Verleden week kwam het eerste nieuws uit betreffende de Voorjaarsbeurs in Houten. In het eerste artikel is er met name geschreven over de grote verscheidenheid aan duiven die ter verkoop worden aangeboden. Vandaag Deel 2. In dit artikel wordt ingegaan op de trends en ontwikkelingen van de laatste paar jaren, alsmede waardoor het aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs zo heeft kunnen groeien.

Groeiende belangstelling van bezoekers vanuit het buitenland

Zoals voorgaande week beschreven kan de Voorjaarsbeurs rekenen op vele duizenden bezoekers uit heel Europa en ver daarbuiten. Mede door het succes die (andere) liefhebbers voorgaande jaren behaald hebben met de door hen aangeschafte jongen, word het idee om de beurs te bezoeken extra aangewakkerd. Het merendeel van de bezoekers gebruikt de Voorjaarsbeurs echter om uitbundig te shoppen bij het bedrijfsleven. Er wordt immers gestrooid met kortingen en speciale beursacties.

Trends en ontwikkelingen

Natuurlijk staat de Voorjaarsbeurs bekend om de grote diversiteit aan voedingssupplementen, want onze duiven worden als topatleten naar de vluchten gebracht. Zonder een behoorlijke medische begeleiding en gebruik van speciale voedingsschema’s en voedingssupplementen is het bijna ondoenlijk om wekelijks aan kop te spelen met dezelfde duiven op halve fond en op de dagfond.

Er is immers door de jaren heen een stroming binnen de duivensport ontstaan om de duiven in topvorm te brengen en te houden met behulp van voedingssupplementen en natuurproducten. Hoe is het anders mogelijk dat er zoveel bedrijven en ondernemers zijn die met de verkoop van deze producten overleven. Pro-biotica bijvoorbeeld. Circa 15 jaar geleden bracht een kleine ondernemer dit voor het eerst op de markt. Nu heeft zo ongeveer iedere fabrikant van voedingssupplementen wel een pro-biotica in het assortiment. Appelazijn blijkt e-colli verschijnselen bij jonge duiven te onderdrukken. Op de Voorjaarsbeurs zijn tal van producten met dezelfde werking te vinden. Deze ontwikkelingen worden door winkeliers en groothandelaren, maar natuurlijk ook door producenten op de voet gevolgd. Ook voor hen blijkt begin maart het ideale tijdstip te zijn en dat gegeven is voor exposanten natuurlijk weer zeer interessant! Daarom ook dat veel bezoekers juist deze beurs gebruiken om alles eens goed te bekijken, want er is Nu volop keus, de Voorjaarsbeurs biedt u deze gelegenheid bij uitstek!!!

Nieuwe exposanten en producten

Het zijn er veel dit jaar, maar we gaan toch een poging wagen. In standnr 102 vind u Paloma NV,  jaren geleden exposant bij ons in de Brabanthallen, nu weer terug. Paloma kenmerkt zich door te concurreren met prijzen, heeft een breed scala aan duivenvoeders en bijproducten. Daarnaast aan het terras bij het beurscafé staat kunstenaar Cor Hendriks, die zal tijdens de beurs schilderijen vervaardigen van postduiven. In standnummer 107 vind u Toulet van Bael, dit bedrijf vervaardigt werkelijk zeer mooie sportprijzen met betaalbare bedragen. Van de firma Geraldy in standnummer 109 weten wij dat er een omgebouwde bestelauto binnen gaat komen. Ook nog nooit vertoond! Dat zijn al vier exposanten rond de entree die beslist de moeite waard zijn om te bezoeken. Midden in de eerste hal vind u Lataire group met een breed scala aan voedingssupplementen en bijproducten, o.a. het nieuwe product Wonder Pigeon waar al veel reclame voor is gemaakt. Aan de hoofdingang bij het beurscafé weer vier nieuwe exposanten. Lambournes Pigeon Rings uit Groot Brittannië wil graag in West Europa groeien met zowel telefoonringen als naamringen en graveren ter plaatse! Erachter staat Polmark, dat is dè Poolse fabrikant van drinkbakken, voerbakken, etc die in heel Europa verkocht worden. Daar tegenover op standnr. 125 vind u The Red Pigeon, dit is een onderneming uit België met een breed scala aan voedingssupplementen en natuurproducten voor duiven. Vervolgens Demster Hokkenbouw met een enorm hok van 12 meter, jaren niet op de Voorjaarsbeurs gestaan, nu onder een nieuwe directie weer aan de weg aan het timmeren. In de voormalige hal 1 treft u ook nieuwe exposanten aan. Zo staat in standnr. 136 cd Vet, dit is een Duitse onderneming die op natuurlijke wijze dieren gezond tracht te houden, of behandelt met natuurproducten, dit kon wel weer eens een nieuwe trend gaan worden…

Iets verder in standnr. 142 de eerste exposant die een One Loft Race organiseert, Dhr. Sergio Ferreira. Verhuisd van hal 2 naar hal 1 vind u Drs. Ferdy Vandersanden in stand nummer 155. Waar u zeker niet omheen kunt is de enorme stand van Drs. Henk De Weerd in een geheel andere opstelling dan u gewend bent overigens. Als het lukt, mèt duiven van het Interpalomas Loft. Waar vanouds de entree is, treft u Jan van de Kamp aan: een groothandel in allerhande duivensport-producten en toebehoren. Er tegenover in standnummer 172 een nieuw bedrijfje uit België met diverse geschenkartikelen waarop een duivenprint is afgebeeld. In standnummer 178 vind u ook een nieuwe ondernemer, deze onderneming verkoopt voedingssupplementen voor duiven, waar momenteel zeer veel vraag naar is, mede door input van Raf Herbots. In standnummer 181 de grote stand van Pipa waar u zeker even een kop koffie kunt halen of het Pipa jaarboek kunt aanschaffen bij Marcel Sangers. In standnummer 194 overigens ook een One Loft Race uit Portugal, de Algarve Golden. Dit onder leiding van Dhr. Rui, je zou daar eens de hoofdprijs winnen…! In hal 1 dus 15 nieuwe exposanten, gelukkig dat de uitbreiding van die hal verleden jaar tot stand is gekomen anders had het er nooit ingepast!

In hal 2 vinden we gelijk om de hoek een nieuwe exposant in de vorm van Fort Support, deze ondernemer met een geheel nieuwe kijk op zaken, heeft met zijn nieuwe product een antwoord op de verliezen met jonge duiven in handen. Sceptisch? Ga dan eens langs om een praatje te maken, al zal het er wel druk zijn!!! In standnummer 212 weer een nieuwe exposant, wederom een eenhoksvlucht, Derby Arona van de Canarische Eilanden, weet u wel? Ernaast bij Versele Laga kunt u overigens al uw jonge duiven voor de Belgium Master brengen, wat een spectaculaire finaledag is dat daar trouwens in Nevele… Tegenover Versele Laga trouwens ook twee nieuwe exposanten. In standnr. 257 verkoopt Ronald Geerdink de laatste zomerjongen van Jos Pepping,  iets terug in standnr 223 staat Jan Smit met een geheel nieuwe kruidenlijn. En spullen die werken, want Jan zijn producten worden al minstens 15 jaar verkocht op de Voorjaarsbeurs.

Om alle exposanten kwijt te kunnen is het stuk vanaf het terras tot aan de palletverkoop van de Patagoon opnieuw ingedeeld. Hier treft u overigens 8 nieuwe exposanten aan, dus daar moet u beslist even de tijd voor gaan nemen. Nieuw in die hoek zijn twee One Loft Races, de een uit Denemarken, de ander uit Roemenië. Een clubje jonge ondernemers uit Duitsland die graag topduiven willen inkopen en verhandelen vind u in nr. 249. In standnr 252 een ondernemer met een werkend idee om roofvogels te ontmoedigen! Heeft u ook zo’n last van die kwelgeesten? Ga daar zeker even langs!!! Verder in die hoek twee nieuwe exposanten die duiven verkopen. In stand nr 243. Dhr. Jansen met veel programmaduiven en in standnr. 245 Dhr. Rodenbäck, een Duitse liefhebber die recentelijk bij de Nationale top in Duitsland op het podium heeft gestaan! De echte nieuwkomer in die hoek zijn toch wel Pigeon Vitality uit Noorwegen en Gendika, een Nederlands bedrijf waar u genonderzoek naar duiven kunt laten doen! Gendika kunt u vinden in standnr. 246, precies in het midden op de loop naar hal 3!

De overige nieuwe stands zijn allen duivenverkopers, hoofdzakelijk programmaspelers met goede resultaten. In standnr 262 Dhr. Mühl, Standnr 277 Dhr. Torsten Daum, die overigens ook promotie maakt voor de One Loft Race in Griekenland. Standnr, Nr. 282 Dhr Van der Spek en nr. 284 Hans van Vliet heeft een extra exposant meegenomen, die met zijn Kroonduiven voor het eerst deelneemt. Schuin tegenover het hok van Dumo (die overigens al 20 jaar aan de Voorjaarsbeurs deelnemen) staat op nr. 296 Dhr. Rolf Schlömer met een breed assortiment aan bijprodukten voor duiven.

In hal 3 natuurlijk alle sierduivenrassen, maar ook daar treft u nieuwe exposanten die hun jonge duifjes aan de man brengen. Op standnr 310 staat Dhr. Appie Schra, vlakbij John Romkes (een jaar er tussenuit geweest, maar anders sedert 18 jaar deelnemer). Nieuw is ook Gerhard Deutsch met zijn programmaduiven op standnr. 217, ook een topliefhebber trouwens. In standnr 330 Dhr. Brühl: ook een Duitse liefhebber en standnr 334/335 zijn nieuw. Kleurpostduiven uit Kloosterhaar en Witte Duiven Dronten. De laatste nieuwelingen zijn Dhr. Van Dooren nr. 363 en Dennis v/d Meer nr. 374. Wat opvalt is dat voorheen vrije ruimte werd opgevuld d.m.v. kramen met damesartikelen en dergelijke. Nu staat het bomvol met duivensport, vandaar dus dat er zoveel nieuwe exposanten bij kunnen. Nu treft u op de Voorjaarsbeurs nog maar een enkele echte kraam, zoals Henny Schimmel die al jaren bij ons in de lobby staat met geschenkartikelen…

Facebook Meeting Point

Twee jaar geleden is er via Facebook een groep duivenmelkers op het idee gekomen door middel van een stand op de Voorjaarsbeurs een ‘ontmoetingspunt’ te creëren, om zo elkaar in levenden lijve op de beurs te kunnen treffen, duiven te ruilen etc.. Het was een doorslaand succes, waar veel liefhebbers elkaar hebben ontmoet. Met het oog op het naderende seizoen, alwaar de eerste geklokte duiven en de m.p.m. van de eerste duiven via facebook driftig uitgewisseld worden is de Voorjaarsbeurs een uitgelezen kans om elkaar nu live te spreken! Ga er gerust eens een babbeltje maken, de Facebook vrienden (uit heel Europa) vind u aan het terras in hal 2.

Plattegrond en deelnemerslijst

Inmiddels heeft de organisatie de plattegrond en de lijst met exposanten op hun website geplaatst en is daarop weer een keur aan exposanten gade te slaan. Met de nieuwe extra hal is er weer een terras bijgekomen en zijn de andere terrassen vergroot. Voor de bezoeker zal het daarom aangenaam vertoeven zijn, omdat u zodoende makkelijk even de benen kunt strekken!

Routebeschrijving en openingstijden

Expo Houten ligt heel centraal in Nederland langs de snelweg A27 Breda-Utrecht. Het complex is heel gemakkelijk te vinden en parkeren is gratis! Op de A27 vind u (5 km zuidelijk van Utrecht) afslagnr: 29 Houten. Als u GPS in de auto heeft, hierbij de juiste gegevens: Meidoornkade 24 – 3992 AE – Houten.

De Voorjaarsbeurs is op zaterdag geopend van 9.00 – 17.00 uur en op zondag van 9.00 – 15.00 uur, de entree kost € 10,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis toegang!IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Een stormachtig weekend'. - Evelien's ...

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank ...

Evelien's Journaal

Wakker in een vreemde wereld - John ...

Kwam de vorige blog vanaf Fuerteventura, Canarisch eiland voor de Afrikaanse kust, deze keer zit ik weer gewoon met ...

John Logemann

Rust in de tent - John Logemann -

Tijd om weer eens wat woorden bij elkaar te typen. Weinig gelegenheid gehad. Hectisch is nogal zacht uitgedrukt, ...

John Logemann

COLUMNS

Gouden Duif - Ad Schaerlaeckens

  Gouden Duif  (14-02-2020) Morgen, zaterdag, dus Gouden Duif viering. Het zal er een zijn zonder ...

Ad Schaerlaeckens

De tweede ronde, de tweede ronde - ...

  De volgende storm komt eraan, we vergaan. Typisch dat zo'n eerste storm het hele land in rep en roer zet, ...

Sjaak Buwalda

Nico van Veen over - Rieks Lonsain – ...

Het onderwerp “toekomst van de duivensport” is blijkbaar een goed onderwerp om lezers te trekken van ...

Nico van Veen