In Berlikum, 10 km boven Leeuwarden in de Nederlandse provincie Friesland, werden bij Anne Bruinsma afgelopen weekend 88 duiven gestolen. Hij liep de dieven net mis toen hij bij zijn thuiskomst nog even naar de hokken trok. "De diefstal gebeurde in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november. Op het moment van de diefstal was ik op een prijsuitreiking van NIC De Reisduif in Zwaagwesteinde. Ik ben rond 19.15 uur vertrokken en kwam om 2 uur 's nachts terug thuis. Op de bonnenverkoop had ik een duif gekocht en had ik een zak voer gewonnen. Deze wilde ik bij thuiskomst naar de duivenhokken brengen. Toen ik daar aankwam, zag ik dat de deur van het vlieghok openstond en dat de duiven allemaal wegwaren. Toen ik verder rondkeek, zag ik ook dat er een hek vernield was.

Wat verderop over een slootje zag ik een lichtkleurige auto met een wit nummerbord wegrijden. Het kan natuurlijk ook een Nederlander zijn die ergens zo'n witte kentekenplaat vandaan heeft gehaald. Er zijn twee hekken vernield en de deur van de duivenhokken was geforceerd."

Anne had in totaal 140 duiven, waarvan 40 jonge, 45 vlieg- en 55 kweekduiven. In totaal zijn er 88 duiven gestolen. De jonge duiven en 12 oude kwekers hebben ze achtergelaten. "Al mijn vliegduiven zijn weg, samen met de meeste van mijn kwekers. Het ras van mijn duiven is Van Geel uit Nieuw-Vossemeer en Muller uit Wilhelminadorp. Het zijn allemaal Jan Aarden-duiven en daar hadden de dieven het ook op gemunt, denk ik. Ik had 26 kleinkinderen van Vlekje, van verschillende zonen."

Annes vader had ook duiven. "Hij was zelfs keurmeester en hij heeft ook films over duiven in België en Nederland gemaakt. Hij was een van de eerste mensen die duiven filmden. Mijn grootvader en zijn broers hadden ook duiven. Ik kom dus uit een echte duivenfamilie. Ik ben ermee opgegroeid en heb al van jongs af aan duiven gehad. Ik speel Barcelona op 1347 kilometer. Dat is de verste vlucht die ik speel, en deze duiven zijn nu allemaal weg."

Of Anne nog verder gaat met de duivensport weet hij nog niet. "Ik moet er nog eens goed over nadenken, want mijn levenswerk is eigenlijk tenietgedaan." Laat ons hopen dat de politie de dieven snel op het spoor komt en de duiven bij de eigenaar kan terugbrengen.

Bron: Pipa.be

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Supporteren

Ga u ook supporteren voor het Nederlands damesvoetbal elftal. Nou het is de bedoeling dat ik wel de wedstrijden ga ...

Ad de Jong

Mensen Bedankt!!

Het is zaterdagochtend, tweede weekend van juni. Pinksterweekend, bijna iedereen is een dag extra vrij. Mooi vooruitzicht ...

John Logemann

Geen excuses mogelijk...

De harde 'voor de wind' bleef uit, dit was gewoon perfect duiven weer... De afgelopen zaterdag stond MELUN ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Mensen Bedankt!!

Het is zaterdagochtend, tweede weekend van juni. Pinksterweekend, bijna iedereen is een dag extra vrij. Mooi vooruitzicht ...

John Logemann

Rustig blijven, op naar St. Vincent

De zondag na Limoges, de overnacht opening van het seizoen voor de afdelingen 7 t/m 11. Elk jaar weer een pittig ...

John Logemann

Nogmaals Conditioneren

‘Hoe komt het dat jouw jongen zo goed binnenkomen en waarom toon je weduwnaars nooit hun duivin?’ vroeg ...

Ad Schaerlaeckens