Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

Wat een mogelijkheden - ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. Ineens Frankrijk vanwege poot stijf houden van bepaalde mensen. In Belgie ...

Ad Schaerlaeckens

GESTART MAAR NOG IN HET ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of dit echt wel zo is vraag ik mezelf nog steeds af.

Evelien's Journaal

Vandaag - Ad ...

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische grens echter waren er niet gerust in. Hun duiven werden in het oosten gelost, ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John ...

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast voorzitter van de Elfstedenvereniging, de organisator van ons beroemdste sport ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad ...

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet iedereen er op te springen. In een mail zegt R dat in zijn ...

Ad Schaerlaeckens

Mooi man - John Logemann ...

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het kweken meer dan voorspoedig. Ongetwijfeld zal daar de prachtig aprilmaand ...

John Logemann

'We worden terug op ...

Hallo allemaal, Als eerste hoop ik dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat ook mogen blijven. We zijn alweer een paar weken verder na mijn laatste journaal en zo dus ook in de ...

Evelien's Journaal

In deze tijd - Ad ...

Ik schreef dat ik opvallend veel mails kreeg van herintreders. En wat zegt de voorzitter van de KBDB, dhr. Pascal Bodengien, nu? Verleden jaar sloten ongeveer 450 nieuw leden zich aan. Het ...

Ad Schaerlaeckens

Immuniteit - Peter ...

Als de Coronaviruspandemie ons iets kan leren, dan is het wel dat het van essentieel belang is om de gezondheid te optimaliseren. In de media wordt steevast melding gemaakt dat de ...

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

FORMULIEREN

We hebben gisterenavond de site van de NPO ” Op de hoogte ” weer eens bezocht. Langzaam begint het nu bij mij toch ook echt weer te kriebelen. Duitsland is weer begonnen met de duivensport en onze noordelijke buren spelen ook weer met duiven. In België zie je vooruitgang en ook in Frankrijk wordt hard gewerkt om er dit jaar toch nog wat van te maken. Vandaar dat ik gisterenavond weer eens besloot de NPO site “Op de hoogte” te bezoeken. Zoals ik, en met mij heel postduiven minnend Nederland uitkijkt naar ontwikkelingen, hoopte ik wat te vinden waar ik misschien weer vrolijk van zou worden. Ik wilde dus “Op de hoogte zijn”  van de stand van zake. Toen ik begon te lezen las ik de volgende tekst.

“Vandaag is het 1 mei en dus de Dag van de Arbeid. Een dag die al sinds 1890 in ere wordt gehouden. Voor de duivensport in Nederland zou 1 mei 2020 wel eens als een gedenkwaardige dag de boeken in kunnen gaan. Een dag waar we weer aan terugdenken wanneer we het over de coronacrisis hebben die zeker weten in een ieders geheugen gegrift zal blijven. Met alle arbeid die wij met het NPO Covid-19 team samen met de betrokken instanties hebben bewerkstelligd, is een eerste positief resultaat bereikt.

“Gelukkig” dacht ik toen ik dit las, er is vooruitgang geboekt het NPO Covid- 19 team heeft goed nieuws .Ik voelde de spanning stijgen en ik las de tekst snel verder.

“Wij mogen als individuele duivenliefhebber in Nederland onze duiven weer individueel gaan opleren/africhten. Dat mag dus alleen individueel en hierbij dient volledig rekening gehouden te worden met de richtlijnen zoals het kabinet en het RIVM ze afkondigt.”

Ik wist niet wat ik las “We hebben dus van het NPO bestuur en het NPO Covid -19 team toestemming gekregen voor iets wat tot nu toe helemaal niet verboden was? Ik ken liefhebbers die al wekenlang individueel regelmatig hun duiven opleren zonder een wet of richtlijn te overtreden.Deze liefhebbers hebben alleen geen advies opgevolgd, niets meer en niets minder. En de richtlijnen zoals het kabinet en het RIVM heeft afgekondigd geldt voor iedere Nederlandse inwoner. En is dus ook niets nieuws!

Wat een geweldige domper na zo’n aanhef over 1 mei en de geweldige inspanningen( alle arbeid) van het NPO-Covid team, wat een geweldig fantastisch positief resultaat hebben onze bestuurders toch weer bereikt.( eigenlijk helemaal niets)

Bedankt NPO bestuur Frederik Dekker, Esther Noorderijk, Willem van Breene en Maurice van der Kruk voor de geweldige sigaar uit eigen doos.Jullie hebben ons weer hoop gegeven. En de mededeling dat toch vooral geen eigen initiatief moesten ondernemen richting overheid is ook “een goeie ouwe”.Jullie hebben zeker een lesje geleerd van enige jaren terug? Ook toen zaten we weken te wachten om te gaan vliegen( ik dacht MKZ crisis en Frankrijk) en het NPO bestuur kwam maar geen stap verder.Tot een Limburgse liefhebber het spuugzat werd en ging doen wat het NPO bestuur al die tijd nagelaten had. Hij ging netwerken en schakelde een bevriende Limburgse politici in en binnen een dag kreeg hij voor elkaar wat het NPO bestuur al wekenlang niet lukte!

Als je dan denkt dat je alles gehad hebt ben je er nog niet en krijg je een afsluiter waar je lekker van kunt slapen. Ik werd op deze site geconfronteerd met het meest negatieve interview betreffende de stand van zake coronavirus en duivensport. Waar krijgen ze zo’n interview gevonden?  Het betreft een Belgische topspeler die in een plaatselijke krant zijn verhaal doet over het duivensport /coronavirus.Ik zal een paar van zijn citaten uit het interview weergeven.

“Het zijn de inkorvingen waar het probleem ligt. Daar komen de liefhebbers samen. Zolang de horeca gesloten blijft, zit ook de duivensport in lockdown. Het opleren van de duiven kan niet doorgaan. Het is nu uitkijken naar de vluchtkalender, maar dat is wellicht pas tegen het eind van de zomer”, zucht meervoudig kampioen Rudi Stas in Munsterbilzen.”

Mijn commentaar: Deze Belg gooit de horeca en de duivensport op één hoop en dat is totaal onnodig en ook niet wenselijk. We kunnen in Nederland horeca en duivensport makkelijk gescheiden houden!!

We gaan nog iets verder met het interview en dan komt hij met de volgende uitspraak:

“Het gevaar zit hem uiteraard bij de inkorving van de duiven. De meeste duivenliefhebbers zijn 60 plussers. Om dan 4 tot 5 maal per week samen te komen om de duiven in te zetten is een enorm groot risico. De gezondheid van de liefhebbers is nu het allerbelangrijkst. Het zal wachten zijn tot de cafés en horeca terug open gaan. Maar wellicht zal ook de duivensport net zoals andere sportmanifestaties en evenementen nog een tijd geduld moeten hebben.”

Als ik dit lees wordt ik die Rudi Stas echt zat en snap ik totaal niet waarom dit stukje grote onzin op de officiële site van de NPO wordt geplaatst.

Mijn commentaar:  We kunnen duidelijk lezen dat we hier met een Belgische liefhebber te doen hebben. Waar kroegen en inkorflokalen vaak cultureel samengesmolten zijn en 4 keer per week wordt ingekorfd .Waarom komt de NPO nu precies met dit soort negatieve kulpraat aan die nog niet eens iets met de Nederlandse duivensport te maken heeft?

Is dit gedaan om de hoop die er langzaam weer aan het komen is onder de duivenliefhebbers weer even flink te temperen ? Ik vraag me af waarom nu precies zo’n waardeloos negatief stukje op deze site wordt gepubliceerd.

Zoals ik in één van mijn eerdere publicaties al heb geschreven “Met simpele richtlijnen is duiven inkorven vele malen veiliger dan veel door de overheid nu al toegestane handelingen tijdens deze lockdown” Zoals bijvoorbeeld het bezoeken van een supermarkt. Maar ja zo’n positieve benadering heb ik nog nergens gelezen.

Bedankt NPO bestuur Frederik Dekker, Esther Noorderijk, Willem van Breene en Maurice van der Kruk voor jullie geweldige positieve bijdrage. Geweldig om z’n bestuur te mogen hebben tijdens deze moeilijke dagen, En voor ik het vergeet ,die sigaar, steek die zelf maar op. Ik ben al een poosje gestopt met roken!

 

Martin van Zon.SPONSOREN

 

Bonnenverkoop.nl

 

 

 

 

GESPONSORDE LINKS

EENHOKSRACEN

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

COLUMNS

Wat een mogelijkheden - Ad ...

  Komende zaterdag dus Frankrijk voor Zuid Nederland en Zuid Holland voor duiven met nog heel weinig ervaring. ...

Ad Schaerlaeckens

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor