Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

Opleren - Ad ...

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. Meen toch dat we dat iets genuanceerder moeten zien. Een tijdje terug was ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen deze morgen Sjan belde en zei dat ‘we de eerste waren’ vreesde ...

Ad Schaerlaeckens

Pseudomonas aeruginosa ...

Een duivenmelker zei afgelopen week bij het onderzoek van zijn duiven tegen mij, dat hij het idee had dat ik antibiotica wel heel erg haatte. Ik moest glimlachen.

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Tijd vooruit > -;) - Ad ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: 'Zo is het Engels koningshuis voor de roddelbladen een onuitputtelijke ...

Ad Schaerlaeckens

Oude doos - Ad ...

  Iedereen heeft van die momenten dat het hem niet goed gaat. Maar als zo'n moment lang duurt wordt dat vervelend. Kun je het geloven dat ik er door heb leren liegen? 'Prima' ...

Ad Schaerlaeckens

Duivenvaccins - Peter ...

De laatste maanden zijn er diverse artikelen verschenen in duivenbladen over het vaccineren van de duiven. Ook ik heb er een aantal opmerkingen over gemaakt. Wat me echter opvalt, is dat de ...

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Goed te weten - Ad ...

Er kwamen meerdere bedankjes binnen voor wat ik ooit schreef m.b.t. voor lichten van de kwekers voor het koppelen. Ik schreef dat ik dat nog nooit gedaan had bij de duivinnen. Sommigen, (en ...

Ad Schaerlaeckens

Hallo allemaal - ...

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg meerdere berichten waarom er nog geen nieuw journaal was...? Ook waren er mensen ...

Evelien's Journaal

Minder actief - Ad ...

Ja het klopt dat ik de laatste tijd minder actief ben. Dat heeft alles te maken met medicatie die me zweverig, onvast en vooral moe maakt. Hopelijk niet voor lang.

Ad Schaerlaeckens

FORMULIEREN

HET LIJKT TE GAAN LUKKEN - Peter Theunis - - Duivenvlucht.nl

De selectie op papier is reeds gemaakt. Er zijn nog 59 jonge duiven aanwezig die kans maken op volgend jaar, maar dat hangt af van de rui en in hoeverre ze de wintermaanden en slechtvalken overleven.

Ik heb negen jonge duivenvluchten gespeeld, daarvan wonnen er per tiental geselecteerd (in totaal 59 duiven):

 

17 stuks 3x 1:10

21 stuks 4x 1:10

10 stuks 5x 1:10

8 stuks 6x 1:10

3 stuks 7x 1:10

 

Als ik ze per honderdtal zou selecteren (in totaal 49 duiven):

 

27 stuks 1x 1:100

14 stuks 2x 1:100

7 stuks 3x 1:100

1 stuks 4x 1:100

Lees meer

 

26 SEP ALLES AFGELAST

 

In Brabant 2000 kregen we gisteren om 14.00u te horen dat de vlucht werd afgelast op advies van het IWB, de instantie die het beter acht om laat te lossen met warm weer. Nu had ik woensdag besloten om mijn 20 beste jongen niet te spelen bij slecht weer, maar het zag er zowel op donderdag als vrijdag op zes verschillende weersites goed uit.

 

Kijk, buienlijnen zijn er altijd op de vlieglijn. De oude duiven zijn hier de eerste zes vluchten altijd met een nat pak thuisgekomen, dat maakt voor duiven helemaal niets uit. Dit jaar heb ik ze meermaals in de regen opgeleerd, maar ze waren vaak al voor mij thuis.

 

Het IWB staat de duivensport steeds vaker in de weg. Mijns inziens zijn de meeste lossingsverantwoordelijken bekwaam genoeg om zelf beslissingen te nemen.

 

Geen vlucht, dus heb ik in het zonnetje de manden met de hogedrukreiniger gereinigd en de broedschotels in chloor gezet. De jaarlijkse grote schoonmaak is inmiddels begonnen.

 

23 SEP WAAR EEN WIL IS?

 

Ik denk dat veel duivenmelkers de lat te hoog leggen voor zichzelf. Ze willen goed presteren, maar het ontbreekt aan de juiste inzet of kwaliteit. Laatstgenoemde is een kwestie van enkele jaren hard selecteren op gezondheid en kwaliteit. Je zal zien dat het dan met sprongen vooruitgaat.

 

Heb je maar twee goede duiven? Houd er dan twee, zo simpel is het. Duiven die het niet kunnen – en dat zijn er heel veel, hoe mooi ze ook zijn of hoe aangekleed hun stamboom ook is – moet je gewoon verwijderen.

 

Steek je aandacht alleen in goede duiven en staar je niet blind op duivenmelkers die met massa’s duiven spelen. Als het met veel duiven mee slecht gaat, gaat het ook heel erg slecht. Zij zijn een hoop vrachtgeld kwijt en wat te denken van voerkosten, medicatie etc.

 

Zoek het ook niet in dagelijks van alles in de drinkpot doen of elke dag een andere afgemeten mengeling geven. Weggegooid geld en moeite. Elk jaar de hokken uitbreken is niet nodig, de meeste slechte hokken zijn gewoon te dichtbevolkt of slecht verlucht. Nee, het zit ‘m in simpele dingen zoals goede duiven en een goede verzorging en niet in meer duiven aanhouden dan zij die het waard zijn en wat je zelf aankan.

 

Duiven die individueel ziek worden gaan er hier direct uit. Nu na het seizoen zet ik de duiven zo kort mogelijk bij de natuur, dat wil zeggen zoveel mogelijk vrijheid en zuurstof. Verder genoeg voer, want ik houd niet van karig gehouden duiven. Ze hebben de bouwstoffen in de winter het hardst nodig.

 

Hier worden ze in de herfst en winter eenmaal daags gevoerd. Volop, maar alles moet wel worden opgegeten, anders komt er ongedierte op het hok af. Kortom, houd het simpel en zoek het niet waar het niet is.

 

22 SEP EEN MOEILIJK JAAR

 

Het is een vervelend jaar, maar wel mooi dat we alsnog konden vliegen. Als je goed speelt krijg je vaak de wind van voren en dat staat me steeds meer tegen. De meeste weten niet wat je ervoor doet en laat, maar toch vellen ze een oordeel.

 

De eerste kampioenschappen zijn bekend. Ik beperk me tot Brabant 2000, op de nationale en WHZB na het hoogst haalbare podium. Hier werden we op de midfond 4e hokkampioen onaangewezen, 2e hokkampioen aangewezen en 2e Asduif. Op de dagfond 1e hokkampioen onaangewezen, 4e hokkampioen aangewezen en 3e, 11e, 17e, 39e en 49e Asduif.

 

Bij de jonge duiven 1e hokkampioen onaangewezen, 11e hokkampioen aangewezen en 2e, 3e, 9e, 10e, 19e, 25e, 28e, 29e, 31e, 33e, 39e en 43e Asduif. Tel hier de 1e NPO La Souterraine bij op alsmede de knaluitslagen op die La Souterraine en Châteaudun en vele andere.

 

Op de ZLU werden we van de twee gespeelde vluchten eenmaal 1e in het NIC Hoogerheide en 21e nationaal, dus een ZLU vaasje.

 

Er wordt hier louter uit duiven met een topafstamming gekweekt waarbij één ouder vaak extreem goed heeft gepresteerd en de ander uit een topper komt. Maar let wel, ook dan wordt er nog heel wat slechts gekweekt.

 

Desondanks werd dit een kweekjaar zoals 2017 met 25 jonge duiven die er hoog bovenuit staken. Sommige wonnen 4x 1:100. Ik heb er 190 geringd, op dit moment zitten er nog 85 waarvan er 60 prima voldeden.

 

Maar zoals altijd moet je beslissen wie blijft en wie gaat. Volgend jaar ring ik er 175, iets minder dus. Verder geen ZLU-jongen meer. De overnachtduiven die hier nog zitten mogen zich bewijzen, maar ik kan nu eenmaal niet alles spelen.

 

21 SEP MORLINCOURT, ONE TO GO

 

De voorlaatste vlucht van 2020 eindigde hier met 1-2-3-4-6-9-10-11-12-13-16-18-19-23-24-26-27-28-42-43-49 enz. tegen 1.247 duiven. Er komt meer zicht op de selectie, dus had ik de in mijn ogen betere duiven ingegeven in de klok.

 

De 1e komt uit een zoon van het Millennium koppel x Rossi’s Warior (kleindochter Super Rossi). Rossi’s Warior won in Friesland de 1e Sens 2.244d, 1e Bourges 1.476d, 7e NPO Sens 6.252d en werd 3e provinciaal Asduif dagfond.

 

De 2e komt uit Fast Rocket x dochter 1e NPO Argenton Scheele en de 3e uit een zoon van Super Rossi x de Looyschelder duivin (zus 1e WHZB). De 4e en tevens eerst getekende komt uit het Millennium koppel en is een hele goede, want won eerder al de 1e.

 

De 5e komt ook uit het Millennium koppel en won vorige week teletekst. De 6e komt uit de samenkweek Murphy’s Law van Willem de Bruijn en Olympic Millennium x Athena’s Rossi (Super Rossi x Sun Colijn-Fox).

 

De 7e komt uit een zoon van het Millennium koppel x Golden Ace (dochter Super Rossi). Zij zijn ook ouders van de twee nationale Asduiven 008 en 009 bij Jan. Ook mijn twee beste oude duivinnen dit jaar komen uit dit koppel.

 

De 8e komt uit een zoon van Uranus van Willem de Bruijn x dochter Super Rossi. Ook dit is een topper, niet gepaard, ze stond derde getekende. De 9e komt ook uit de samenkweek Murphy’s Law van De Bruijn en Olympic Millennium x Athena’s Rossi en is dus een broer van nummer #6.

 

De 10e komt uit een zoon van Super Rossi x Miss Millennium (dochter Millennium koppel). Miss Millennium werd eerder dit jaar ook moeder van de 1e NPO La Souterraine en is 3e Asduif Brabant 2000 dagfond. Tenslotte de 11e en tevens tweede getekende, die komt uit Warior (2e nationaal Asduif) x Millennium (dochter Millennium koppel en teletekstwinnaar).

 

Het is dus duidelijk te zien dat goede altijd uit goede komen, vandaar dat we zuinig zijn op de echte toppers en dat deze duiven volgend jaar het kweekhok gaan versterken:

 

De 1e NPO Châlons-en-Champagne.

De 1e NPO La Souterraine.

Millennium Ace 009 (won 11e WHZB, 3e provinciaal Asduif en 9e nationaal Asduif).

Rocket’s Millennium (won 2e nationaal Asduif, 3e NPO Arlon en 13e WHZB).

Dragon Girl (3x teletekst en 3x de 1e in het Rayon).SPONSOREN

 

Bonnenverkoop.nl

 

 
 
 

GESPONSORDE LINKS

Logo of the Loft

EENHOKSRACEN

 

 

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor