Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

lso for foreign readers ...

I still hear fanciers say they regret they cannot read my blog or articles in their native language. Well this is very easy. On the left you see a note ‘selecteer een taal’. ...

Ad Schaerlaeckens

Rust in de tent - John ...

Tijd om weer eens wat woorden bij elkaar te typen. Weinig gelegenheid gehad. Hectisch is nogal zacht uitgedrukt, maar de maand januari was tot nu toe niet bepaald rustig. Natuurlijk gaat het ...

John Logemann

NPO Nieuwsbrief, uitgave ...

Afgelopen week hebben we vanuit het bestuur de Nationale Dagen in Engeland en Frankrijk bijgewoond. Mooie dagen waarin we de banden met internationale bonden en liefhebbers aangehaald hebben. ...

NPO Nieuws

Zoveel te doen, ik heb ...

Wordt niet zo heel veel geschreven de laatste weken, hier ook wat de klad erin. Hoe anderen die nog wel de tikkerites hebben het doen geen idee, belevenissen en ideeën zat om over te ...

Sjaak Buwalda

Bonnen & duiven - Ad ...

WEER EEN Als je wat ouder wordt komen de gebreken. Bij de een wat meer dan bij de ander. Ik kan er helaas over mee praten. Nu was het schrikken dat ook Jan van Brandenburg een hele stap ...

Ad Schaerlaeckens

Ad Schaerlaeckens - ...

De bon die we geschonken hadden voor de club in B N ging wel erg duur weg. Maar er komt een herkansing. Voor ‘Sint Job’ staat ook weer een bon online, nu op Toppigeons. Nu ...

Ad Schaerlaeckens

Doktersraad 2020 - Een ...

  Om te beginnen wens ik alle lezers van deze rubriek een gezond en voorspoedig jaar toe. Dat een goede gezondheid en plezier in onze mooie hobby voorop mogen staan. Van de ...

Stephan Göbel

Evelien's Journaal - We ...

Als eerste iedereen een héél fijn en gezond nieuwjaar gewenst. Eveneens dat het een succesvol vliegseizoen mag gaan worden... Tevens hoop ik op meer verdraagzaamheid en laten we ...

Evelien's Journaal

John Logemann - over ...

Ik schreef gisteren op Facebook, met begeleidende foto's dat het wonderlijk is dat er in Drenthe een ontmoeting plaatsvind, spontaan, tussen een Noord-Hollandse Groninger, een Roemeense ...

John Logemann

GESPONSORDE LINKS

FORMULIEREN

In Nederland doen enkele (zeer) jonge, buitengewoon getalenteerde liefhebbers sinds enkele jaren van zich spreken. Denk met name aan Limburgse Florian Hendriks, Christian v d Wetering, Maarten Huijsmans, Stef Bals, Gebr Dekker en zeker ook Frank Zwiers. Mannen als Eugene Stabel, Bas Verkerk, Falco Ebben enzovoorts noemen we al niet meer jeugdig, zo snel gaat het in dit leven.

Die Frank Zwiers ken ik alleen vanwege een forum in België waarbij we naast elkaar zaten en hij is, voor zover ik weet, de enige jeugdige liefhebber die op de (grote) fond Furore maakt. Zelfs kan hij, ondanks zijn leeftijd al referenties voor leggen om U tegen te zeggen zoals je in nummer 48 van sportblad de Duif kan lezen. Het betreft geen oppervlakkige plichtmatige reportage maar een met de nodige diepgang zoals je die vaker in dat blad kan lezen. Zo een die uitnodigt om herlezen te worden. Van de hand van LvdP. Die kan dat.

 

JE MOET ER MAAR OPKOMEN

 

Over de Bredanaar kan je lezen dat die zijn vliegers na het seizoen nog twee rondes jongen groot laat brengen. Vanwege de vraag naar jongen, maar dat is niet de hoofdzaak, door tot eind (!) oktober te kweken zal de rui later op gang komen en daar hebben de duiven, daar is hij zeker van, veel voordeel van in het jaar dat volgt. Dan zal de rui ook later intreden en hoef je niets onnatuurlijks te doen (denk aan verduisteren). Wat wil een fondspeler nog meer.

 

Uieraard kan je met zulke duiven niet aan winterkweek doen, maar welke fondman doet dat. De gedachtegang is eigenlijk van een onthutsende eenvoud, maar is dat niet met veel dingen? Die jongeren zijn niet vastgeroest in oude gewoontes en gebruiken en beseffen dat in duivensport nog veel terrein braak ligt.

 

HUIJSMANS

 

Zo zoekt Maarten Huijsmans iemand die prima speelt om er 10 tot 20 jongen te kopen. Niet voor zijn kweekhok natuurlijk, daar zit al een overvloed aan pure klasse, maar met de hoop dat hij er twee of drie goede vliegers aan over houdt die LATERT eventueel naar het kweekhok kunnen. Want kweken doet ook hij bij voorkeur uit bewezen goede vliegers.

 

Bas Verkerk is er nog zo een. Bas meent zijn successen vooral te danken te hebben aan het feit dat hij nooit zijn beste vliegers verkocht. Ook Gerard Koopman zie je vooral prestatieduiven kopen. Maarten heeft een echte Super verkocht. Ondanks het feit dat hij er schunnig veel geld voor kreeg had hij de dag nadien al spijt.

 

ADVIES

 

Overal jonge duiven kopen die nog niets bewezen hebben (of eieren) leidt zelden tot resultaat. Paar een doffer met prima resultaten met een duivin die goed vloog en de kans op goede jongen is oneindig veel groter dan te kweken uit ‘pedigree duiven’. Dat zijn dus duiven met als enige referentie de afstamming.

 

W de Bruijn kocht op zeker een vijftal befaamde Belgische hokken een volledige ronde jongen. Hij ging er mee vliegen, ik ken het resultaat en moet er niet aan denken dat hij die duiven, hoe beroemd de verkoper  ook was, op het kweekhok gezet zou hebben.

 

Op mijn advies gingen we destijds naar Gilbert. Hij kocht er 14 jongen en ging er mee vliegen. Twaalf er van raakten amper papier, de dertiende vloog redelijk en de veertiende was een super met een grote S. Aldus zou hij niet uit 15 duiven van Gilbert gaan kweken maar alleen uit die ene, en niet te zuinig ook. Want 10 jongen kweken uit een ‘super’ is voor hem niet genoeg. Het resultaat moge bekend zijn.

 

Je beste vliegdoffers paren met je beste vliegduivinnen? Misschien toch een idee als je gaat koppelen.

 

 Grappig en serieus  (30-11-19)

Om succesvol te zijn in de duivensport heeft men gezonde duiven nodig, om deze gezondheid te bewerkstelligen en/of te behouden is een minimum aan netheid en hygiënische zorgen ten zeerste aan te bevelen.

 

 Bovenstaande mail kregen velen van Sara van Coolbird. Bedoeling was propaganda maken voor sommige producten, niets mis mee, maar ze schrijft het tegenovergestelde van wat ze bedoelt.

 

EN NOG DIT

 

Enkele weken terug zakte een duif zo maar door de poten. Het was een jonge duif en, dat zal je altijd zien, geen verkeerde. Een van de 4 eerste prijswinnaars (club) uit de Eyerkampdoffer, uit Vetblauwe Jackpot. . Zo zou je er meer willen. Ik herinnerde me dat ik ooit nog zo iets voor had. Met Gravitamon kreeg ik haar weer letterlijk terug op de been. Nu geprobeerd met deze jonge duif en opnieuw met gunstig resultaat. Ik liet het potje pillen zien aan een internist die ik op bezoek had en die zich interesseert in duiven. Ze bekeek het aandachtig en zei toen: Lijkt me ook fantastisch om duiven te doen herstellen na een zware vlucht, veel beter dan zo veel andere spullen om te recupereren, zoals die geadverteerd worden.

 

Dit voor wat het waard is natuurlijk, maar in geval van duiven die door de poten zakken werkt het !!!

 

 Een H.E.L.      (27-11-19)

In de media gaat het vandaag wereldwijd over drie mensen die vele jaren waren opgesloten vanwege moord. Onterecht zo zou blijken en nu zijn ze vrij. Maar wat moeten die in een hel gezeten hebben.

 

Natuurlijk is het van een totaal andere orde, maar wie ook in een hel zaten zijn duivenliefhebbers die door hun bonden veroordeeld en gestraft werden vanwege ‘doping’, dat volledig onterecht, en nadien ook onschuldig werden bevonden.

 

Want:

 

-Terwijl je bezeten bent van duiven drie jaar of langer niet mee kunnen spelen?

 

-Door velen met de nek worden aangekeken?

 

-Je hemel en aarde moet bewegen om het recht te doen zegevieren, soms gepaard gaande met hoge rekeningen?

 

-Al die tijd wetende dat je helemaal niets onoorbaars hebt gedaan, van hogerhand geen mens die je gelooft?

 

Daar moet je toch niet aan denken. Knap daarom hoe zo’n onschuldige maar wel ex-veroordeelde (eindelijk vrij gesproken) na drie jaar vechten, zonder wrok naar wie ook, zijn hart laat spreken.   Zie mail hier onder.

 

 Beste Ad,

 

Dank u wel voor de steun de afgelopen jaren. Het mailtje dat je mij enkele jaren geleden stuurde met als onderwerp " KUL" en ik net nog even ben gaan opzoeken was voor mij een bijzondere steun in een tijd dat ik tot het uiterste van mijn kunnen werd gedreven.

 

Feit is dat de "presterende" duivenliefhebbers dit als “ KUL” bestempelen en de niet-presteerders tot in de eeuwigheid op een dwaalspoor blijven lopen.

 

Patrick en Bieke Vervloesem mag ik ondertussen beschouwen als mensen die ik bijzonder kan waarderen en mensen die echt begrijpen wat er gespeeld heeft. Die band gaat nooit meer weg en ik zou voor hen door het vuur gaan!

 

De familie Droog zijn zoals je in je blog schreef tevens ervaringsdeskundige en waren ook een grote steun. (noot: Ook R Panza en de familie Poussart werden wegens ‘doping’ gestraft en nadien vrij gesproken A S)

 

Zoals Martin Luther King een "droom" had heb ik die ook aangaande een duivenbestuur dat rekening houdt met de democratisch principes en de rechten van de mens zodat bovenstaande gevallen nooit meer voorkomen. Spijtig genoeg zal deze droom hoogstwaarschijnlijk nooit waarheid worden en zijn de meeste dromen bedrog maar wie weet,... zodat alles toch een reden heeft gehad.

 

 Tenslotte wil ik u en uw partners proficiat wensen met jullie resultaten het afgelopen jaar. Met grote ogen keek ik naar de uitslagen die jullie week na week neerzetten. Gewoonweg nooit gezien in België,...

 

Hopelijk slaag ik erin jullie aanstaande zomer met wat jonge duiven partij te kunnen bieden maar ik besef dat dit een ongelooflijke uitdaging zal worden.

 

Tijd zal het leren,... 

 

Met genegen groeten,

 

JoSPONSOREN

Duivenshop

Bonnenverkoop.nl

 

 

 

 

GESPONSORDE LINKS

EENHOKSRACEN

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

NIEUWSTE ADVERTENTIE

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Rust in de tent - John Logemann -

Tijd om weer eens wat woorden bij elkaar te typen. Weinig gelegenheid gehad. Hectisch is nogal zacht uitgedrukt, ...

John Logemann

Evelien's Journaal - We beginnen ...

Als eerste iedereen een héél fijn en gezond nieuwjaar gewenst. Eveneens dat het een succesvol ...

Evelien's Journaal

John Logemann - over een mooie middag ...

Ik schreef gisteren op Facebook, met begeleidende foto's dat het wonderlijk is dat er in Drenthe een ontmoeting ...

John Logemann

COLUMNS

lso for foreign readers - Ad ...

I still hear fanciers say they regret they cannot read my blog or articles in their native language. Well this is ...

Ad Schaerlaeckens

Rust in de tent - John Logemann -

Tijd om weer eens wat woorden bij elkaar te typen. Weinig gelegenheid gehad. Hectisch is nogal zacht uitgedrukt, ...

John Logemann

Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te ...

Wordt niet zo heel veel geschreven de laatste weken, hier ook wat de klad erin. Hoe anderen die nog wel de ...

Sjaak Buwalda