We weten allemaal dat het maar lastig is om een aantal nieuwe leden aan een vereniging toe te voegen. In de eerste plaats omdat de meeste mensen niet eens weten wat het houden van postduiven inhoudt. Als ik er met een leek over praat dan hoor ik meestel de vraag: “ Hoe weet die duif dan dat hij eerst naar Frankrijk moet vliegen! “. Een lach kan ik dan nauwelijks onderdrukken. Daarnaast speelt waarschijnlijk het startkapitaal dat nodig is om aan te vangen met de sport ook een bepalende rol. Na de aanschaf van het hok en toebehoren, een constateersysteem en wat duifjes, moet het echte werk eigenlijk nog beginnen. Voer, contributie, ringetjes, wedvluchtgelden en zo hier en daar een verloting ( voor anderen een derde helft ), zorgt er toch regelmatig voor dat geld verdwijnt als sneeuw voor de zon. Geen goedkope hobby en zeker voor aanstormende jeugdigen alleen te realiseren als pa en ma financieel willen ondersteunen.  Maar goed, gemiddeld genomen kost elke hobby geld en zijn wij bereid een duit in het zakje te gooien.

Om toch de sport onder de aandacht te brengen, heeft onze vereniging 18 november jl., het clubgebouw gereserveerd voor kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes en vriendjes van deze kinderen van onze leden. De liefhebbers hebben voor al deze kinderen twee duifjes ingekorfd in een aparte Jeugdklasse en de keurmeester laten uitmaken wie de mooiste van de klasse had. Iedereen was uitgenodigd en dat zorgde voor veel vreemde gezichten in ons lokaal. Geweldig! In de leeftijd van twee tot vijftien waren er in totaal veertien kinderen die mee hebben gedaan. Achtentwintig duiven werden gezet. Saampjes van de duifjes genieten. Een mooie kinderverloting erbij, glaasje ranja en een frikie met mayo. ’ t Zakje snoep en de medaille tijdens de prijsuitreiking maakte het geheel mooi af. Blije gezichtjes. Voldane gezichtjes. Vermoeide gezichtjes. Gezichtjes met een joekel van een snottebel. Rooie oortjes, volwarme wangetjes en gevulde maagjes………allemaal tekenen van een goed geslaagde avond.

Lucas Selles werd 1e, Thijmen Boelens werd 2e en Sanne Middelbos werd 3e.

 

Opvallend was toch wel dat de nr. 1 van Lucas bijna evenveel punten scoorde als de winnende duif van de “ volwassen” klasse. De opa van Lucas was wat minder blij met de winst.  Na de tentoonstelling kwam hij bij mij om te zeggen dat het nog een hele kluif zou worden om de duif weer mee te kunnen nemen naar zijn hok, daar Lucas de winnaar niet meer wilde afstaan aan zijn opa. Vermakelijk toch?!!?

Namens de Snelvlieger,

Rienk Middelbos.

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann

COLUMNS

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda

Liefhebbers beslissen - Ad ...

     Natuurlijk kan je niet meer spreken van een sport waarin de ene liefhebber 500 duiven in zet ...

Ad Schaerlaeckens

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann