Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

Opleren - Ad ...

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. Meen toch dat we dat iets genuanceerder moeten zien. Een tijdje terug was ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen deze morgen Sjan belde en zei dat ‘we de eerste waren’ vreesde ...

Ad Schaerlaeckens

Pseudomonas aeruginosa ...

Een duivenmelker zei afgelopen week bij het onderzoek van zijn duiven tegen mij, dat hij het idee had dat ik antibiotica wel heel erg haatte. Ik moest glimlachen.

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Tijd vooruit > -;) - Ad ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: 'Zo is het Engels koningshuis voor de roddelbladen een onuitputtelijke ...

Ad Schaerlaeckens

Oude doos - Ad ...

  Iedereen heeft van die momenten dat het hem niet goed gaat. Maar als zo'n moment lang duurt wordt dat vervelend. Kun je het geloven dat ik er door heb leren liegen? 'Prima' ...

Ad Schaerlaeckens

Duivenvaccins - Peter ...

De laatste maanden zijn er diverse artikelen verschenen in duivenbladen over het vaccineren van de duiven. Ook ik heb er een aantal opmerkingen over gemaakt. Wat me echter opvalt, is dat de ...

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Goed te weten - Ad ...

Er kwamen meerdere bedankjes binnen voor wat ik ooit schreef m.b.t. voor lichten van de kwekers voor het koppelen. Ik schreef dat ik dat nog nooit gedaan had bij de duivinnen. Sommigen, (en ...

Ad Schaerlaeckens

Hallo allemaal - ...

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg meerdere berichten waarom er nog geen nieuw journaal was...? Ook waren er mensen ...

Evelien's Journaal

Minder actief - Ad ...

Ja het klopt dat ik de laatste tijd minder actief ben. Dat heeft alles te maken met medicatie die me zweverig, onvast en vooral moe maakt. Hopelijk niet voor lang.

Ad Schaerlaeckens

FORMULIEREN

HET LIJKT TE GAAN LUKKEN - Peter Theunis - - Duivenvlucht.nl

Misschien zet ik er nog tien op de nalijn, maar dat ligt aan de rui. De nalijn is voor mij geen doel an sich en de oude duiven hebben zich al goed geweerd. Zoals het er nu uitziet 1e hok dagfond, 3e Asduif dagfond Brabant 2000, 2e hok midfond en 2e Asduif midfond Brabant 2000. Kortom, op alle fronten aan de top, daar doe je het immers ook voor.

Ik heb bij de oude duiven al geselecteerd. Vijf stuks verhuizen naar het kweekhok en zo’n tien mogen het volgend jaar nog een keertje gaan doen. Dit aantal wordt aangevuld met jaarlingen.

ZLU

Dan de ZLU, wat voor mij niet meer dan een hobby is. Deze duiven zijn vanaf het spenen niet eens uitgekrabd, er ligt gewoon Vloerdekkorrel op de vloer en klaar. Entingen hebben ze wel gehad, medicatie niet.

Hun tweede opdracht, Narbonne, verliep niet zo goed. Op zaterdag had ik wel 10 van de 14 duiven thuis waarvan er denk ik acht in de prijzen zitten. Zij hadden ook van Agen prijs en mogen daarom nog een jaartje blijven. De rest verdwijnt.

Op deze twee vluchten heb ik één ZLU-vaas binnen geharkt, die je schijnbaar krijgt als je top 25 nationaal speelt. Ook heb ik eenmaal de 1e in het inkorfcentrum behaald, dus ook daar missie geslaagd. Dat het overnachtspel echter niet mijn ding is of zal worden, staat ook vast.

JONGE DUIVEN

Nu dus de focus op de jonge duiven. Tot nu toe loopt het zoals het moet; van de vier vluchten 4x de 1e. Ze zijn gisteren gescheiden, dus nu moet de aansluiting beter en ligt de selectie op de loer. Duiven die niet luisteren gaan het veld ruimen. Op 5 september start de nalijn, misschien dat ik de in mijn ogen minste 20 jongen daarop zet.

In de afgelopen paar jaar heb ik enkele duiven aangeschaft van het beste wat er voor de dagfond was. Toch blijkt maar weer dat zij geen toegevoegde waarde hebben ten opzichte van mijn eigen oude Rocket en Witbuik lijn. Die twee lijnen hebben ook dit jaar weer het verschil gemaakt.

Ieder jaar moet je versterking zoeken, maar dat valt niet altijd mee. Als ik geen verbetering vaststel, worden de aangekochte duiven ook snel weer verwijderd.


16 AUG SUPER AFSLUITER

De 1e, 7e en 8e NPO La Souterraine is een mooie afsluiter van een bewogen oude duivenjaar.

De 1e NPO komt uit Young Witbuik (vader van Miss Goldnugget) x een volle zus van Olympic Millennium. De 7e NPO komt uit een zoon van Blue Rocket x Miss Goldnugget (moeder van Super Rossi) x Sun van Peter Colijn & Peter Fox. De 8e NPO is een topper met haar tweede teletekstvermelding en komt uit dezelfde vader als de 7e NPO. Haar moeder is Millennium (moeder van Olympic Millennium).

Jan won in Friesland de 4e NPO Châteaudun. De moeder is de nestligger van de moeder van mijn 1e NPO, dus een volle zus van Olympic Millennium uit Millennium. G.J. Beute won daar overigens de 1e NPO en is daarmee aan een topseizoen bezig.

Millennium heeft dus een groot aandeel in de vier teletekstwinnaars. Ze is moeder van de 8e NPO, halfzus van de vader van de 7e NPO en oma van de 1e NPO bij mij en de 4e NPO bij Jan.

Jan Hooymans won de 1e en 8e NPO Châteaudun in Afdeling 7, ook bij de wereldtopper in Kerkdriel krijgen alle duiven Championsmix, NPO-mix en Champions Mineralenmix.

JONGE DUIVEN

Bij de jonge duiven dus alweer de 1e in het samenspel en de 8e in Brabant 2000. Dit is een zoon van Dragon Rossi (Lichte Super Rossi x Dragon Star, beide driemaal teletekst). Deze doffer won al drie keer de 1e. Zijn moeder is Esmee, zij won vorig jaar teletekst van Vierzon en is een samenkweek tussen mij en Jouke Elzinga.


14 AUG DE NIEUWE START

Zaterdag beginnen we met een nieuwe start voor de jonge duiven. Ik hoop dat het bestuur van Brabant 2000 alsnog de moeite neemt om naar de vliegcommissie te luisteren, die korter bij de leden staat dan zij.

Waarom wordt de strijdbijl niet begraven, we zijn immers toch geen kleine kinderen? Elke keer kiezen voor de moeilijke weg, daar is niemand bij gebaat. Dit seizoen is al moeilijk genoeg. Iedereen heeft zijn spelmomenten gehad, gun de liefhebbers met jonge duiven nu ook hun spel.

De laatste vijf jaar is er bij de overnacht- of oude duiven op het vliegprogramma nagenoeg niets gewijzigd. Bij de jonge duiven daarentegen elke vlucht. Dat kan toch geen toeval zijn.

VERDER

De dagfondploeg zal La Souterraine aandoen. Ik probeer ze nog één keer goed te krijgen, we wachten af. De jaarduiven die naar Agen gingen, gaan naar Narbonne, 14 stuks. Zoals ik al aangaf ken ik ze niet, dus zullen ze getest moeten worden. Net als bij Agen zonder verwachtingen.

Logo

 

 SPONSOREN

 

Bonnenverkoop.nl

 

 
 
 

GESPONSORDE LINKS

Logo of the Loft

EENHOKSRACEN

 

 

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor