Beantwoord 14 vragen en laat ons weten hoe u de duivensport beleefd!

KLIK HIER EN VUL IN!

INLOGGEN/AANMELDEN

Als u gebruikt wilt maken van onze website moet u zichzelf allereerst registreren

KALENDER

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

TIPS & MEER....

LAATSTE NIEUWS

Opleren - Ad ...

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. Meen toch dat we dat iets genuanceerder moeten zien. Een tijdje terug was ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen deze morgen Sjan belde en zei dat ‘we de eerste waren’ vreesde ...

Ad Schaerlaeckens

Pseudomonas aeruginosa ...

Een duivenmelker zei afgelopen week bij het onderzoek van zijn duiven tegen mij, dat hij het idee had dat ik antibiotica wel heel erg haatte. Ik moest glimlachen.

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Tijd vooruit > -;) - Ad ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: 'Zo is het Engels koningshuis voor de roddelbladen een onuitputtelijke ...

Ad Schaerlaeckens

Oude doos - Ad ...

  Iedereen heeft van die momenten dat het hem niet goed gaat. Maar als zo'n moment lang duurt wordt dat vervelend. Kun je het geloven dat ik er door heb leren liegen? 'Prima' ...

Ad Schaerlaeckens

Duivenvaccins - Peter ...

De laatste maanden zijn er diverse artikelen verschenen in duivenbladen over het vaccineren van de duiven. Ook ik heb er een aantal opmerkingen over gemaakt. Wat me echter opvalt, is dat de ...

Nieuwsbrief Dierenarts Peter Boskamp

Goed te weten - Ad ...

Er kwamen meerdere bedankjes binnen voor wat ik ooit schreef m.b.t. voor lichten van de kwekers voor het koppelen. Ik schreef dat ik dat nog nooit gedaan had bij de duivinnen. Sommigen, (en ...

Ad Schaerlaeckens

Hallo allemaal - ...

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg meerdere berichten waarom er nog geen nieuw journaal was...? Ook waren er mensen ...

Evelien's Journaal

Minder actief - Ad ...

Ja het klopt dat ik de laatste tijd minder actief ben. Dat heeft alles te maken met medicatie die me zweverig, onvast en vooral moe maakt. Hopelijk niet voor lang.

Ad Schaerlaeckens

FORMULIEREN

Embregts-Theunis | PIPA

Het weer wil niet wijken voor de zomer. Ook aankomend weekend lijkt het bewolkt te worden met wederom een W/ZW wind. De westelijke hokken komen er niet aan te pas dit jaar, we zien dat ook op de nationale vluchten in België.

 

De jonge duiven gaan mee om niet te ver achterop te raken in dit toch al korte seizoen. Een verlies van 25% is immers ingecalculeerd. De eerste vluchten zijn altijd moeilijk, hoe vaak je ze ook hebt weggebracht. Tevens worden er massa’s oude duiven ingemand bij de jongen. Daar liep het vorig jaar op mis. Het zou beter zijn om de manden met oude duiven te labelen en die eerder of later te lossen.

Mijn 2e getekende van Issoudun is terecht. Wandelaars hebben hem met een gebroken vleugel nabij Vierzon uit een rivier gevist. Dit bewijst maar weer eens dat er onderweg veel duiven sneuvelen.

Afgelopen weekend ging hier een goede vliegduivin dood. Ze moest leggen en kon niet van haar ei af. Mijn vaste dierenarts gebeld, maar die nam niet op. Vervolgens het ei bij een naburige liefhebber eraf laten halen. Dit lukte snel, maar helaas lag ze de andere dag dood. Toch een duif die 4x top 10 provinciaal vloog waaronder de 1e.

Dat de duivensport niet altijd over rozen gaat moge duidelijk zijn. Hoe het na de eerste jonge duivenvlucht zal zijn moeten we ook maar afwachten. Afgelopen week waren er hier en daar nogal wat verliezen van amper 60 km. Sommige hadden ze zo thuis, anderen missen nog 25%.

Maar goed, het jonge duivenseizoen is begonnen en gaat snel opwaarts dus ze moeten op de rit, anders worden de sprongen te groot. Voor het weer hoef je het niet te laten, dat blijft nog wel even zo volgens de voorspellingen (die trouwens alle dagen anders lijken te zijn).

Op Montluçon gaan 20 duiven mee. De topconditie is er nog niet. Het lijkt iets te beteren, maar schijn kan altijd bedriegen. Ik heb in mijn leven te vaak ingemand met goede hoop wat op een teleurstelling uitdraaide, maar ook net zo vaak andersom.

Eén ding is wel zeker: duiven die dit jaar niet draaien krijgen rust. Forceren doe ik niet, dat leidt vaak tot niets of verloren duiven.


14 JUL WISSELVALLIG

Het wisselvallige weer houdt maar aan. Hoe korter bij het weekend, hoe meer het erop lijkt dat we weer met wisselvallige omstandigheden te maken gaan krijgen. Ik beslis donderdag of ik de jonge duiven inkorf. Bij de oude duiven een stuk of 10-20, maar ook dat kijk ik nog even aan.

Het lijkt er gezien de informatie op de website van Brabant 2000 op dat de eerste wedvlucht uit Quiévrain (143 km) wordt ingekort. Had ik eerder niet al aangegeven dat elke vlucht op het programma gewisseld gaat worden? Maar goed, ze doen maar. Ik maak me er niet meer druk om.

Bij Peter Colijn won afgelopen week een kleinzoon van Mister Gold teletekst. Mister Gold zelf won ook teletekst en is een zoon van Young Witbuik . Diezelfde lijnen blijven telkens terugkomen. Super Rossi bijvoorbeeld is een kleinzoon van Young Witbuik. Cees Gijzen uit Sint Willebrord maakte met die duiven in de jaren ‘90 de dienst uit in afdeling Zuid.


12 JUL ‘ZOMER’

Gisteren dacht ik een mooie duivendag te krijgen, maar helaas waren er weer verschillende regenbuien. Op eigen hok komt het niet echt uit de verf met dat wisselvallige weer.

De jonge duiven had ik gisterochtend om 7u gelost op zo´n 60 km. Ze trokken niet goed weg, dus dan weet je het verloop. De gehele dag heb ik ze opgewacht, maar uiteindelijk is op een zestal na alles thuis. Zaterdag begint ook voor hun de eerste opdracht. Nog geen officiële wedvlucht, maar er wordt wel geklokt in de vereniging, dus doe ik mee.

De familie Eijerkamp draait wederom een superseizoen. Als ik Evert Jan was, kocht ik een huis in België en transfereerde ik Oliver daar naartoe om de strijd aan te gaan. Jan Hooymans heeft inmiddels zijn 1e nationaal te pakken daar. Slimme Jan steekt iedereen de loef af en laat zien dat Hollandse duiven niets voor de Belgische onderdoen.

Combinatie Maegh-AS laat dat al jaren zien op de halve fond. Jan Hooymans heeft er wel zodanig over nagedacht om zowel vanuit het westen als het oosten de strijd aan te gaan, zo kan de wind hem niet verrassen.

De oostelijk gelegen hokken komen massaal aan hun trekken op de NPO-vluchten in Nederland en de Nationals in België. Ook daar zit er in het westen kwaliteit genoeg, maar tegen het kleinste zuchtje wind valt niet meer op te boksen. Dat weten ze inmiddels ook in Zuid-Holland.

LogoSPONSOREN

 

Bonnenverkoop.nl

 

 
 
 

GESPONSORDE LINKS

Logo of the Loft

EENHOKSRACEN

 

 

 

 

 

DUIVENTRANSPORT

MAGAZINES

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor