Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

Wat een mogelijkheden - ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. Ineens Frankrijk vanwege poot stijf houden van bepaalde mensen. In Belgie ...

Ad Schaerlaeckens

GESTART MAAR NOG IN HET ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of dit echt wel zo is vraag ik mezelf nog steeds af.

Evelien's Journaal

Vandaag - Ad ...

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische grens echter waren er niet gerust in. Hun duiven werden in het oosten gelost, ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John ...

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast voorzitter van de Elfstedenvereniging, de organisator van ons beroemdste sport ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad ...

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet iedereen er op te springen. In een mail zegt R dat in zijn ...

Ad Schaerlaeckens

Mooi man - John Logemann ...

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het kweken meer dan voorspoedig. Ongetwijfeld zal daar de prachtig aprilmaand ...

John Logemann

'We worden terug op ...

Hallo allemaal, Als eerste hoop ik dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat ook mogen blijven. We zijn alweer een paar weken verder na mijn laatste journaal en zo dus ook in de ...

Evelien's Journaal

In deze tijd - Ad ...

Ik schreef dat ik opvallend veel mails kreeg van herintreders. En wat zegt de voorzitter van de KBDB, dhr. Pascal Bodengien, nu? Verleden jaar sloten ongeveer 450 nieuw leden zich aan. Het ...

Ad Schaerlaeckens

Immuniteit - Peter ...

Als de Coronaviruspandemie ons iets kan leren, dan is het wel dat het van essentieel belang is om de gezondheid te optimaliseren. In de media wordt steevast melding gemaakt dat de ...

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

FORMULIEREN

De meeste duivenliefhebbers waren echt stomverbaasd toen ze hoorden dat de Franse grens open was voor duiven. Die verbazing werd nog groter toen de voorzitter van de Franse duivenbond te kennen gaf dat het geven van lossingsvergunningen geen probleem was.

Want was Frankrijk niet het land dat altijd moeilijk deed? En waren de Duitsers niet dat soepele volk? Hadden we ons dan vergist in Frankrijk? Hmm. Niet echt zo blijkt nu.

De Franse minister van Transport heeft zo pas op de rem getrapt. Duivenvervoer is niet ‘essentieel’ en daarom dus toch verboden in Frankrijk. En dat tot minstens ongeveer half juni. Ja als bepaalde woorden belangrijk gaan worden. In België mogen opleervluchten georganiseerd worden, maar voor prijs mag niet gespeeld worden. Wat voor verschil maakt het met dat virus vraag je je af. Welt, zo luidt het, dan zouden het ‘evenementen’ worden en die zijn verboden. Of… hoe leg je aan je studenten uit wat bureaucratie is. Het goede nieuws is dat men binnen de KBDB niet stil zit en in gesprek is met de Belgische en Franse overheden. Nog even niet Frankrijk in hoeft geen ramp te zijn als mensen maar kunnen vliegen. Quievrain en eventueel Arlon bijvoorbeeld en dan alsnog Frankrijk in. Zie ook www.deduif.be


 Update 16 mei  (16-05-2020)

 En hoe zit het met die Belgen, vooral Limburgers, die lid zijn van de NPO en in Nederland met duiven spelen, nu de grenzen dicht zijn? Mogen die naar Nederland, de grens over om in te manden? Dat wilde dhr. H ook wel eens weten. Hij stuurde een mail naar de Nederlandse politie (in Stein) en naar de Belgische. De politie in Stein antwoordde snel en netjes. ‘De grens is alleen aan Belgische kant gesloten.’ En wat was het antwoord van de Belgen? Die vroegen geen vragen te sturen en ook niet te bellen. Informatie kon je vinden op een site. Conclusies kunt U zelf trekken. Dus die mannen hebben pech. Toch vreemd dat België grotere gezondheidszorgen heeft terwijl de maatregelen er veel strenger zijn.

GOED OM TE WETEN

Wat betreft Corona kwam Amerika wat laat in actie, maar daar is men ‘de schade’ aan het inhalen. Vooral de John Hopkins Universiteit is heel verdienstelijk bezig met allerlei onderzoeken, aldus duivenliefhebber E. En hij stuurde wat info over hoe lang het virus stand houdt op kleding, hout, ijzer, plastic, metaal. Wat voor duivenmelkers interessant is, maar mogelijk wist U dat: Open niet afgesloten ruimtes zijn oneindig veel veiliger dan gesloten ruimtes. In de club van E worden de duiven buiten ingemand. Dienaangaande heeft de club in B N mazzel, daar is de voorkant van de inkorfruimte volledig open.  Dus, indien mogelijk, gooi open die deuren van de inkorflokalen.

BELGIË

Afgelopen dinsdag was er veel optimisme in Belgie. Maar het bleef akelig stil en niet weten waaraan en waaraf wekte wrevel. Goed nieuws is ook belangrijk voor Zuid Nederland, meer specifiek voor die liefhebbers die de Oostenlijn helemaal niet zien zitten. ‘Als de Belgen gaan spelen zullen ook de lossingsvergunningen wel komen’, zo is de opvatting.

Zo juist verlossend nieuws. Mijn GSM lag aan de oplader en dat ding bleef maar over gaan. ‘Er moest iets gebeurd zijn’, en dat was ook zo. Het gerucht van weleer, ‘gezamenlijk opleren vanaf de 18e’, werd een feit. Negen keer kreeg ik het doorgeseind met als eerste de man die ook met duiven vaak zegeviert, E S. Toestemming om in België te lossen lijkt nu heel dicht bij en Frankrijk, waar zowel Nederlanders als België niet optimistisch over waren was als eerste ‘open’.

BEGRIP

Nu zal op heel korte termijn heel veel werk verricht moeten worden door heel weinigen. Omdat de situatie uniek is zullen zeker fouten worden gemaakt. Neem dat die mensen niet kwalijk en ben blij dat je ze hebt.

AFDELING 10

Afdeling 10 speelde overigens al. Uit Rheine, voor de kortere afstanden amper 65 km. Echt lekker ging het niet zoals je op compuclub kan zien. Overigens heeft deze Afdeling een mooie website. Waren het ook niet mensen van Afdeling 10 di e met dat protocol kwamen dat de beleidsbepalers deed besluiten met duiven spelen toe te laten?

Overigens bijna grappig die berichten in Op De Hoogte. Die waren altijd ondertekend door dhr. M v d K. Toen de kritiek op het beleid los barstte stond er een groepje namen onder. Nu, in betere tijden, is het weer alleen de naam van dhr. V d K.

WORST CASE

Die in Belgie woonachtige liefhebbers kunnen wel eens heel erg gen....d worden. Het lijkt er op dat de Belgen gauw gaan spelen, maar zij niet. Ze zijn geen lid van de KBDB. In Nederland spelen is voor hen ook geen optie omdat ze de grens niet over mogen.


 Update 15 mei   (15-05-2020).

 Ten onrechte van iets beschuldigd worden is echt erg, maar weet je wat nog erger is? Als al je lotgenoten hetzelfde ondergaat. Zoals ongeveer twee weken geleden.

 

BELGIE

De Belgen mochten hun duiven nog niet opleren en grote verontwaardiging omdat Nederlanders er massaal hun duiven ‘lapten’. Zelfs de KBDB ging er zich mee bemoeien. Ik zou die verontwaardiging begrijpen als het waar was, maar geloof er geen snars van. Je kan niet geloven hoe de grens met België is afgebakend. Zelfs het flauwste karrespoor bij de grens is geblokkeerd. Ook door de bossen kom je er niet weet elkeen die wel eens gaat fietsen. Het land is alleen toegankelijk via de hoofdwegen en daar word je gecontroleerd of je bezoek essentieel is. Ik hoorde trouwens maar van een man die met zijn duiven de grens was gepasseerd, een boete van 400 € riskerend.

 

OOK TOEN

Het doet denken aan een aantal jaren terug. Een gekende Vlaming liet weten dat hij flink wat jongen was verloren. Door overvliegende duiven vroeg ik? Dat wist hij ook niet. Nadien bleek dat nog twee streekgenoten duiven kwijt waren. ‘Misschien door overvliegende duiven’, werd ‘door overvliegende Hollanders’. Na een week roddel was men zo ver dat Zuid Holland er 10.000 duiven gelost had. Maar op de bewuste dag had geen enkele club daar een leervlucht. Iemand individueel? Zuid Hollanders hebben veel duiven, maar 10.000? Bovendien, alleen een dwaas rijdt tegenwoordig langs het file gevoelige Antwerpen en Gent om in Vlaanderen duiven te lappen.

 

ZOALS TOEN

Het doet denken aan mijn jeugdjaren. Als in het dorp waarin ik woonde Pietjes zijn enkel had verstuikt, waren twee weken later, als het nieuws 5 dorpen verder bekend werd, Piets beide benen geamputeerd. Of erger. Belgen denken veel te snel aan ‘meegesleurd door Hollanders’. In Friesland en Groningen verliest men ook jongen. En daar komt niemand zuidwaarts duiven lappen. In Belgisch Limburg waren op een zondag ook veel jongen verloren gegaan. Ook ‘door overvliegende Hollanders natuurlijk’. Er was die dag niet een Nederlandse vlucht uit België.

 

DUITSLAND

In Duitsland heeft men afgelopen weekend dus gespeeld. De meeste duiven gingen er al om 7.00 uur uit. Want, zo liet B weten, daar bestaat inversie kennelijk niet. Zoals in België, Frankrijk en Engeland. Of…’heeft men geen IWB’.In Nederland ‘om 7.00 uur los’, gebeurde in de pre historie. Nu wordt veelal gewacht tot het warmer wordt.

 

B N

Mijn woonplaats was uitgebreid in het nieuws in Roemenie, zo laat een melker van daar weten. In tijden van crisis inderdaad nergens zo’n circus als in BN met al die Belgische enclaves in Nederlands gebied en Nederlandse enclaves binnen Belgische enclaves. De ene winkel open (Nederland) en de buurman dicht (België) is inderdaad een slordig zicht. Dat gaat straks wat worden als de horeca verschillend ‘opent’. Ik zie het al voor me. Het ene terras stampvol en geen kip op het terras van de buurman. Over EEN Europa gesproken en ons geld straks naar ‘arme landen’ waar men al met 60 met pensioen kan? (Brave New World)


Update 12 mei   (12-05-2020)

Belgie lijkt onderhand het enige land waar niet met duiven gespeeld kan worden. En zolang dat het geval is zouden ook geen lossingsvergunningen voor Nederland worden afgegeven. De logica ontgaat me. In de lockdown en heel de crisis gaat het toch om menselijke contacten en niet om duiven of vervoer? Of vind men het tegenover de liefhebbers niet kunnen als Nederlandse duiven voor hun deur gelost worden en men zelf niet kan vliegen? Hmm. Zou ook wel heel erg cru zijn.

 

Over Frankrijk is er goed nieuws. Te lezen in Sportblad de Duif van morgen en ook op de site van de Duitse bond. Daarop staat dat met onmiddellijke ingang duiven weer in Frankrijk gelost mogen worden. Half België rekent nu op heel snel goed nieuws. En voor dhr. E: Ik ken niemand ‘van het vervoer’ van Afdeling 2. Ook met niemand contact.

TIP

Van Daniel heb ik veel gemak. Ik ken hem nu een jaar of vier en hij heeft ook van mij gemak gehad middels een op het oog heel simpele tip. Hij speelde voorheen slecht ondanks een kweekhok met daarop duiven van goede Nederlandse en Belgische hokken. Met jonge duiven ging het wel redelijk.

Ik adviseerde hem kwekers van drie jaar en ouder die nog geen goede gaven te verwijderen, ongeachte de herkomst, en vooral te kweken uit jaarlingen die als jonge duif goed gevlogen hadden. En of dat zich geloond heeft!

BLIJVEN LACHEN

Het lijkt wel of liefhebbers elkaar op willen peppen, zoveel hilarische appjes doen de ronde. Dat Trump van lijdend voorwerp is is niet nieuw, maar daar maakt de man het zelf naar. 'The liar tweets to-night' is vooral in Amerika een grote hit. SPONSOREN

 

Bonnenverkoop.nl

 

 

 

 

GESPONSORDE LINKS

EENHOKSRACEN

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

COLUMNS

Wat een mogelijkheden - Ad ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. ...

Ad Schaerlaeckens

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor