar toen ...

Ad Schaerlaeckens

VALSE START VAN HET SEIZOEN 2020 - ...

Als ik hier in Odoorn met de hond onderweg ben, dan fiets ik eerst een stukje naar het natuurgebied,  een ...

Willem Mulder

Alex (en Janet) Vister – Zevenaar / Een ...

Het is al weer enige tijd geleden dat ik het relaas van een herstarter optekende. De reden is niet omdat er geen ...

Nico van Veen

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor