Wie hebben we daar

Bezoekers te over in Veenendaal. Deze week in de rij van bezoekende journalisten Dhr Steven Verseput van het ARKO sportmagazine ‘Sport en Strategie’. Ook daar werd interesse gewekt voor de duivensport door alle informatie die loskwam naar aanleiding van de enthousiaste aankoop vanuit China. Steven heeft voornamelijk met mij gesproken over de achtergronden van de sport en hoe wij gezamenlijk werken aan het behoud van dat ‘stukje cultureel erfgoed’ dat wij als hobby koesteren. Natuurlijk kwam ook de duivenhandel aan de orde maar daarvoor, bleek snel, was hij bij de NPO aan het verkeerde adres. Zodra ik te horen krijg wanneer zijn stuk te lezen is, breng ik jullie via dit kanaal op de hoogte.


Probleem rond Unikon

Er is een fout in de software van het Unikon-systeem. Alle duiven met het jaartal (20)12 worden in het Unikon systeem omgezet in (19)80. Dit als gevolg van het feit dat de interne kalender van het Unikon-systeem maar tot 2011 blijkt te gaan.
 
Om dit probleem op te lossen is er een verplichte (gratis) update van de Unikon-software. Door de NPO is versie 3.40 goedgekeurd en met deze software is het probleem opgelost. Het heeft geen zin om duiven te koppelen met het systeem voordat u de nieuwe software heeft. De nieuwe systeem-software van Unikon wijzigt de jaartallen van de duiven die nu in de Unikon klok staan. Om veel werk en problemen te voorkomen ga als volgt te werk. Lees de huidige koppeltabel van de Unikon klok naar de PC in. Installeer de nieuwe software van Unikon (deze is begin maart beschikbaar) Stuur de koppeltabel van de PC naar de Unikon-klok met de nieuwe software van Unikon. De duiven die nog niet gekoppeld zijn kunnen nu worden gekoppeld.
Succes!

Nieuwe Atis-software

Ook ATIS BENZING heeft 3 gratis updates beschikbaar die dinsdag j.l. goedgekeurd zijn:

ATIS Top: versie 05.25
Benzing M1: versie 03.10
Clubsysteem: versie 03.50
 
Database ECS beschikbaar

Het heeft nogal wat voeten in aarde gehad maar inmiddels is de database met (bijna) alle gekeurde ECSn beschikbaar. Helaas is MEGA nog steeds niet in de gelegenheid geweest om haar overzicht aan te leveren. Maar daar wordt nog aan gewerkt. Zodra zij hun overzicht hebben aangeleverd zal het ook mogelijk zijn om daarop te zoeken. Aanvullingen worden periodiek verwerkt. Klik hier om in de database te zoeken. Heeft u vragen neem contact op met het bureau in Veenendaal.

Enthousiasme, inzet en samenwerking

Onder het mom van eruit halen wat erin zit, hebben ook dit jaar in het Zuid-Limburgse Simpelveld een kleine kern van gedreven duivenliefhebbers zich maximaal ingezet om een fantastische middag voor de sport weg te zetten.  Wiel Lemmens, Piet Franssen en Patrick Derycke hadden een perfecte bijeenkomst georganiseerd waar Gert Jan Beute een lezing gaf en aansluitend een reeks aanwezige duiven keurde en demonstreerde met welke koppels hij verder zou kweken.
 
Zelf mocht ik een lezing geven over de NPO, waar zij voor staat en wat er, als leden, van verwacht mag worden. Verrassend en dan druk ik mij bescheiden uit, was de presentatie van Patrick Derycke als veilingmeester. Vol verve en met een prachtige dosis humor wist hij de zaal te bewegen biedingen te doen die met regelmaat ruim uitstegen boven de inmiddels op internet geboden bedragen. Tussen de biedingen door was er ruimte om vragen te stellen aan het forum van die middag. Daarin zaten naast Gert Jan Beute en ondergetekende ook Dirk van Dijk een meer dan gevierde Belgisch liefhebber, Evert Diepenveen (NOOK, PPN, en noemt u maar op) en  Alfred Berger (bioloog) de directeur van Rohnfried de wereldleider van verzorgingsproducten voor duiven. Op aangeven van vooral Patrick Derycke (als dagvoorzitter blonk hij ook uit!) werden nog diverse praktische zaken uiteengezet. Na afloop was er een zeer constructief en leerzaam natafelen geregeld tijdens welke de duivensport nog van veel kanten doorgelicht werd. Zeker vermeldenswaardig is het gegeven dat  Beyers duivenvoeder en Rohnfried met het beschikbaar stellen van een ‘nice to have’ pakketje medeverantwoordelijk waren voor een hoge opkomst. De firma Vera de Kruik had verder voor het nodige ideeën voor prijzen voor het komende seizoen gezorgd. Al met al een perfect staaltje van samenwerking en PR 2012 ! Ik hoop dat dit voorbeeld nog veel vervolg mag krijgen!

Goed doel,  goede ondersteuning
Rond de Nationale loterij is het nodige aan aandacht besteed aan de wijze van tot stand komen van de uitslag (en de vertraging die daar in zat). Jullie hebben toen gelezen dat Olenz Notarissen geheel belangeloos haar medewerking heeft verleend. Als tegenprestatie hebben wij toen aangeboden nog aanvullend aandacht te besteden aan hun bijdrage. De medewerking van Olenz Notarissen onderstreept  het belang van samenwerking. In dat kader wil ik jullie wijzen op de mogelijkheden die ODH ook voor jullie (wellicht) kan bieden. Zoek je een platform om iets uit te dragen dan zijn wij altijd bereid om jouw verhaal of initiatief met (bescheiden) media aandacht te ondersteunen! Wij werken graag (maar niet per definitie) mee! Er moet in ieder geval een link zijn met duiven. Om te onderstrepen waar we graag aan mee willen werken kun je hier een bijdrage lezen van Coen Brugman van de Zuiderzeevliegers te Emmeloord. Ook Arie Huizer heeft zich (op een geheel andere locatie in Nederland) hard gemaakt  voor een goed doel. Als ODH is het een kleine stap om aan zulke acties aandacht te schenken. Want samen komen we verder!

Nieuwe dynamiek, ei van Columbus?

Dat we open staan voor de wildste ideeën is misschien nog niet bij iedereen geland maar op het bureau hebben we oog voor  alles dat zou kunnen bijdragen tot meer (en vooral positieve) aandacht voor onze sport. Deze week een wel heel bijzondere primeur. Al enige tijd geleden bleek dat stagiair Jeroen van Beuningen naast prima ondersteuning tijdens het ringen ompakken ook meer dan handig te zijn met de computer.
 
Het resultaat hiervan is een kostelijke ‘duivengame’. Hier kun je het zelf uitproberen. Graag ontvangen we jullie reacties en misschien wel aanvullende ideeën om de duivensport verder uit te dragen!

Uitreiking prijzen Jeugdtentoonstelling


Vorige week lieten we al weten dat er misschien nog een verrassing aan zat te komen voor de jeugdleden die met de tentoonstelling tijdens de Nationale Jeugddag een prijs hadden gewonnen. Even snel de prijs uitreiken tijdens de Voorjaarsbeurs leek ons geen goed alternatief voor de teleurstelling in november. We gaan de uitreiking daarom combineren met een rondleiding bij Eijerkamp. Alle jeugdleden die met de tentoonstelling prijs hebben gewonnen, ontvangen deze week nog persoonlijk bericht. De datum is in ieder geval zaterdag 24 maart!
 
Meer achtergrond  over het ‘LDHA-gen’


Op uitnodiging van de stichting NOOK mocht ik vrijdag jl. aanschuiven bij een presentatie in Wageningen (Dr. W. van Haeringen laborarioum bv) over het verloop van het  onderzoek naar factoren die genetisch bepalen of een duif aantoonbaar afstamt van een topduif.  Daarvoor zijn al langer DNA testen beschikbaar. Naar aanleiding van een Pools onderzoek en een tweetal testen in Nederland werd inmiddels gesproken over dit ‘gen’ en mogelijkheden om hier gericht op te kweken.
 
Sinds dit onderzoek wat bredere bekendheid kreeg in Nederland, is vastgesteld dat het over een gen ging dat een bijdrage zou kunnen leveren tot kwalitatief betere duiven omdat het hier gaat om een gen dat verzuring in de spieren minder snel laat verlopen. Vastgesteld is dat het gen aantoonbaar is en een indicatie kan vormen dat er sprake zou kunnen zijn van een bovengemiddelde duif. Wat een topduif tot een topduif maakt is echter een breed scala van factoren die ieder voor zich vaak gebaseerd zijn om een diversiteit aan genen. Maar een begin is er en  toepasbaarheid van de test hebben zich bewezen.  We hopen binnenkort in de ODH met meer achtergrondinformatie te komen.
 
George de Jongh
Directeur NPO
 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor