Op eigen hok was het niet best gisteren, vind ik. Ze waren gewoon enkele minuten te laat en suf. Ze vlogen gewoon bij de jonge duiven naar binnen. Misschien de warmte, maar de vorm is er duidelijk nog niet.
Bij Rene Roks in St. Willebrord won een kleindochter van Super Rossi de 3e tegen ruim 20.000 duiven. Bij Esther Vereecke in België won een kleindochter van Super Rossi dan weer de 4e Melun 300 km nadat vorige week Jouke Elzinga de 2e in de afdeling won met een kleinzoon van Super Rossi.
De doorkweek van Super Rossi is super. Hier was zijn laatste dochter (meneer bevrucht niet meer) mijn 2e vandaag en ik vermoed dat zij een hele goede gaat worden. Na drie vluchten is ze altijd bij de eerste thuis. Haar moeder is Olympic Millennium.
VLIEGPROGRAMMA 2020
Het vliegprogramma van Brabant 2000 is verstuurd en leek een mooi, aantrekkelijk programma waar goed over is nagedacht. Persoonlijk had ik op de nalijn alleen oude duiven toegelaten, maar dat terzijde.
Wat blijkt, binnen enkele dagen zijn de eerste aanpassingen er al. Nanteuil word Pont-Sainte-Maxence omdat er dan op vrijdag ingekorfd kan worden. Volgens onze secretaris schijnbaar een betere voorbereiding op de dagfond die twee weken later op donderdag wordt ingekorfd. Let wel, tussen Pont-Sainte-Maxence en Nanteuil zit 10 km verschil. Wie het weet, mag het zeggen. Mij ontgaat elke vorm van logica.
Friesland korft zelfs tot 380 km op vrijdagen in. Ik ben benieuwd hoeveel vluchten nog gaan wijzigen dit jaar, ik gok minstens de helft.
09 JUN REACTIES
Als je blogs schrijft krijg je nogal eens vragen of reacties. Soms positief, soms negatief. Ik blijf erbij dat iedereen zelf mag weten hoe hij of zij over bepaalde dingen denkt.
Een veelvoorkomende vraag is hoe en wat ik mijn duiven voer. Het voeren lijkt me duidelijk, dat staat hier uitgebreid beschreven. Het komt erop neer dat ik op gevoel voer. Naargelang de vlucht en windrichting maak ik het voer vetter door richting de dag van inkorven ´s avonds extra NPO-mix te geven.
In het vliegseizoen zit soms LTW of Belgasol in het water, voornamelijk bij warm weer. Bij alle jonge en kweekduiven zit Naturaline met extra look in het drinkwater. Ik verbruik ongeveer 20 liter Naturaline per jaar en tien bollen knoflook.
Veranderen doe ik niet snel. Ik test wel eens een supplement, maar als het geen toegevoegde waarde heeft stop ik er ook snel weer mee. Ik gebruik af en toe de mineralen- en conditiemix van Mariën en de Olympic MG Mix van Beute, maar moet bekennen dat ik ook kampioen ben geworden in jaren dat ik dat niet gaf. Wel geef ik dagelijks onze Champions Mineralenmix, een combinatie van toevoegingen waarvan ik geloof dat ze meerwaarde bieden.
Het is een wereld van verschil of je alleen vitesse speelt of met diezelfde duiven ook elke week mid- en dagfond speelt. In een normaal seizoen gaan de duiven minimaal 22x mee op alle vluchten en dan zijn sommige supplementen wel een welkome aanvulling.
DE TREK
Ik ontving een mail van een jonge speler die in een gebied speelt met veel overnachtspelers. Hij pakt zo nu en dan een erg vroege duif maar moet dan vaak lang wachten op zijn tweede. Hij dacht dat de massa de trek bepaalt en dat er daarom in sommige gebieden zo hard gespeeld wordt. Mijns inziens heeft hij deels gelijk en deels niet.
Als je in een hoek woont waar hard gespeeld wordt, moeten daar meerdere goede duiven heen, vandaar dat ze daar dikker opeen vallen. Grote hokken zijn niet per se een probleem, maar wel als ze goede duiven hebben. Zij bepalen dan inderdaad de trek van de kopduiven, maar dat is hoe ik erover denk. Je ziet dat in sommige dorpen waar vroeger hard gespeeld werd. Bepaalde topspelers stoppen ermee of zijn door hun duiven heen en het gehele dorp kan niet meer meekomen in het samenspel.