Wie hebben we daar?

De voorzitter! Het komt niet alle dagen voor dat we Dirk Buwalda hier zonder de andere bestuurders treffen maar afgelopen week was er tijd en ruimte om de nodige zaken eens in een wat meer informele sfeer door te nemen. Voor de voorzitter een uitgelezen kans om zijn kennis van de organisatie makkelijk te verbreden en voor de medewerkers op het bureau werkt het ‘drempelverlagend’. Het was bovendien een mooie gelegenheid om alvast persoonlijk kennis te maken met Pieter Kos die de komende week een centrale rol gaat vervullen rondom de Manifestatie. Daar zal Dirk nog de nodige keren moeten terugvallen op Pieter en de medewerkers. Zij hebben tenslotte de ervaring! We zien er naar uit weer eens een dagje op een dergelijke manier af te stemmen!

 

Dirk Buwalda  

Manifestatie
Nog een week en het is zover! De manifestatie. We zijn, ondanks alle spanning rond de uitslagen en de ringen (die komen er ook al weer bijna aan) goed voorbereid en zijn er helemaal klaar voor. Het programma kunt u hier alvast bekijken.

Ook de bestuursleden van de NPO zijn om de beurt aanwezig in de NPO-stand. U kunt daar dus bij hen terecht met vragen.

Uitslagen
Het lukt, maar de hindernissen die we verwachtten zijn helaas aanwezig. Inmiddels zijn, in overleg met het bestuur, door PV nagenoeg alle uitslagen (voor reclamering) verzonden. De reacties hierop komen vlot binnen en worden, zoveel mogelijk, onmiddellijk opgepakt. Er zijn zelfs verenigingen die alsnog UDP’s inzenden. Ook dat wordt nog verwerkt. Heb je nog geen kennis genomen van de uitslagen, doe het dan snel. Om ook de liefhebbers zonder computer in de gelegenheid te stellen de controles uit te voeren zal Frank Marinus de eerste 10 van elk kampioenschap op teletekst publiceren.
De definitieve uitslagen worden dus nog steeds ‘gevoed’ met aanvullingen en aanpassingen op grond van de eerste vrijgegeven uitslagen. Lostijden blijken toch anders te zijn geweest dan bekend gesteld werd, indelingen zijn hier en daar toch anders dan aangegeven en aanvullende UDP’s moeten alsnog meegenomen worden. Dit betekent dat er keer op keer herberekeningen volgen op een databestand dat immens is. Ondanks al deze ontwikkelingen heeft PV toch gegarandeerd dat we de uitslagen uiterlijk maandag (tenzij er nog meer aanvullingen uit het land volgen) rond moeten hebben. We spelen hier voor wat betreft de prijswinnaars op in. Jullie worden telefonisch geïnformeerd zodat ook diegenen die geen computer hebben weten wat er speelt. Het is improviseren met de hoofdletter “I” maar het gaat lukken!

Opleiding dopingcontroleur
Alsof we al niet voldoende om handen hebben met de uitslagen, de manifestatie en de ringen voor 2012. Toch zijn ook de voorbereidingen voor de ‘opleiding controleur oneigenlijk gebruik van stoffen bij duiven’ (dopingcontroleur) alweer in volle gang. In de bijdrage van Marjan kunt u lezen wanneer, waar en voor wie. Interesse? Geef je op! 

Teambuilding bureau
Het was ruim van tevoren aangekondigd en op 15 november waren we er dus ‘even niet’. Die dag stond in het teken van even met elkaar, voor elkaar, aan de bak. Eens per jaar is het verstandig om onder hele andere omstandigheden dan de dagelijkse gang van zaken wat te doen. Je leert elkaar ineens heel anders kennen en ontdekt soms verrassende kanten aan collega’s die je door en door denkt te kennen. Dit keer gingen we onder de bezielende aansturing van Diana en Yolanda op pad en aan de slag. Was het vorig jaar vooral doorlichten, overleggen, analyseren en brainstormen, dit jaar moesten we onder meer samen actief aan het werk. Heel praktisch en erg lekker! Samen een diner bereiden. Alles onder deskundige leiding van een professional. En met verbluffende resultaten. Absoluut voor herhaling vatbaar!

George de Jongh
Directeur NP
O
Wanneer

zaterdag 26 november 2011

9.00 tot 17.00 uur

Logo Expo Houten

zondag 27 november 2011

9.00 tot 16.00 uur

Waar

Expo Houten

Meidoornkade 24

3992 AE Houten

Entree en parkeren
De entreeprijs is € 10,-. Kinderen tot 18 jaar gratis.
Parkeren gratis.

 • Routebeschrijving

 • Programma


 • Opleiding tot Dopingcontroleur 2012
  Wederom start er een opleiding voor dopingcontroleurs binnen de duivensport. Reeds enige tijd wordt er binnen de NPO gewerkt met gecertificeerde controleurs die garant staan voor kwalitatief goede en betrouwbare controles. De opleiding staat borg dat de deelnemers voldoende kennis en vaardigheden kunnen verwerven om hun taak als controleur te kunnen vervullen. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

  Als het examen wordt afgesloten met een voldoende, verkrijgt men een certificaat en kan men worden benoemd tot ‘controleur oneigenlijk gebruik van substanties bij postduiven’.

  De opleiding staat in principe voor alle leden en ook niet-leden open die van onbesproken gedrag zijn en beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Natuurlijk zijn de deelnemers aan de opleiding integer. Ook de reeds benoemde controleurs zijn van harte welkom hun kennis op te komen frissen.

  Logo dopingvrij

  De opleiding zal bestaan uit de volgende onderdelen:

  1. Kennis van de Reglementen die samenhangen met het

   Oneigenlijk Gebruik van Middelen bij Postduiven

  2. Internationale samenwerking op het gebied van bestrijding van doping

  3. Kennis van dopingproducten en de effecten

  4. Vaardigheden bij het nemen van monsters

  5. Administratie rond het nemen van mestmonsters

  De opleiding wordt gegeven op zaterdag 21 januari 2012 van 09.30 uur tot 16.30 uur. Dit jaar zal de cursus plaatsvinden bij een postduivenvereniging in Veenendaal. Na aanmelding ontvangen deelnemers vooraf alle benodigde informatie, inclusief schriftelijk materiaal behorende bij de cursus. Op de cursusdag zelf ontvangt men eveneens schriftelijk materiaal om zich op het examen voor te bereiden.

  Op zaterdag 28 januari 2012 zijn er in de ochtend / middag individuele examens waarvoor de deelnemers tijdig een oproep ontvangen. Het examen zal worden afgenomen door de docenten en een gecommitteerde van het Bestuur NPO. De examens worden eveneens in Veenendaal afgenomen.

  U kunt zich hier aanmelden tot uiterlijk 7 januari 2012. Hebt u nog vragen, stel deze dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel op kantoordagen tussen 8.30 en 12.30 uur met de Afdeling Rechtspleging.


  Nog meedoen aan de Nationale Jeugddag? Dit is je laatste kans

  Doolhof

  Volgende week zaterdag, tijdens de Nationale Manifestatie wordt de Nationale Jeugddag weer georganiseerd. Er hebben zich veel jeugdleden en vriendjes aangemeld. Jij nog niet, maar wil je wel komen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doe dat uiterlijk zondag 20 november. We zorgen dat je dan nog tijdig de benodigde spullen in huis hebt!

  Bekijk het programma hier!


  Nationale Manifestatieloterij -Koop uw lot tijdens de Nationale Manifestatie, 26 en 27 november 2011!

  Een lot kost slechts € 1,50.

  Voorbeeld lot


  FCI Olympic Races 2012

  Tijdens de Nationale Manifestatie in Houten op 26 en 27 november 2011 zijn bij de stand van de FCI ´Olympic Flight´deelnamecertificaten voor € 15,00 per duif te koop! Hebt u vragen over deze races? Ook die kunt u daar stellen.

  Stand FCI

  logofci

  Hebt u al deelnemerskaarten voor de Olympic Races vanuit Londen en Berlijn?

  Deze zijn te verkrijgen via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tijdens de Nationale Manifestatie op 26 en 27 november in Houten.

  Bekijk hier de regels.


  Bekijk hier de Nieuw logo jeugdbrievenbusvan deze week!

  Met deze week de onderwerpen:


  • Een echte jeugdreportage voor Daniël Bal

  • Ad Schaerlaeckens met een boeiend verhaal

  • Jan Antonis is de hoofdpersoon in Kopstukken

  • De wekelijkse prijsvraag


  jb Daniel Bal

  Schaerlaeckens

  jb Jan Antonis


  Voorbeeld duplicaat

  Duplicaateigendomsbewijzen
  aanvraagdatum 16 november 2011

  Jaar

  Ringnummer(s)


  Jaar

  Ringnummer(s)


  Jaar

  Ringnummer(s)

  2005

  1989835

  2104623


  2006

  1506941


  2008

  1095365

  2009

  2029498


  2010

  1332828

  1450223

  1742962

  1793178

  2022226


  2011

  1087277

  1205236

  1227348

  1374712

  1384690

  2011

  1384711

  1590880

  1921905

  1959114

  5003560


  Wilt u bezwaar maken?

  U kunt uw reclame sturen naar:

  Bureau NPO

  Postbus 908

  3900 AX te Veenendaal

  of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

  onder vermelding van de datum 16 november 2011.

     IN DE KIJKER

  Uw website 1 jaar naast elk artikel?

  Bekijk onze tarieven om te adverteren!

  GESPONSORDE LINKS

  Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

  SPONSOREN

   

  TOPPERS IN BEELD

  Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

  Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

  Topper in beeld

  Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

  Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

  Topper in beeld

  Klip - Verhagen, Rotterdam

  Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

  Topper in beeld

  KEEK OP DE WEEK

  'Een stormachtig weekend'. - Evelien's ...

  Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank ...

  Evelien's Journaal

  Wakker in een vreemde wereld - John ...

  Kwam de vorige blog vanaf Fuerteventura, Canarisch eiland voor de Afrikaanse kust, deze keer zit ik weer gewoon met ...

  John Logemann

  Rust in de tent - John Logemann -

  Tijd om weer eens wat woorden bij elkaar te typen. Weinig gelegenheid gehad. Hectisch is nogal zacht uitgedrukt, ...

  John Logemann

  COLUMNS

  Gouden Duif - Ad Schaerlaeckens

    Gouden Duif  (14-02-2020) Morgen, zaterdag, dus Gouden Duif viering. Het zal er een zijn zonder ...

  Ad Schaerlaeckens

  De tweede ronde, de tweede ronde - ...

    De volgende storm komt eraan, we vergaan. Typisch dat zo'n eerste storm het hele land in rep en roer zet, ...

  Sjaak Buwalda

  Nico van Veen over - Rieks Lonsain – ...

  Het onderwerp “toekomst van de duivensport” is blijkbaar een goed onderwerp om lezers te trekken van ...

  Nico van Veen