Alweer voor de 18e keer op 2 & 3 Maart in Expo Houten

De Voorjaarsbeurs heeft inmiddels internationale faam verworven en de bezoekers zullen ook dit jaar weer vanuit heel Europa op 2 & 3 maart afreizen naar Houten. Inmiddels is de Voorjaarsbeurs gegroeid naar een Europees duivensportevenement waar vele duizenden duivensportvrienden reeds lange tijd naar uitkijken en vele uren reistijd voor over hebben. Zij willen allemaal graag het startschot van het nieuwe seizoen meemaken. Geweldig toch dat zo’n evenement op Nederlandse bodem plaatsvindt.

Groeiende belangstelling van bezoekers vanuit het buitenland

Reeds vroeg in de zomer worden de hotels geboekt door buitenlandse busreisondernemers om dit weekend niet te missen. Vooral vanuit Groot Brittannië is de belangstelling van vaste groepen groot, per vliegtuig komt men vanuit Italië,  Spanje en zelfs vanuit Malta met kleinere groepjes jaarlijks naar Houten. Mede door het succes die (andere) liefhebbers de voorgaande jaren behaald hebben met de door hen aangeschafte jongen wordt het idee om de beurs te bezoeken extra aangewakkerd. Het is niet alleen nieuwsgierigheid die bezoekers lokt, er worden gewoon heel goede jongen verkocht voor een eerlijke prijs. En dat weet men inmiddels heel goed in heel Europa! Vaak combineren deze groepen de Voorjaarsbeurs met een bezoek aan Liermarkt en de open dagen van Natural..

De 4.000 tot 6.000 jonge duiven brengen sfeer en gezelligheid

Uit alle windstreken van Nederland, België en Duitsland zijn er liefhebbers die duiven ter verkoop aanbieden! Er zijn met name veel duivenstands verhuurd aan kleine, goed spelende liefhebbers. In Houten zult u zelfs provinciale en landelijke toppers jonge duiven zien verkopen, van de vitesse tot de zware fond! Dat er goede duiven verkocht worden is inmiddels genoegzaam bekend: getuige de 1e nationaal Bourges 2007, waar in 2007 al veel over geschreven is. Uw eigendomsbewijzen overschrijven op naam in de NPO stand is dus een absolute must. Vaak bieden de verkopers ook enkele oude duiven ter verkoop aan, meestal tegen zeer aantrekkelijke prijzen. De verkopers van de jonge duiven hebben door de jaren heen toch het gezicht van de Voorjaarsbeurs bepaald. Dat is waar de meeste bezoekers op afkomen. Misschien niet eens om te kopen, maar alleen al voor de sfeer! Duiven in de hand nemen, een praatje over de sport, het hoort er allemaal bij…

Grote variëteit aan exposanten

De Voorjaarsbeurs heeft een grote groep vaste exposanten die graag met de vele bezoekers in contact willen komen om hun producten aan u voor te stellen. Daarbij opgeteld enkele – voor de beurs – nieuwe ondernemers die met nieuwe duivensportproducten op de markt komen, maakt het al met al een beurs waar weer veel te zien valt. Omdat de verkopers van jonge duiven verleden jaar over het algemeen zeer tevreden waren heeft de organisatie besloten er dit jaar geen nieuwe verkopers bij te zoeken. Enkele nieuwe verkopers hebben zich spontaan aangemeld en dat was precies voldoende. Het blijft de kunst om vraag en aanbod in evenwicht te houden. De kleine stands vallen niet echt op tussen de grotere, toch exposeren er enkelen met zeer nuttige producten voor de duivensport, dus als bezoeker moet u de ogen goed open houden en soms even zoeken naar dat ene, wat je eigenlijk al jaren zoekt. Om het makkelijker voor u te maken zijn de nieuwe exposanten oranje gekleurd en duivenverkopers zijn geel gekleurd op de plattegrond.

Wat opvalt

Wat de laatste jaren opvalt is dat er meer en meer Duitse liefhebbers heel goed hun jonge duiven kunnen verkopen in Houten. Blijkbaar beschikken de Duitse liefhebbers momenteel over een geweldige klasse duiven, kijk maar eens naar de internationale eenhoksvluchten en hoe goed de Duitse duiven het daar doen. Wat ook opvalt is dat dagfond duiven van Nederlandse en Belgische spelende hokken internationaal makkelijk verkopen. Ook zien we meer en meer overnachtfond spelers naar de Voorjaarsbeurs komen. Zij verkopen ook nog enkele oude duiven, deze meeste fond liefhebbers koppelen immers laat. Wat ook opvalt is dat er jaarlijks meer en meer eenhoksvluchten de aandacht van het evenement trekt! Wist u trouwens dat de winnaar van de Sun City Race in Zuid Afrika, Dhr. Ton de Kovel al jaren een vaste exposant van de Voorjaarsbeurs is?

Sierduiven

De Voorjaarsbeurs staat inmiddels bekend om een groot aanbod aan sierduiven. De meeste speciaalclubs van sierduiven hebben met hun ras een stand waar u documentatie of voorlichting kunt krijgen. De meeste clubs verkopen ook sierduiven, het meest aangeboden voor redelijke prijzen door de top van de Nederlandse sierduivensport!!! U vindt o.a. de volgende speciaalclubs met hun rassen: Oud Hollandse Meeuwen, King duiven, Hollekroppers, Bruner Kroppers, Zeldzame kropper rassen, Figurita’s, Kortbekken, Meeuwen, Trommelduiven, Speelduiven, Engelse Tuimelaars, alle rassen Modena’s, diverse Indiase rassen en Spaanse lokduivenrassen vindt u bij de SIS, die een heel aparte eigen stand hebben. Verder heeft ook de landelijke bond de NBS een stand om voorlichting te geven en staat ook de Vliegduiven speciaalclub er op hun vaste plek naast het terras in hal 3 met hun vele vliegduiven zoals hoogvliegers, etc. Ook Bert van Bilzen is weer te vinden in hal 1 met circa 100 verschillende sierduiven te koop, waaronder veel grote King’s. Kortom te veel om op te noemen.

Trends en nieuwe exposanten

De Voorjaarsbeurs heeft al jaren een vaste groep exposanten, waaronder grote duivensportfirma’s. Veel van deze ondernemers gebruiken het evenement om vlak voor het seizoen een introductie te doen van een nieuw product. Bovendien geven zij beurskortingen op bepaalde producten waarvan u als bezoeker eenmalig kunt profiteren. Veel buitenlandse bezoekers weten dat en slaan massaal in. Natuurlijk staat de Voorjaarsbeurs bekend om de grote diversiteit aan voedingssupplementen, want onze duiven worden als topatleten naar de vluchten gebracht. Zonder een behoorlijke medische begeleiding en gebruik van speciale voedingsschema’s en voedingssupplementen is het bijna ondoenlijk om wekelijks aan kop te spelen met dezelfde duiven op halve fond en op de dagfond. Daarom ook dat veel bezoekers juist deze beurs gebruiken om alles eens goed te bekijken, want er is veel keus en de Voorjaarsbeurs biedt u deze gelegenheid bij uitstek!!! Dit jaar zijn er veel  nieuwe exposanten met producten die beslist de moeite waard zijn te bezoeken.

Zo kunt u in hal 1 Steven Duivensport vinden met tal van roest-vrij-staal producten, naast hem staat Dhr. Den Houdijker met zijn waternippel drinksysteem (een oude bekende trouwens). Verder in nieuw in hal 1 zijn ESA Natur de fabrikant van Kokos nestmatjes en hennep stro artikelen, een stukje verder in stand nr. 120 treft u Sun City One Loft Race en ernaast de Duitse internetfirma Horst Sandeck met een breed scala aan duivensportproducten. En er achter de te winnen auto van stichting Marathon Noord. Tegenover 120 staat overigens een Pools bedrijfje die houtproducten maakt en tevens producent is voor gritptoducten. Achter in hal 1 Duiven direct, een duiven transportonderneming onder leiding van een vrouwelijke duivencoach. Bij haar in de stand treffen we het nieuwe product Pigeon Booster aan en een oude bekende die weer terug is, Martin Kwakernaat met zijn fotografie.

In hal 2 ook weer nieuwe producten. Onder meer bij Leo Pronk, die heeft het nieuwe elektronische meldsysteem in de stand, naast hem Dhr. G. Roelofsen uit Zaandam, die heeft een vinding gedaan betreffende een ongediertevrije voedersilo. Schuin tegenover in nr. 211 vinden we de Firma Hynex uit Polen met een breed scala aan houten hokinterieur producten. Naast deze Firma een Nederlands bedrijf die een uitvinding gedaan heeft om uw hok automatisch te verduisteren. Tegenover Leo Pronk in nr. 214 vindt u Ger Bijenhof (een oude bekende) met een splinternieuwe veiling website, genaamd www.pigeonsclub.nl. Iets verder vindt u Refona met een eerder succesvol geïntroduceerd product tegen mijt, luis, etc.. Ook een nieuwe Duitse ondernemer in die hoek; Rolf Schloemer, die voorheen werkzaam was bij de Duitse Bond. En tegenover hem in standnr 231 Het Duitse bedrijf WfB met een geweldig assortiment broedhokken. Ernaast komt een Pools bedrijfje staan die duiven voeders produceren voor zeer scherpe prijzen. Een andere – voor de Voorjaarsbeurs nieuwe ondernemer – vindt u aan het terras in hal 2. Daar staat de Firma Frame Job met een automatisch te openen superval of uitvlucht. Kant-en-klaar aan het hok te bevestigen en gaat automatisch op vaste tijden open.

In het midden van hal 2 treft u ook veel nieuwe exposanten en leuke nieuwe producten. Aan het terras bijvoorbeeld het bedrijfje Webghosts met hun online duivenspel www.pigeonpanic.com. Verder zijn nieuw: Pigeon Care uit Almere, Jacob Poortvliet met zijn topduiven. Dhr Vos die reclame maakt voor de FCI Grand Prix One Loft Races en er zelfs enkele duiven van verkoopt. Ook daar in de hoek de grote One Loft Race uit Denemarken die exposeren. Het nieuwe maandblad Topwings, houtbewerkingsbedrijf Kuipers en de verbeterde automatische voedersystemen van het bedrijfje Lemo. Kortom: er is heel veel nieuws te zien tijdens de Voorjaarsbeurs!

Routebeschrijving en openingstijden

Expo Houten ligt heel centraal in Nederland langs de snelweg A27 Breda-Utrecht. Het complex is heel gemakkelijk te vinden en parkeren is gratis! Op de A27 vindt u (5 km zuidelijk van Utrecht) afslagnr: 29 Houten. Als u GPS in de auto heeft, hierbij de juiste gegevens: Meidoornkade 24 – 3992 AE – Houten.

De Voorjaarsbeurs is op zaterdag geopend van 9.00 – 17.00 uur en zondag van 9.00 – 15.00 uur, de entree kost € 10,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis toegang!IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Supporteren

Ga u ook supporteren voor het Nederlands damesvoetbal elftal. Nou het is de bedoeling dat ik wel de wedstrijden ga ...

Ad de Jong

Mensen Bedankt!!

Het is zaterdagochtend, tweede weekend van juni. Pinksterweekend, bijna iedereen is een dag extra vrij. Mooi vooruitzicht ...

John Logemann

Geen excuses mogelijk...

De harde 'voor de wind' bleef uit, dit was gewoon perfect duiven weer... De afgelopen zaterdag stond MELUN ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Mensen Bedankt!!

Het is zaterdagochtend, tweede weekend van juni. Pinksterweekend, bijna iedereen is een dag extra vrij. Mooi vooruitzicht ...

John Logemann

Rustig blijven, op naar St. Vincent

De zondag na Limoges, de overnacht opening van het seizoen voor de afdelingen 7 t/m 11. Elk jaar weer een pittig ...

John Logemann

Nogmaals Conditioneren

‘Hoe komt het dat jouw jongen zo goed binnenkomen en waarom toon je weduwnaars nooit hun duivin?’ vroeg ...

Ad Schaerlaeckens