Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

Opleren - Ad ...

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. Meen toch dat we dat iets genuanceerder moeten zien. Een tijdje terug was ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen deze morgen Sjan belde en zei dat ‘we de eerste waren’ vreesde ...

Ad Schaerlaeckens

Pseudomonas aeruginosa ...

Een duivenmelker zei afgelopen week bij het onderzoek van zijn duiven tegen mij, dat hij het idee had dat ik antibiotica wel heel erg haatte. Ik moest glimlachen.

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Tijd vooruit > -;) - Ad ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: 'Zo is het Engels koningshuis voor de roddelbladen een onuitputtelijke ...

Ad Schaerlaeckens

Oude doos - Ad ...

  Iedereen heeft van die momenten dat het hem niet goed gaat. Maar als zo'n moment lang duurt wordt dat vervelend. Kun je het geloven dat ik er door heb leren liegen? 'Prima' ...

Ad Schaerlaeckens

Duivenvaccins - Peter ...

De laatste maanden zijn er diverse artikelen verschenen in duivenbladen over het vaccineren van de duiven. Ook ik heb er een aantal opmerkingen over gemaakt. Wat me echter opvalt, is dat de ...

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Goed te weten - Ad ...

Er kwamen meerdere bedankjes binnen voor wat ik ooit schreef m.b.t. voor lichten van de kwekers voor het koppelen. Ik schreef dat ik dat nog nooit gedaan had bij de duivinnen. Sommigen, (en ...

Ad Schaerlaeckens

Hallo allemaal - ...

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg meerdere berichten waarom er nog geen nieuw journaal was...? Ook waren er mensen ...

Evelien's Journaal

Minder actief - Ad ...

Ja het klopt dat ik de laatste tijd minder actief ben. Dat heeft alles te maken met medicatie die me zweverig, onvast en vooral moe maakt. Hopelijk niet voor lang.

Ad Schaerlaeckens

FORMULIEREN

HET LIJKT TE GAAN LUKKEN - Peter Theunis - - Duivenvlucht.nl

Vrijdag vliegen we 300 km met de oude duiven, dat is nog eens anticiperen. Waarschijnlijk zaterdag met de jonge duiven, wat een goede beslissing zou zijn. Ze zijn de warmte nu immers gewend, vorige week kwam die uit het niets. Ze moeten er toch doorheen en ik verwacht geen problemen.

De duiven die op zondag arriveerden blijven thuis, de rest is er weer klaar voor. Op vrijdag Belgasol voor de elektrolyten en hopelijk vrijdag en zaterdag rond 7u ´s ochtends duiven in de lucht.


04 AUG NIET ALLEEN WIJ

Niet alleen wij ergeren ons aan de alsmaar latere lossingen met slechte jonge duivenvluchten als gevolg. De Belgen hekelen de late lossingen van de Nederlanders ook:

“Afgelopen zaterdag is hier in Belgisch Limburg heel wat commotie ontstaan door Nederlanders die niet wilden lossen in Fay Au Loges terwijl de Belgische camions geen plaats hadden op de losplaats en alzo niet om 7u konden lossen. Eerst zouden de Nederlanders om 7u lossen maar dat werd telkens verlaat tot ze uiteindelijk onder druk van het KBDB bestuur om 9u gelost hebben. Er is meerdere keren gevraagd om plaats te maken voor de Belgische duiven om die zo vroeg mogelijk te kunnen lossen maar dat werd door de Nederlanders geweigerd. De duiven zijn bar slecht naar huis gekomen met vele verliezen tot gevolg, vooral van jonge duiven. Dit stond vandaag in de krant en de Belgische voorzitter gaat het hierbij niet laten.”

Vroeger gingen ze gewoon vroeg los en klaar. Tegenwoordig lijkt Jan en alleman een week van tevoren paniek te zaaien vanwege warmte of wind.

Jaren terug werd op maandag nationaal Châteauroux afgeblazen wegens voorspelde warmte. De overnachtduiven werden gewoon ingemand en kregen een mooi concours, want die warmte bleef uit. Voor niets werd een mooi concours voor de grootste groep duivenliefhebbers om zeep geholpen.

Dus NPO; neem op donderdagavond de beslissing om iets in te korten of af te gelasten. Het verplaatsen van concoursen naar zondag is daarbij vaak prima mogelijk.

Ik hoop dat het gehele nationale vliegprogramma gewoon een week verschuift, het gaat immers nergens over. Als het weer zo nog weken aanhoudt, hoeven we nooit te vliegen en raken we volgend jaar onze jaarlingen massaal kwijt.


03 AUG DE IMPACT VAN DE WARMTE

De jonge duiven hier hebben duidelijk last gehad van de warmte. Ik had ze drie uur voor het inkorven al in manden gezet met drinkgoten eraan, maar toch hadden ze niet gedronken. Deels onervaren, deels stress, denk ik. Bij thuiskomst dronken sommige weer teveel en dan raakt het darmgestel van streek.

Bij thuiskomst geef ik altijd schoon water en de dag erna iets tegen adeno. Over het voer ging Colicontrol, Olympic MG mix en Champions Mineralenmix. Desondanks herstelden ze niet goed en moest ik ingrijpen met een product dat ik enkele jaren geleden gaf toen ze bij een warme vlucht gekookt waren. Daarom vandaag geen training, die hervat ik morgen weer.

Bij de oude duiven zijn er vijftien verwijderd, de nog aanwezige duiven kunnen dus nieuwe koppels vormen voor de laatste twee programmavluchten.


02 AUG DE EERSTE WARMTE

Bij de oude duiven begon ik iets te laat, de eerste duiven vielen overal niet ver uit elkaar. Voor deze duiven loopt het seizoen op zijn einde. Ik ben redelijk tevreden over dit rare seizoen met alleen maar westenwind waar we hier geen voordeel van hebben.

Ik had een hard hoofd in het jonge duivenspel dit weekend. Gekookte jongen in de mand en dan zo lang wachten met lossen… Dat moest problemen opleveren en die kwamen er. Het lijkt alsof er tegenwoordig niemand meer verstand van duiven of het weer heeft. In België alles weer rond 8u los, hier berichten dat het om 7u prachtig weer was op de losplaats en vervolgens pas om 10.45u lossen.

Resultaat: gekookte jongen thuis die niet hadden gedronken en door het slechte zicht massaal alle kanten op zijn gevlogen. Op dit moment zijn er nog acht weg, ook in de vereniging hebben de meeste ze nog niet allemaal thuis.

Wel begon ik alsnog met de 1e met alweer een jong uit het Millennium koppel. Ik heb daar zes jongen van gespeend, drie daarvan hebben nu een 1e in het samenspel gewonnen.

Volgende week voorspellen ze wederom warm weer, maar dat deden ze vorige week ook, terwijl we zaterdag met een trui aan op de jongen zaten te wachten. Wat mij betreft kunnen de vluchten gewoon doorgaan, wie liever niet speelt houdt ze thuis.

Vroeger begon men de laatste week van juni met de jonge duiven. Zij hadden veel ervaring tegen augustus. Nu willen ze tegen augustus pas beginnen en zelf de warmte opzoeken, dus ga nu niet piepen met zijn allen, anders kan je beter in september starten en tot december doorvliegen.

 

LogoSPONSOREN

 

Bonnenverkoop.nl

 

 
 
 

GESPONSORDE LINKS

Logo of the Loft

EENHOKSRACEN

 

 

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor