Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

Opleren - Ad ...

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. Meen toch dat we dat iets genuanceerder moeten zien. Een tijdje terug was ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen deze morgen Sjan belde en zei dat ‘we de eerste waren’ vreesde ...

Ad Schaerlaeckens

Pseudomonas aeruginosa ...

Een duivenmelker zei afgelopen week bij het onderzoek van zijn duiven tegen mij, dat hij het idee had dat ik antibiotica wel heel erg haatte. Ik moest glimlachen.

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Tijd vooruit > -;) - Ad ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: 'Zo is het Engels koningshuis voor de roddelbladen een onuitputtelijke ...

Ad Schaerlaeckens

Oude doos - Ad ...

  Iedereen heeft van die momenten dat het hem niet goed gaat. Maar als zo'n moment lang duurt wordt dat vervelend. Kun je het geloven dat ik er door heb leren liegen? 'Prima' ...

Ad Schaerlaeckens

Duivenvaccins - Peter ...

De laatste maanden zijn er diverse artikelen verschenen in duivenbladen over het vaccineren van de duiven. Ook ik heb er een aantal opmerkingen over gemaakt. Wat me echter opvalt, is dat de ...

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Goed te weten - Ad ...

Er kwamen meerdere bedankjes binnen voor wat ik ooit schreef m.b.t. voor lichten van de kwekers voor het koppelen. Ik schreef dat ik dat nog nooit gedaan had bij de duivinnen. Sommigen, (en ...

Ad Schaerlaeckens

Hallo allemaal - ...

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg meerdere berichten waarom er nog geen nieuw journaal was...? Ook waren er mensen ...

Evelien's Journaal

Minder actief - Ad ...

Ja het klopt dat ik de laatste tijd minder actief ben. Dat heeft alles te maken met medicatie die me zweverig, onvast en vooral moe maakt. Hopelijk niet voor lang.

Ad Schaerlaeckens

FORMULIEREN

 

Embregts-Theunis | PIPA

Dragon Girl is een dochter van Fast Rocket x Dragon Star die beide wisten wat winnen was. Ze is van de toplichting van 2017, waarvan er al veel op het kweekhok zitten, zoals Olympic Millennium (2e Olympiade duif), Super Daisy (1e NPO), Avatar (1e NPO), National Rossi (1e NPO), Athena´s Rossi (5e nationaal Asduif) en verschillende teletekst- en 1e prijsvliegers.

 

Dragon Girl won tot nu toe:

1e Montluçon (1.606 d)

1e Pontoise (2.253 d)

1e Orléans (1.652 d)

1e La Souterraine (1.380 d)

4e NPO La Souterraine (4.055 d)

4e NPO Pontoise (19.677 d)

9e NPO Montluçon (5.056 d)

9e nationaal La Souterraine (11.959 d)

11e NPO Orléans (5.116 d)

2e Gouden Crack FZN

JONGE DUIVEN

Bij de jonge duiven stond gisteren een fout in de blog. Doordat enkele verenigingen alsnog ingestuurd hadden begin ik in het Rayon tegen 4.375 duiven met 2-3-4-5-6-11-12-13-14-15-16-17-18-28–29-31-33 enz. Van de 140 mee behaalden 103 prijs 1:4. Het lijkt erop dat zij de lichting van 2017 gaan evenaren. Ze blaken van gezondheid en kwaliteit, maar het seizoen is nog lang.

AGEN

Vanavond inmanden voor ZLU Agen, ik geef 16 jaarlingen mee. Voor mij een nog onbekende vorm van duivensport met duiven die ik niet ken en waarvan ik niet weet wat ik ervan kan verwachten. Ik ben benieuwd wat het gaat brengen en wie er terug zal keren.

 


 

 

Dragon-Girl-NL17-3714981


19 JUL DAT VIEL GOED MEE!

Bij de oude duiven was Dragon Girl weer in haar element, ze won voor de vierde keer teletekst en voor de derde keer de 1e in het Rayon. Als jonge duif werd ze al 2e Gouden Crack FZN. Haar ouders Fast Rocket en Dragon Star wonnen ook teletekst, dus bij haar geldt zeker dat goede uit goede komen. Mijn 2e komt uit Mister Gold x Super Daisy en dat was tevens mijn 3e van Issoudun.

Met de jonge duiven had ik een goede start en won ik de 1e t/m 17e in het samenspel. Van de 140 mee behaalden 92 prijs, 1:4 erin. Op 13 minuten waren er 100 thuis. Op dit moment nog één of twee weg, dus ik mag niet klagen.

Een kind van het Millennium koppel – een volle broer van Olympic Millennium en Avatar dus – won de 1e. Opvallend was dat er bij mijn eerste tien duiven vier kinderen van het Millennium koppel zaten. Wat een 1e prijswinnaars dat koppel al gegeven heeft is ongekend.

Mijn 2e kwam uit de nieuwe topkweker Lichte Super Rossi. Die stond gekoppeld aan de samenkweek duivin van Olympic Millennium x Murphy’s Law van Willem de Bruijn. Mijn 3e komt uit Urano van Willem (zoon van Uranus) gekoppeld aan een dochter van Super Rossi.

Willem de Bruijn ging overigens met de pletwals over de concurrentie bij de jonge duiven. Buurman Bas deed dat bij de oude. Beide hadden ze veel duiven mee, maar doe dit ze maar eens na.

 


 

 

17 JUL DE JONGE DUIVEN ZIJN ER KLAAR VOOR

Rond het middaguur heb ik de jonge duiven enkel NPO-mix gevoerd. Deze mengeling is licht verteerbaar en de energie die in de vetten zit, kunnen ze goed gebruiken. De duiven barstensvol voeren doe ik niet als er de andere dag op tijd gelost wordt.

Het lijkt er dus op dat ze morgen op tijd kunnen lossen met redelijk windstil weer, wat betekent gelijke kansen voor iedereen. Er zitten 140 jonge duiven klaar om de strijd aan te gaan. Dit jaar zijn er niet veel verloren en dat hoor ik van meerdere liefhebbers.

De eerste keer grote mand is vaak spannend, maar met niet teveel wind erachter hoeven ze niet ver om te vliegen. Motivatie bij de jonge duiven doe ik niet. Veel te vroeg en nergens voor nodig. Ze krijgen hier geen mogelijkheid om te nestelen, er is ook nog niet één ei gelegd.

De plannen zijn voor later in het seizoen, maar dan moet de basisgezondheid nu al goed zijn en ze moeten hun neus al vroeg aan het venster steken.

Zoals altijd is het de eerste vluchten een kwestie van binnenkomen en met een forse ploeg komen ze zelden alleen. Een groot deel is aan elkaar verwant, dus valt er één, dan volgt de rest vaak ook. Dat heeft voor- en nadelen. Je kan een mooie serie draaien, maar ze kunnen elkaar ook met gemak buiten houden.

logoSPONSOREN

 

Bonnenverkoop.nl

 

 
 
 

GESPONSORDE LINKS

Logo of the Loft

EENHOKSRACEN

 

 

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor